• Top Stories

    Διαψεύδει το Πατριαρχείο τα περί αναφοράς Βαρθολομαίου «δεν μπορεί να με σέβεται ο Ερντογάν και να με απαξιώνει ο Τσίπρας»

    • NewsRoom
    Βαρθολομαίος Πατριαρχείο Πατριάρχης Φανάρι

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος


    Διαψεύδεται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, για το θέμα της συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου προχώρησε στο σχόλιο: «Δεν μπορεί να με σέβεται ο Ερντογάν και να με απαξιώνει ο Τσίπρας».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Νίκος Παπαχρήστου, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο δήλωσε: «Πληροφορίες και δήθεν αποσπάσματα της διαλογικής συζητήσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

    Η διάψευση έγινε έπειτα από δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος φέρεται να είπε στον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου ότι «δεν γίνεται να με σέβεται ο Ερντογάν και να με απαξιώνει ο Τσίπρας».

    Η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη έγινε το Σάββατο στο Φανάρι, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για τη συμφωνία που ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αναφορικά με τη σχέση Πολιτείας – Εκκλησίας.

    Το Φανάρι εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν είχε ενημερωθεί για την συμφωνία, ενώ ήταν αποδέκτης της αγωνίας κληρικών από μητροπόλεις, τις οποίες εποπτεύει, για το τι μέλλει γενέσθαι με τη μισθοδοσία τους και το εργασιακό καθεστώς τους από δω και στο εξής.

    Πριν από την συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης φέρεται, μάλιστα, να ζήτησε εξηγήσεις από την Ελληνίδα πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανοπούλου, αναφορικά με το κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα – Ιερώνυμου.

    Στο Φανάρι, το κλίμα ήταν τεταμένο, καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε ενημερώσει επίσημα για ένα θέμα που αφορά και το ίδιο, καθώς μέρος των αλλαγών αφορά και μητροπόλεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχό του. Άλλωστε, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με ανακοίνωσή του την επομένη του κοινού ανακοινωθέντος, ανέφερε πως περίμενε την επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση, προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς ο πρωθυπουργός παγίδευσε τον αρχιεπίσκοπο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δυσαρέσκεια Βαρθολομαίου για τη «συμφωνία» Τσίπρα-Ιερώνυμου. Γαβρόγλου: Θα μεταφέρω τους προβληματισμούς



    ΣΧΟΛΙΑ