• Πολιτική

    Δεν καλύπτει τον Πατούλη η κυβέρνηση για το διδακτορικό- «Δεν είναι μέλος μας για να τοποθετηθούμε», λέει ο Οικονόμου

    Γιώργος Πατούλης-Περιφερειάρχης Αττικής

    Γιώργος Πατούλης-Περιφερειάρχης Αττικής


    Ο Γιώργος Πατούλης έγινε ξαφνικά στόχος του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ. Παρά τις καλές σχέσεις του με τη Ρένα Δούρου, προκάτοχό του και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιφέρεια Αττικής, ο περιφερειάρχης βρέθηκε πρώτα στο στόχαστρο της «Αυγής της Κυριακής» και έπειτα στο στόχαστρο του πολιτικού προϊσταμένου της εφημερίδας, δηλαδή της Κουμουνδούρου.

    Αφορμή υπήρξε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ένα μέρος του διδακτορικού του κ. Πατούλη, ο οποίος είναι διακεκριμένος γιατρός, υπήρξε προϊόν λογοκλοπής: «Με τη συνδρομή ομάδας ανεξάρτητων ερευνητών “τρέξαμε” τη διατριβή του Γ.
    Πατούλη σε λογισμικό εντοπισμού λογοκλοπής για να διαπιστώσουμε ότι από τις 77 σελίδες τού κυρίως κειμένου οι 62 είναι απλώς αντιγραφές τμημάτων ή συρραφές αυτολεξεί τμημάτων κυρίως από άλλες διατριβές», έγραψε, μεταξύ άλλων, η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ακολούθησε η οργισμένη απάντηση του περιφερειάρχη, ο οποίος αφού έκανε λόγο για «λασποκουβά της “Αυγής” χωρίς πάτο» και για «άθλιο, ψευδές και συκοφαντικό πρωτοσέλιδο, προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας για την αποκατάσταση του ονόματός του και της επιστημονικής του υπόστασης, σχετικά με τους «συκοφαντικούς ισχυρισμούς περί δήθεν λογοκλοπής».

    Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκάμφθη. Εξέδωσε νεότερη ανακοίνωση, στην οποία όχι μόνο υιοθέτησε τους ισχυρισμούς της εφημερίδας, αλλά ζήτησε και την παραίτηση του κ. Πατούλη.

    Ακολούθησε ανταπάντηση του περιφερειάρχη και σήμερα το θέμα τέθηκε από δημοσιογράφο στην ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών από τον Γιάννη Οικονόμου.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αρκέστηκε να πει ότι «ο κ. Πατούλης δεν είναι μέλος της κυβέρνησης για να τοποθετηθούμε» και παρέπεμψε στη σχετική δήλωση του περιφερειάρχη….

    Διαβάστε επίσης

    Παραίτηση Πατούλη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – Υποστηρίζει ότι έλαβε διδακτορικό με λογοκλοπή



    ΣΧΟΛΙΑ