• Πολιτική

    Αλέξης Τσίπρας: «Αρχίζω και ζηλεύω αυτή τη χώρα, το Βέλγιο»

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου
    Αλέξης Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    Με δηκτικά σχόλια και υπονοούμενα για την κυβέρνηση αλλά και προσωπικά για τον πρωθυπουργό με φόντο τις υποκλοπές αλλά και τις τελευταίες αποκαλύψεις για την εμπλοκή της Εύας Καϊλή σε σκάνδαλο χρηματισμού, κινήθηκε η συνέντευξη που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

    «Αρχίζω και ζηλεύω αυτή τη χώρα, το Βέλγιο. Βλέπουμε εκεί ότι ακόμη και αν είσαι τόσο όμορφος όσο η κ. Καϊλή και τόσο υψηλά ιστάμενος, η δικαιοσύνη και οι θεσμοί λειτουργούν», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Καϊλή και πρόσθεσε στο ίδιο ύφος πως «Στο Βέλγιο, δεν θα μπορούσαν να βρίσκουν αδιευκρίνιστα ποσά σε υπουργούς και να βάζουν την υπόθεση στο αρχείο, να υπάρχει το σκάνδαλο Novartis και ούτε ένας υπουργός ή μεγαλογιατρός να διώκεται και αντίθετα να κάθεται στο σκαμνί η εισαγγελέας που ανέδειξε το σκάνδαλο».

    Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να συνδέσει τη διαχείριση των υποκλοπών με αυτή της κ. Καϊλή λέγοντας ότι «Η Le Soir στο Βέλγιο έκανε αποκαλύψεις, δεν της ζήτησαν να πάει να συλλάβει την κ. Καϊλή με σακούλες με χαρτονομίσματα. Δουλειά της Δικαιοσύνης είναι να βρει αποδείξεις. Υπάρχουν στους παρόχους που έχουν υποχρέωση να κρατάνε αρχείο για δύο χρόνια, υπάρχουν υπογραφές εισαγγελέων, υπάρχουν διατάξεις σε αρχείο στην ΑΔΑΕ» για να βάλει στη συνέχεια το στόχαστρο του τον Πρωθυπουργό.

    «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τη δυνατότητα να βγει και να πει ότι πράγματι υπάρχουν παρακολουθήσεις. Δεν το επέλεξε, έχασε την ευκαιρία και προς ώρας φαίνεται να τη χάνουν και άλλοι θεσμοί της Δημοκρατίας. Αν δεν είχε δυνατότητα γνωρίζει τι ποιεί ο άνθρωπος που τοποθέτησε εκεί αλλάζοντας νόμο και ο ανιψιός του, και είχε στηθεί όλο αυτό το σύμπλεγμα των παράνομων και νόμιμων παρακολουθήσεων, τότε πρόκειται για πρωθυπουργό επικίνδυνα ανεπαρκή. Αν είναι συνένοχος, γιατί αυτό αποδεικνύει η συμπεριφορά του, τότε είναι ένας πρωθυπουργός επικίνδυνος».

    Διαβάστε επίσης:

    Εύα Καϊλή: Πώς έγινε η έρευνα των Βέλγων που αποκάλυψε τα €750.000

    Εύα Καΐλή: Τι λέει η οικογένειά της – «Περιμένουμε τον πατέρα της στην Ελλάδα»



    ΣΧΟΛΙΑ