• Πολιτική

  Δένδιας: Στις Βρυξέλλες αύριο για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

  • NewsRoom
  Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας

  Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας


  Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα συμμετάσχει αύριο στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  O κ. Δένδιας θα παραστεί, μαζί με ομολόγους του σε άτυπο πρόγευμα εργασίας με τον Ρώσο ακτιβιστή Γκάρι Κασπάροφ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

  Το πρώτο θέμα συζήτησης του Συμβουλίου θα είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Στη σχετική συζήτηση αναμένεται να συμμετάσχει δια ζώσης ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα. Σημειώνεται ότι το αυριανό Συμβούλιο σχεδόν συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία (24 Φεβρουαρίου).

  Oι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, καθώς και για την κλιματική και ενεργειακή διπλωματία.

  Επιπλέον, θα λάβει χώρα άτυπο γεύμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. με συμμετοχή του Mολδαβού αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης Νίκου Ποπέσκου.

  Τέλος, υπό το λήμμα «Τρέχουσες Υποθέσεις» αναμένεται να ανταλλαγούν απόψεις κυρίως για τις εξελίξεις στο Ιράν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

  Διαβάστε επίσης:

  Κυριάκος Μητσοτάκης: Δουλεύουμε και προσπαθούμε για να προοδεύσει η Ελλάδα

  Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  ΣΧΟΛΙΑ