ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ελλάδα είναι κοντά, παραμένει για όλους μια πατρίδα πρόθυμη και μια πατρίδα που νοιάζεται για τον Ελληνισμό πέρα από τα σύνορα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε μήνυμά του προς την ελληνική Ομογένεια που εκφώνησε στο ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό «Νέα Πανελλήνια Φωνή», στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Γιοχάνεσμπουργκ. Στο μήνυμά του, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε συγκινημένος που απευθύνεται σήμερα από τη συχνότητα του ελληνικού ραδιοφωνικού σταθμού στις Ελληνίδες και στους Έλληνες της Νότιας Αφρικής και ξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του που οι ομογενείς προκόβουν. Μάλιστα, υπογράμμισε πως η ελληνική Διασπορά αποτελεί σημαντικό συνδετικό κρίκο μεταξύ της Ελλάδας και της Νότιας Αφρικής.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις επισκέψεις του στο στο ελληνικό σχολείο SAHETI στο Γιοχάνεσμπουργκ, παρουσία του Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετόριας Δαμασκηνού, και στον ελληνικό ιστορικό αθλητικό σύλλογο «Corinthians», όπως και στη συνάντησή του με μέλη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ν. Αφρικής. Τόνισε δε, πως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τον παλμό, την ενέργεια του Ελληνισμού του Γιοχάνεσμπουργκ. «Ελληνισμός που τιμά την πατρίδα, τηρεί τις παραδόσεις, διαδίδει τις βασικές αξίες του πολιτισμού μας. Και, βέβαια, συγκινήθηκα διαβάζοντας το ‘Γνώθι σαυτόν’ στο Θυρεό του SAHETI. Είδα με συγκίνηση παιδιά στο σχολείο να φορούν με υπερηφάνεια παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές, να χορεύουν χορούς της πατρίδας μου της Κέρκυρας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης της στενής επαφής με την πατρίδα. Ειδικά σε αυτή την περίοδο που η Ελλάδα αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις από έναν γείτονα επιθετικό, το ξέρουμε όλοι, που μας απειλεί τακτικά, ακόμα και όσον αφορά δικαιώματά μας που είναι αναφαίρετα, που αυξάνει τις διεκδικήσεις του, που οξύνει τη ρητορική του. «Σε όλα αυτά η πατρίδα μας απαντά με ηρεμία, με αυτοπεποίθηση, με ειλικρινή διάθεση για διάλογο. Αλλά, όμως, θωρακίζοντας συγχρόνως την άμυνά της και ενισχύοντας τις συμμαχίες της. Ενεργοποιούμε, λοιπόν, όλες μας τις δυνάμεις στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, στον κοινό αγώνα της πατρίδας μας».
Σε αυτό το πλαίσιο ευχαρίστησε όλους όσοι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, και κάνουν γνωστές τις ελληνικές θέσεις και «υπερασπίζονται τα δίκαια μας».
Καταλήγοντας στο μήνυμά του, σημείωσε πως τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει κάνει άλματα προόδου, γίνεται ελκυστική ως τόπος σπουδών, εργασίας, διαμονής, επενδύσεων. Κατά την επίσκεψή του στον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό «Νέα Πανελλήνια Φωνή», ο Νίκος Δένδιας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του.
Διαβάστε επίσης
Δένδιας: Στήριξη της Ν. Αφρικής για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Estée Lauder: Βουτιά άνω του 20% για τη μετοχή μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα
- Χρηματιστήριο: Με +5% η Άκτωρ, διόρθωση χάδι στην CCHB και πτώση λόγω της απόφασης του Αρείου Πάγου για τα δάνεια στις τράπεζες
- Wall Street: Τρίτη ημέρα sell off στις τεχνολογικές μετοχές, μετά την απογοήτευση από Alphabet και Qualcomm
- Νικόλας Πατέρας (Contships): Επιστροφή στην κερδοφορία, ρευστότητα 237 εκατ. δολ. και αισιόδοξες προοπτικές για το νέο έτος
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.