ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Εβδομήντα τρία χρόνια από την ιστορική “Διακήρυξη Σουμάν”, η Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 κρατών-μελών αποτελεί, παρά τα προβλήματα, ένα μοναδικό παράδειγμα εθελούσιας ένωσης κρατών στην παγκόσμια ιστορία», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.
«Στόχος πλέον είναι η ενδυνάμωση των θεσμών της ΕΕ και η ενίσχυση της γεωπολιτικής της θέσης, στη βάση των κοινών αξιών της και της κοινοτικής αλληλεγγύης, ώστε να αποτελεί έναν ισχυρό παράγοντα στο περιφερειακό και παγκόσμιο γίγνεσθαι, με μια ενιαία φωνή», αναφέρει.
«Η Ελλάδα σήμερα, περήφανο μέλος της ΕΕ χάρη και στη διορατικότητα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, βρίσκεται στη θέση να συμβάλλει ενεργά στην ασφάλεια, ανάπτυξη και ευημερία της περιοχής μας, στηρίζοντας την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων», καταλήγει.
Δείτε την ανάρτηση:
73 χρόνια από την ιστορική «Διακήρυξη Σουμάν», η Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 κρατών – μελών, αποτελεί, παρά τα προβλήματα, ένα μοναδικό παράδειγμα εθελούσιας ένωσης κρατών στην παγκόσμια ιστορία. #EuropeDay (1/3) pic.twitter.com/naWKs4kS86
— Nikos Dendias (@NikosDendias) May 9, 2023
Διαβάστε επίσης:
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Κίεβο για την Ημέρα της Ευρώπης
Πούτιν: Εναντίον της πατρίδας μας εξαπολύεται ένας πραγματικός πόλεμος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κικίλιας από Κω: Η Κως φυλάει Θερμοπύλες – Ξεκινάμε το έργο της νέας Πύλης Σένγκεν
- Πρόταση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τις συμπεριφορές δικηγόρων
- Θεσσαλία: 253 κλήσεις έλαβε η Πυροσβεστική λόγω ισχυρών ανέμων
- Οδική ασφάλεια με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες – Κάμερες σε 8 επιλεγμένα σημεία της Αττικής και σε 10 γραμμές λεωφορείων
