• Πολιτική

    Δήλωση Δημήτριου και Ζανέτ Τσίπρα: Η συκοφαντία θα αντιμετωπιστεί στα δικαστήρια

    Δημήτρης και Ζανέτ Τσίπρα


    Την τοποθέτησή τους σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας για τα δάνεια της οικογένειας του Αλέξη Τσίπρα και τις επακόλουθες εξηγήσεις που απαίτησε η αξιωματική αντιπολίτευση έκαναν τα αδέρφια του πρωθυπουργού, Δημήτριος και Ζανέτ Τσίπρα.

    Με δήλωσή τους ο Δημήτριος Τσίπρας και η Ζανέτ Τσίπρα τονίζουν:

    «Επειδή τις τελευταίες ημέρες η ΝΔ διοχετεύει σε ΜΜΕ, που την στηρίζουν, αθλιότητες, λασπολογίες και χυδαιότητες σε βάρος μας προς εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών συμφερόντων επισημαίνεται ότι η συκοφαντία είναι αστικό και ποινικό αδίκημα, δεν δικαιολογείται από κανένα αντιπολιτευτικό μένος και θα αντιμετωπισθεί στα αρμόδια δικαστήρια, όπου κάθε νομοταγής πολίτης μπορεί να προσφύγει».

    Το επίμαχο δημοσίευμα

    Το περασμένο Σάββατο, σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Παραπολιτικά ανέφερε πως «η εταιρία ΔΙΟΔΟΣ Ο.Ε., στην οποία συμμετείχαν ως ομόρρυθμοι εταίροι τα αδέλφια του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσίπρας και Ζαννέτ Τσίπρα, κατάφερε το 2016, την περίοδο δηλαδή της πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα, να ρυθμίσει το δάνειό της, ύψους 243.544 ευρώ, και μάλιστα με ευνοϊκότατους όρους, δηλαδή με αποπληρωμή της οφειλής σε 49 μηνιαίες τοκοχρεολυτικές δόσεις των 4.970 ευρώ η κάθε μία και κυρίως με συμφωνία σταθερής δόσης, με μόλις… 300 ευρώ τον μήνα, για τα πρώτα 2 χρόνια».

    Η απάντηση Μαξίμου

    Για «λάσπη με παραγγελία Μητσοτάκη» μίλησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως απάντηση στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», χαρακτηρίζοντας «πανικόβλητο» τον πρόεδρο της ΝΔ.

    Σε μια σκληρή ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι με τη «φοβερή αποκάλυψη» που ο κ. Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει στη Βουλή και την οποία «παρήγγειλε εναντίον της οικογένειας του πρωθυπουργού, στον φίλο και κουμπάρο του, Βαγγέλη Μαρινάκη», «τελικά τα κάνει πολύ χειρότερα για τον ίδιο: Γελάνε και οι πέτρες».

    Η δήλωση του δικηγόρου Ιωάννη Μαντζουράνη

    Στην περίπτωση του Δημήτρη Τσίπρα δεν επιβλήθηκε καμία ποινή από το δικαστήριο, «άρα ουδέποτε επεβλήθη ποινή, η οποία δεν εκτίθηκε χάρη στο νόμο Παρασκευόπουλου, ο οποίος ισχύει από το 2016 και αφορά ανεξαιρέτως όλους τους Έλληνες πολίτες», αναφέρει ο δικηγόρος του, Ιώαννης Μαντζουράνης.

    «Συνεπώς δεν πρόκειται για φωτογραφική διάταξη όπως αναληθώς ισχυρίζεται το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας», τονίζει ο δικηγόρος σε δήλωση που εξέδωσε «προς αποκατάσταση της αλήθειας και απόκρουση προφανώς σκοπίμων διαστρεβλώσεων».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απαντήσεις για το σκάνδαλο της οικογένειας Τσίπρα ζητά η ΝΔ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απάντηση του δικηγόρου Ι. Μαντζουράνη σε ΝΔ για την υπόθεση Τσίπρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα Δημοκρατία: Νέα πυρά εξαπέλυσε για την υπόθεση του αδελφού του Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ