• Πολιτική

    Ψαριανός: Επαφές Θεοδωράκη με Θεοχαρόπουλο για ένταξη στο Ποτάμι-Διαψεύδει ο ανεξάρτητος βουλευτής

    • NewsRoom


    Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης του Γιώργου Αμυρά, αφήνοντας το Ποτάμι με 4 βουλευτές και χωρίς ΚΟ, ο Γρηγόρης Ψαριανός αποκάλυψε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος διεγράφη από την ΚΟ του ΚΙΝΑΛ.

    «Ενδέχεται να ενταχθεί στο Ποτάμι. Δεν το αποκλείω», δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, στις 5 το απόγευμα.

    Ωστόσο, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με δήλωσή του στο iefimerida.gr τα διαψεύδει όλα κατηγορηματικά, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, πρώτη φορά το ακούω».

    Ο Γρηγόρης Ψαριανός επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει τη Συμφωνία, ενώ αν το κόμμα του δεν καλύψει το κενό που άφησε ο πρώτος, χάνει το δικαίωμα παρουσίας στην αρμόδια επιτροπή το απόγευμα, καθώς παύει να διατηρεί τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών για ΚΟ, που συνοδεύεται από κοινοβουλευτικά προνόμια.

    Όπως είπε ο κ. Ψαριανός, εκπρόσωπος του Ποταμιού στην επιτροπή Άμυνας έχει οριστεί ο ίδιος – στη θέση του Σπ. Δανέλλη – αλλά αν οι βουλευτές του κόμματος παραμείνουν 4, τότε το Ποτάμι δεν θα έχει δικαίωμα να παραστεί στη συνεδρίαση. «Αν παραμείνει το Ποτάμι με 5 βουλευτές, θα πάω εγώ. Αλλιώς, δεν πάει κανείς», είπε. Για τις επόμενες κινήσεις του, τόνισε: «Θα εξαρτηθεί αν υπάρχει ή όχι το Ποτάμι ως κόμμα κοινοβουλευτικό. Είμαστε 4 ελεύθεροι άνθρωποι, αν δεν υπάρχει ως κόμμα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραγδαίες εξελίξεις στο Ποτάμι: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Αμυράς -Διαλύεται η ΚΟ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κινδυνεύει με διάλυση το «Ποτάμι» – Το απόλυτο χάος για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ραγδαίες εξελίξεις: Πέρασε το «ναι» στη ΔΗΜΑΡ για τη Συμφωνία των Πρεσπών- Εκτός ΚΙΝΑΛ ο Θεοχαρόπουλος – Έκτακτο συνέδριο



    ΣΧΟΛΙΑ