• Πολιτική

    Δήμος Αθηναίων: Ξεκινούν οι εργασίες σε Βασ. Όλγας- Βασ. Αμαλίας για την επιστροφή του Τραμ στο Σύνταγμα

    • NewsRoom
    Ξεκινούν την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου τα δρομολόγια του τραμ προς Πειραιά


    Εργασίες ξεκινά από το βράδυ της Κυριακής ο Δήμος Αθηναίων στα τμήματα των γραμμών του Tραμ στις λεωφόρους Βασ. Όλγας και Βασ. Αμαλίας, εν όψει των προσπαθειών για την επιστροφή του στην πλατεία Συντάγματος.

    Οι δοκιμαστικές διαδρομές του Tραμ έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες στο τμήμα το οποίο είχε διακοπεί τα τελευταία χρόνια η κυκλοφορία, έπειτα από το φόβο για τη στατικότητα του εδάφους που έχουν να κάνουν με την υπόγεια κοίτη του ποταμού Ιλισού. Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου, το τμήμα των γραμμών του Τραμ στη Λεωφόρο Βασ. Όλγας είχε δοθεί προσωρινά, μέχρι την επαναλειτουργία του τραμ, προς χρήση από τους ποδηλάτες.

    Στην ανακοίνωσή το ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει:

    «Ο Δήμος Αθηναίων καλωσορίζει τις δοκιμαστικές διαδρομές για την επαναλειτουργία του Τραμ με στόχο να φτάσει το συντομότερο δυνατό και πάλι στο Σύνταγμα.

    Με δελτίο τύπου που ξέδωσε ο Δήμος Αθηναίων σημειώνει τα ακόλουθα: «Στο πλαίσιο αυτό, ανταποκρινόμενος στην συμφωνία που έχει κάνει με την ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. -και όπως είχε δημοσίως δεσμευτεί- ξεκινά απόψε το βράδυ τις σχετικές εργασίες, στο κομμάτι που του είχε προσωρινά διατεθεί, στις γραμμές του Τραμ (Βασ. Όλγας- Βασ. Αμαλίας) προκειμένου να επισπευσθούν οι δοκιμαστικές διαδρομές. Οι εργασίες δεν θα έχουν καμία επίπτωση στην κυκλοφορία αφού αφορούν στο περιορισμένο κομμάτι των γραμμών του Τραμ. Ο Δήμος Αθηναίων που στηρίζει με κάθε τρόπο την ενίσχυση της λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς, είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια ώστε το τραμ να μπει και πάλι σε κυκλοφορία σε όλο του το δίκτυο».

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ