Με τις τοποθετήσεις των κομμάτων στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκίνησε η συζήτηση για την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη σύσταση Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, με στόχο τη διερεύνηση των ζητημάτων και τη διαμόρφωση προτάσεων για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες προκλήσεις και τις διεθνείς εξελίξεις.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Κ.Ο. της ΝΔ εισηγήθηκε τον βουλευτή Γιάννη Οικονόμου για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής, θέτοντας ως χρονικό πλαίσιο ολοκλήρωσης των εργασιών της τους τέσσερις μήνες.

1

Αίτημα να προηγηθεί ψηφοφορία επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την διεξαγωγή εθνικού διαλόγου με την συγκρότηση και σύσταση εθνικής επιτροπής Αγροτικής Παραγωγής και Διατροφικής Ανθεκτικότητας, έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δ. Μάντζος. Λέμε ναι στο διάλογο αλλά όχι στα προσχήματα και τις υπεκφυγές της κυβέρνησης, είπε ο κ. Μάντζος.

Η σημερινή διαδικασία αφορά στη συζήτηση επί της πρότασης του πρωθυπουργού και προκύπτει μετά από σχετική απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθ. Μπούρας. Εάν θέλατε να συζητηθεί μια δεύτερη ή τρίτη πρόταση θα έπρεπε να την καταθέσετε στη Διάσκεψη αυτή, πρόσθεσε ο κ. Μπούρας.

Σε παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππάς επανέφερε πρόταση του κόμματός του για δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής υπό την αιγίδα της Βουλής, και σημείωσε ότι όλες οι προτάσεις των κομμάτων πρέπει να μπουν σε ψηφοφορία.

Αντιρρήσεις επί της διαδικασίας εξέφρασαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία χαρακτήρισαν προσχηματικό τον διάλογο που προτείνει η κυβέρνηση με τη διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή.

Αντί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να προσέλθουν με ουσιαστικές προτάσεις σε έναν εθνικό διάλογο, προσπαθούν να βρουν μια δικαιολογία για να διαφοροποιηθούν, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νότης Μηταράκης.

Διαβάστε επίσης:

UBS: Νέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Κύπριος πρέσβης στο mononews: Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ – Μια Αυτόνομη Ένωση, Ανοικτή στον Κόσμο

Μπορούμε να αναμένουμε μια νέα ισορροπία μετά την εποχή των σοκ;