• Πολιτική

  Διάταξη εξαιρεί τον Μπαλαούρα από τους συνταξιούχους που χάνουν το 60% της σύνταξης επειδή εργάζονται

  • NewsRoom
  Μπαλαούρας

  Μάκης Μπαλαούρας


  Περίεργους συνειρμούς και αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει μια διάταξη του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου στην εγκύκλιο για την απασχόληση των συνταξιούχων. Με την εν λόγω διάταξη εξαιρούνται οι συνταξιούχοι της Τράπεζας της Ελλάδος από τις περικοπές των αποδοχών όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να εργάζονται.

  Όπως γράφουν σήμερα «Τα Νέα» στην κατηγορία αυτή εμπίπτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας! Το δημοσίευμα, μάλιστα, υποστηρίζει ότι, όπως καταγγέλεται, πρόκειται για φωτογραφική διάταξη με άμεσα ωφελούμενο τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος.

  Στην επίμαχη τροπολογία αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Εξαιρούνται από την περικοπή ή την πλήρη αναστολή της σύνταξης οι συνταξιούχοι της Τραπέζης της Ελλάδος, οι οποίοι, ανεξάρτητα από το χρονικό σημείο ανάληψης εργασίας μετά τη συνταξιοδότηση, καταλαμβάνονται από τις προϋπάρχουσες του άρθρου 20 του Ν. 2387/2016 ρυθμίσεις για την απασχόληση συνταξιούχων».

  Υπενθυμίζεται ότι με βάση την εγκύκλιο που εκδόθηκε πριν από λίγα 24ωρα για τους νέους συνταξιούχους που ξεκίνησαν να εργάζονται μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου είτε ως μισθωτοί είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες (εφόσον προκύπτει υποχρέωση ασφάλισης στον ΕΦΚΑ) περικόπτεται το 60% του συνόλου των ακαθάριστων συντάξεων.

  Να υπενθυμίσουμε τέλος, ότι ο Μάκης Μπαλαούρας είχε εισπράξει και την 13η σύνταξη που είχε μοιράσει ο Αλέξης Τσίπρας στο τέλος του 2016 όπως είχε καταγγείλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΤτΕ με τον ίδιο να το επιβεβαιώνει και να αποδίδει το «λάθος» στο γεγονός ότι «στο σύστημα φαίνομαι χαμηλοσυνταξιούχος».

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι ισχύει για την απασχόληση συνταξιούχων που εργάζονται (εγκύκλιος)

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο χαράτσι της εφορίας – Τι πρέπει να γνωρίζουν μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνταξιούχοι: Πώς μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά έως και 688 ευρώ

     ΣΧΟΛΙΑ