• Κοινωνία

    Eύα Καϊλή: Δεσμεύονται η περιουσία της και οι τραπεζικοί λογαριασμοί μίας real estate εταιρείας στην Ελλάδα

    Όλα για την Εύα (Καϊλή): Αντιπρόεδρος, μαμά, μια ινφλουένσερ στην Ευρωβουλή

    Εύα Καϊλη


    Δεσμεύτηκε κάθε περιουσιακό στοιχείο της Εύας Καϊλή στην Ελλάδα.

    Μετά τη φυλάκιση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή για τον υπό διερεύνηση  χρηματισμό από το Κατάρ, ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή σε όλες τις ελληνικές τράπεζες να δεσμεύσουν οποιοδήποτε λογαριασμό της εντοπιστεί, θυρίδα και κάθε χρηματοοικονομικό και χρηματοπιστωτικό προϊόν (μετοχές κλπ.).

    «Πάγωμα» των τραπεζικών  λογαριασμών διατάχθηκε και για τον Ιταλό σύζυγό της και τον πατέρα της κ. Καϊλή.

    Επιπλέον δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί μίας real estate εταιρείας με έδρα την οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φέρεται να έχει ιδρυθεί προσφάτως από την ευρωβουλευτή και τον σύζυγό της.

    Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος προχώρησε και στο «πάγωμα» κάθε μεταβίβασης και αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ακινήτων που τυχόν ανήκουν στην Εύα Καϊλή.

    Ο κ. Βουρλιώτης έχει ήδη αποστείλει την παραγγελία του σε όλες τις ελληνικές τράπεζες ζητώντας κινήσεις των λογαριασμών που θα εντοπιστούν ενώ αναμένεται να έχει άμεση συνεργασία με τους Ευρωπαίους συναδέλφους του, κυρίως σε Βέλγιο και Ιταλία για τον εντοπισμό κινητής και ακίνητης περιουσίας της ευρωβουλευτού και στενών συγγενικών της προσώπων.

    Στόχος της έρευνας να μην είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης της έως ότου διαπιστωθεί εάν η περιουσία της αποκτήθηκε με νόμιμα μέσα.

    Διαβάστε επίσης:

    Εύα Καϊλή: Πώς έγινε η έρευνα των Βέλγων που αποκάλυψε τα €750.000

    Αλέξης Τσίπρας: «Αρχίζω και ζηλεύω αυτή τη χώρα, το Βέλγιο»



    ΣΧΟΛΙΑ