• Πολιτική

    Δένδιας: Μπαράζ συναντήσεων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

    • NewsRoom
    Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας

    Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας


    Στο Βίλνιους βρίσκεται ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας.

    Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ είχε σειρά συναντήσεων με ομολόγους του.

    Ο κ. Δένδιας ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριαμσό στο Twitter φωτογραφίες από τις συναντήσεις του, ενώ ενημέρωσ εκαι για τα θέματα που συζητήθηκαν.

    Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Γερμανίας, κ. Μπόρις Πιστόριους. Συζήτησαν για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς αμυντικής μας συνεργασίας, την κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και την υλοποίηση της Συμφωνίας μας για υποστήριξη της άμυνας της Ουκρανίας.

    Με τον Υπουργό Άμυνας της Ιταλίας, Γκουίντο Κροσέτο συζήτησαν για το εξαιρετικό επίπεδο της διμερούς αμυντικής συνεργασίας και την κοινή θέλησή μας για την περαιτέρω ενίσχυσή της και σε θέματα αμυντικής βιομηχανίας.

    Με τον Υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπεν Γουάλας, συζήτησαν για την περαιτέρω ενίσχυση διμερούς αμυντικής μας συνεργασίας, υλοποίηση Joint Vision Statement, κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και εξελίξεις στην Ουκρανία.

    Παράλληλα, ο κ. Δένδιας πραγματοποίησε «εγκάρδια συνάντηση με τον Ουκρανό Υπουργό Εξωτερικών και αγαπητό φίλο Ντμίτρο Κουλέμπα».

    Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε και με τον Τούρκο ομόλογό του, κ. Γιασάρ Γκιουλέρ. Υπογράμμισαν τη σημασία θετικού κλίματος, διαύλων επικοινωνίας και συναντήσεων για τις διμερείς μας σχέσεις και τη συνεργασία μας βάσει Διεθνούς Δικαίου και Αρχής καλής γειτονίας.

    Παράλληλα, συμφωνήθηκε η επικοινωνία δύο πλευρών για την διευθέτηση Συνάντησης για δραστηριότητες Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

    Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρουν ότι η συνάντηση έγινε μέσα σε καλό κλίμα.

    Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να υπάρξει επικοινωνία των δύο πλευρών προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και να υπάρχει η δυνατότητας άμεσης μεταξύ τους τηλεφωνικής επικοινωνίας, εφόσον χρειαστεί, ενώ εξετάστηκε και η δυνατότητα πραγματοποίησης εκατέρωθεν επισκέψεων.

    Επιπλέον, συναντήθηκε με Υπουργό Άμυνας της Σλοβακίας, κ. Μαρτίν Σκλέναρ και συζήτησαν για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών, τόσο διμερώς, όσο και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

    Τέλος, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε τον Υπουργό Άμυνας της Λιθουανίας, κ. Αρβίντας Ανουσάουσκας, τον οποίο συνεχάρη για την εξαιρετική οργάνωση της σημαντικής αυτής Συνόδου για την Συμμαχία.

    Συζήτησαν για ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών, τόσο σε διμερές πλαίσιο όσο και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

    Διαβάστε επίσης:

    Έφη Αχτσιόγλου: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

    Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Βίλνιους

    Γεωργιάδης για ακτοπλοϊκά: Οι αυξήσεις έγιναν στο δίμηνο της ακυβερνησίας



    ΣΧΟΛΙΑ