• First Top Stories

    Δεν βάζουν μυαλό: Προσλαμβάνουν στην ΕΡΤ, χρωστάνε λεφτά και δεν παίρνουν την δόση

    Eurogroup


    Τι κι αν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων «βούιζαν» εδώ και μέρες ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει ολόκληρη τη δόση των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ στο χθεσινό Eurogroup; Στο Μαξίμου… αγρόν ηγόραζαν. Και βέβαια τελικά τους ήρθε η «κεραμίδα»: οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν να δώσουν το πράσινο φως μόνο για το 1,1 δις ευρώ, «παγώνοντας» τα υπόλοιπα 1,7 δις ευρώ μέχρι η ελληνική κυβέρνηση να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της.

    Όπως αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης του Eurogroup, «η εφαρμογή των ορόσημων ανοίγει το δρόμο για το Συμβούλιο των Διοικητών του ESM να εγκρίνει την εκταμίευση των 1,1 δις ευρώ από τη δεύτερη δόση για τις ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους». Τι γίνεται όμως με τα υπόλοιπα 1,7 δις ευρώ, που συνδέονται με την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου; Η ανακοίνωση του Eurogroup αναφέρει πως «το Eurogroup αναγνωρίζει ότι σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί προς την κατεύθυνση της εκκαθάρισης των καθαρών ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο», σημειώνοντας ωστόσο πως για την έγκριση της εκταμίευσής τους είναι αναγκαία και τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου τα οποία θα είναι διαθέσιμα αργότερα τον Οκτώβριο. «Η θετική αξιολόγηση από τους θεσμούς της εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στην Ελλάδα, θα ανοίξει το δρόμο για την έγκριση από τον ESM της απελευθέρωσης των επιπλέον 1,7 δις ευρώ».

    Με άλλα λόγια, αυτό που λέει το Eurogroup στην ελληνική πλευρά είναι ότι πήγε… απροετοίμαστη στη συνεδρίαση και περίμενε να πάρει τα 1,7 δις με το… έτσι θέλω! Χωρίς να έχει στα χέρια της στοιχεία για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, που να πιστοποιούν ότι όντως τα χρήματα που έλαβε τον Ιούνιο για τον σκοπό αυτό πήγαν όντως εκεί.

    Πρόκειται για μία ακόμα ευρω-ταπείνωση για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που σχεδόν δύο χρόνια αφότου ανέλαβε τις τύχες της χώρας δεν έχει πείσει τους Ευρωπαίους (αλλά ούτε και τους Έλληνες, εδώ που τα λέμε) για την αποφασιστικότητά της να κάνει όλα αυτά που χρειάζονται για να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα και την ανάπτυξη.

    Και πώς να τους πείσει, όταν το κράτος συνεχίζει να χρωστά δισεκατομμύρια σε ιδιώτες, την ώρα που η κυβέρνηση προχωρά σε κινήσεις που προκαλούν την κοινωνία και τους εταίρους της Ελλάδας, όπως είναι η πρόσληψη 51 υπαλλήλων στην κρατική ΕΡΤ, και μάλιστα με αδιαφανείς διαδικασίες, καθώς τα προσόντα που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι είναι τουλάχιστον ασαφή, αφήνοντας περιθώριο για ύποπτα «μαγειρέματα».

    Αυτό που καταλαβαίνει ο καθένας είναι ότι στο Μαξίμου συνεχίζουν να κάνουν… του κεφαλιού τους, ελπίζοντας πως δεν θα τους καταλάβει κανείς, όμως είναι φανερό πως τους έχουν καταλάβει όλοι πια…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/th-pantalakis-ta-allazi-ola-stin-attikis-ethelousia-ke-allages-prosopon-amesa/81073

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/giati-den-mpori-na-polithi-ena-kokkino-danio-oli-alithia-paradigmata/81075

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ