ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο «χρυσός» 1,25 δις από τα εξοπλιστικά, το σενάριο – έκπληξη για Οδυσσέα, η κίνηση ματ της Σοφίας, η σύγκρουση των Χάλακ και το μήνυμα της Τουρκίας
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για την επίσκεψή του στην Οδησσό, αλλά και τις προσπάθειες της Ελλάδας να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια εκτός από την Οδησσό και στη Μαριούπολη, όπως ανέφερε προσερχόμενος στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο.
«Θα συζητήσουμε για τα Δυτικά Βαλκάνια και τη Λιβύη. Και θα ζητήσω από τους συναδέλφους μου να βιαστούν σε αυτό. Διότι, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ενεργήσει και δράσει τώρα, διατρέχουμε τον κίνδυνο να γίνουν οι χώροι της κύριας κρίσης που αντιμετωπίζουμε στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.
Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε:
«Όπως γνωρίζετε, θα συζητήσουμε ξανά για την Ουκρανία. Και πρόκειται να ενημερώσω τους συναδέλφους μου για την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Οδησσό στις 3 Απριλίου, καθώς και για τις προσπάθειες της Ελλάδας να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, όχι μόνο στην Οδησσό -το έχουμε κάνει ήδη- αλλά και στη Μαριούπολη, τo οποίo βρίσκουμε εξαιρετικά δύσκολο λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η Ρωσία στο να μας επιτρέψει να μεταφέρουμε αυτήν την ανθρωπιστική βοήθεια.
Αλλά, επίσης, θα συζητήσουμε για τα Δυτικά Βαλκάνια και τη Λιβύη. Και θα ζητήσω από τους συναδέλφους μου να βιαστούν σε αυτό. Διότι, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ενεργήσει και δράσει τώρα, διατρέχουμε τον κίνδυνο να γίνουν οι χώροι της κύριας κρίσης που αντιμετωπίζουμε στην Ουκρανία.
Και ως τελευταία παρατήρηση, θα ήθελα να πω ότι πρόκειται για μία κρίση που αναφέρεται στις αξίες μας, στις βασικές αξίες μας: Δημοκρατία, εδαφική ακεραιότητα, ανθρώπινα δικαιώματα, κράτος δικαίου. Και πρέπει να πάρουμε ξεκάθαρη θέση σε όλα τα μέτωπα».
Διαβάστε επίσης:
Μπορέλ: Τα ρωσικά στρατεύματα συγκεντρώνονται στα ανατολικά για να ξεκινήσουν επίθεση στο Ντονμπάς
ΕΕ: Οι ΥΠΕΞ συζητούν για χορήγηση περισσότερης βοήθειας στο Κίεβο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελένη Γερουλάνου: Στην Εθνική Πινακοθήκη με τη Συραγώ Τσιάρα
- «Απόβαση» των Ελλήνων τραπεζιτών στο Λονδίνο
- Ο «χρυσός» 1,25 δις από τα εξοπλιστικά, το σενάριο – έκπληξη για Οδυσσέα, η κίνηση ματ της Σοφίας, η σύγκρουση των Χάλακ και το μήνυμα της Τουρκίας
- Οικογένεια Κουλουκουντή: Τα θρυλικά Liberties, η κυριαρχία στις θάλασσες, η διαμάχη με την καλλονή Τάρα και το… Οσκαρ της Κασσάνδρας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.