• Πολιτική

    Διακομματική Επιτροπή: Δεν συμφώνησαν για το debate – Όλα τα κόμματα θέλουν ένα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει δύο

    • NewsRoom
    Εκλογές 2023: Συνεδριάζει η Διακομματική Επιτροπή για το debate


    Χωρίς συμφωνία ανάμεσα στα κόμματα για το debate ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών Καλλιόπης Σπανού.

    Η επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά το Σάββατο στις 10:00 το πρωί και εκεί θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, o ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε σε δύο debate – το πρώτο με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και το δεύτερο ανάμεσα σε Μητσοτάκη-Τσίπρα – αλλά διαφώνησαν η ΝΔ και όλα τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που ζήτησαν μία τηλεμαχία με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.

    Από την πλευρά της η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, δέχθηκε το αίτημα να υπάρξει παραίνεση προς τα τηλεοπτικά κανάλια για ισονομία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να δημοσιοποιούνται τα αστάθμητα πρωτογενή στοιχεία των δημοσκοπήσεων, με τον Γιάννη Σμυρλή να παραπέμπει στην ανακοίνωση του ΣΕΔΕΑ και είπε στον ΣΥΡΙΖΑ πως αν θέλει μπορεί να προσφύγει στην αρμόδια ελεγκτική Αρχή.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες αποφασίστηκε να επισπευτούν οι καταβολές της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ ζητήθηκε να υπάρξουν διευκολύνσεις των εκλογέων με το ΠΑΣΟΚ να προτείνει election pass για τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο.

    Στην συνεδρίαση ανακοινώθηκε, επίσης, ότι έχουν εγγραφεί συνολικά 22.816 απόδημοι, που θα ψηφίσουν το Σάββατο 20 Μαΐου, παραμονή των εκλογών της 21ης Μαΐου, σε 99 εκλογικά τμήματα σε όλο τον κόσμο.

    Παράλληλα, αποφασίστηκε πως θα υπάρξει ανακοίνωση παραίνεσης προς τα κανάλια για ισοτιμία στον χρόνο.

    Υπενθυμίζεται πως στην επιτροπή συμμετέχουν από τη ΝΔ ο Γιάννης Σμυρλής, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Πουλάκης, από το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Σαλαγιάννης, από το ΜέΡΑ25 ο Σπύρος Δερβενιώτης, από το ΚΚΕ ο Γιάννης Γκιόκας, από την Ελληνική Λύση ο Παύλος Σαράκης.

    Συμμετέχουν ο γ.γ. Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης και ο επικεφαλής του ΕΣΡ Αθανάσιος Κουτρουμάνος.

    Διαβάστε επίσης:

    Εκλογές 2023: Υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ η Αθηνά Λινού

    Πλεύρης: Τα κόμματα που θέλουν απλή αναλογική θα πρέπει σήμερα να απολογηθούν στον ελληνικό λαό



    ΣΧΟΛΙΑ