• Πολιτική

    Διαλύεται το Ποτάμι: Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Γρηγόρης Ψαριανός

    • NewsRoom


    Την ανεξαρτητοποίησή του από το Ποτάμι ανακοίνωσε, μετά το Γιώργο Αμυρά και ο Γρηγόρης Ψαριανός με μια ανάρτησή του στο facebook.

    «Λοιπόν Φίλοι μου,

    σας ευχαριστούμε όλους και προσωπικώς έναν-ένα για την στήριξη και την συμπόρευσή σας
    με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, το οποίο από σήμερα δεν συμπεριλαμβάνεται στα κοινοβουλευτικά κόμματα. Δυστυχώς, με αλλεπάλληλα δικά μας λάθη, ατυχείς επιλογές και κακούς χειρισμούς καταφέραμε να μηδενίσουμε σχεδόν το 7% των ψηφοφόρων που αρχικώς πίστεψαν και έλπιζαν σε μάς.

    Μακάρι για όλους τα πράγματα να γίνουν καλύτερα

    Η χώρα μας περνάει την δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη περίοδο εδώ και πολλές δεκαετίες και οι τύχες της βρίσκονται στα χέρια της χειρότερης κυβέρνησης από τα χρόνια της χουντας.

    Εύχομαι σε όλους μας καλή συνέχεια και καλύτερες επιλογές εις το εξής.

    Γρ.Ψαριανός
    βουλευτής β’ Αθήνας
    με Το Ποταμι
    Ανεξάρτητος από σήμερα».

    https://www.facebook.com/Psarianos.Grigoris/posts/2422353584461456

    Το πρωί τη Δευτέρας, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης του Γιώργου Αμυρά, αφήνοντας το Ποτάμι με 4 βουλευτές και χωρίς ΚΟ, ο Γρηγόρης Ψαριανός αποκάλυψε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος διεγράφη από την ΚΟ του ΚΙΝΑΛ.

    «Ενδέχεται να ενταχθεί στο Ποτάμι. Δεν το αποκλείω», δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, στις 5 το απόγευμα.

    Ωστόσο, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με δήλωσή του στο iefimerida.gr τα διαψεύδει όλα κατηγορηματικά, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, πρώτη φορά το ακούω».

    Ο Γρηγόρης Ψαριανός επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει τη Συμφωνία, ενώ αν το κόμμα του δεν καλύψει το κενό που άφησε ο πρώτος, χάνει το δικαίωμα παρουσίας στην αρμόδια επιτροπή το απόγευμα, καθώς παύει να διατηρεί τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών για ΚΟ, που συνοδεύεται από κοινοβουλευτικά προνόμια.

    Όπως είπε ο κ. Ψαριανός, εκπρόσωπος του Ποταμιού στην επιτροπή Άμυνας έχει οριστεί ο ίδιος – στη θέση του Σπ. Δανέλλη – αλλά αν οι βουλευτές του κόμματος παραμείνουν 4, τότε το Ποτάμι δεν θα έχει δικαίωμα να παραστεί στη συνεδρίαση. «Αν παραμείνει το Ποτάμι με 5 βουλευτές, θα πάω εγώ. Αλλιώς, δεν πάει κανείς», είπε. Για τις επόμενες κινήσεις του, τόνισε: «Θα εξαρτηθεί αν υπάρχει ή όχι το Ποτάμι ως κόμμα κοινοβουλευτικό. Είμαστε 4 ελεύθεροι άνθρωποι, αν δεν υπάρχει ως κόμμα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ψαριανός: Επαφές Θεοδωράκη με Θεοχαρόπουλο για ένταξη στο Ποτάμι-Διαψεύδει ο ανεξάρτητος βουλευτής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις: Ψαριανός-Αμυράς προαναγγέλουν -εμμέσως πλην σαφώς- την αποχώρησή τους από το Ποτάμι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σκληρή ανακοίνωση από Ποτάμι για Αμυρά: Ορκιζόταν ότι δεν θα φύγει και έλεγε «εγώ δεν είμαι Δανέλλης»



    ΣΧΟΛΙΑ