• Πολιτική

    Εγκρίθηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ – Απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, αρκετά άρθρα ψήφισε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ


    Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Επί της αρχής, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τους 157 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ενώ  καταψηφίστηκε από 56.  Ωστόσο, πολλά από τα άρθρα του νομοσχεδίου έλαβαν την στήριξη και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

    Από την ψηφοφορία αποφάσισε να απέχει το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως είχε φανεί κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, αναμενόταν να στηρίξει την πλειοψηφία των άρθρων του νομοσχεδίου στο οποίο είχε επιτεθεί.

    Η υπουργός Παιδείας ανέφερε κλείνοντας πως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αποφάσισε να δραπετεύσει για να μην ψηφίσει 9 στα 10 άρθρα, αποδεικνύει πως υπήρχε κοινή λογική στα άρθρα του νομοσχεδίου.

    «Το νομοσχέδιο δίνει νέες ακαδημαϊκές δυνατότητες σε φοιτητές με το εσωτερικό Erasmus, τα κοινά πτυχία κ.α. Προωθεί τις ίσες ευκαιρίες για ανέλιξη προς όλους. Παράλληλα, βελτιώνει ουσιαστικά την καθημερινότητα των φοιτητών με προγράμματα μέριμνας φοιτητών με αναπηρίες, ψυχολογικής υποστήριξης κ.α. Δίνει κίνητρα για καινοτομία σε καθηγητές και ερευνητές χωρίς γραφειοκρατικούς περισπασμούς».

    «Με τις ρυθμίσεις συνδέουμε τα πανεπιστήμια με την αγορά εργασίας», πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Κεραμέως: Ο ΣΥΡΙΖΑ δραπέτευσε για να μην υποχρεωθεί να ψηφίσει υπέρ το 90% των άρθρων του νομοσχεδίου

    Νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια: Αποχωρεί από την ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ – Βρήκε δικαιολογία στην τοποθέτηση Συρίγου



    ΣΧΟΛΙΑ