• Πολιτική

    Δένδιας: Ελλάδα και Γαλλία μοιράζονται κοινό όραμα για μία δημοκρατική, ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας


    Τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας, αλλά και το «άριστο επίπεδο» των σημερινών σχέσεων ανέδειξε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε χαιρετισμό του στη χθεσινή δεξίωση της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα με αφορμή την Εθνική Εορτή της Γαλλίας.

    Ειδικότερα, αποτυπώνοντας το στίγμα των διμερών σχέσεων, εξέφρασε την πεποίθηση πως έχουν φτάσει στο αποκορύφωμά τους. «Λειτουργούν ως άγκυρα σταθερότητας απέναντι στις προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Ιδιαίτερα όταν η ειρήνη και η ασφάλεια κινδυνεύουν στην ήπειρό μας από την Ανατολή έως τον Νότο, σε μια εποχή που οι ρεβιζιονιστικοί δρώντες, οι ρεβιζιονιστικές ατζέντες αγωνίζονται να αναλάβουν τα ηνία», ανέφερε.

    Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως η αξιοσημείωτη πρόοδος της διμερούς συνεργασίας επισφραγίστηκε στην πρόσφατη υπογραφή της Συμφωνίας για τη δημιουργία της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για τη Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια. Όπως τόνισε, Ελλάδα και Γαλλία μοιράζονται κοινό όραμα για την ειρήνη, την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη στη Μεσόγειο και πέρα από αυτήν.

    Στο ακροτελεύτιο σημείο της ομιλίας του, ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως Ελλάδα και Γαλλία θα συνεχίσουν να μη φείδονται προσπαθειών για την προώθηση του κοινού οράματός τους για μία δημοκρατική, για μία ισχυρή, για μία ενωμένη Ευρώπη.

    Τέλος, συνεχάρη τη Γαλλία για την «επιτυχημένη γαλλική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ», από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους έως τον Ιούλιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Εγκρίθηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ – Απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, αρκετά άρθρα ψήφισε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

    Νίκος Αναστασιάδης: Πάντοτε σημαντική η στήριξη της Γαλλίας στην επανένωση της χώρας



    ΣΧΟΛΙΑ