• Πολιτική

    Δεύτερη απώλεια για το νέο κυβερνητικό σχήμα: Παραίτηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης

    • NewsRoom
    Κωστής Παπαϊωάνου

    Κωστής Παπαϊωάνου


    Την παραίτησή του από Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ο Κ. Παπαϊωάννου, τονίζοντας σε δήλωσή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σταύρο Κοντονή, πως με τους συνεργάτες του ανέλαβε νομοθετικές πρωτοβουλίες και δράσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εξάλειψη των διακρίσεων.

    Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη απώλεια του νέου κυβενρητικού σχήματος καθώς τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, ο ειδικός γραμματέας σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κ. Γιάννης Σούκος, επέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, επικαλούμενος αδυναμία συνεργασίας με τη νέα υπουργό Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου.

    Η δήλωση του κ. Κ. Παπαϊωάννου έχει ως εξής:

    «Υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κλείνει ένας κύκλος 20 μηνών. Με τους συνεργάτες μου αναλάβαμε νομοθετικές πρωτοβουλίες και δράσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εξάλειψη των διακρίσεων: νομοθετήσαμε την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης σε όλα τα ζευγάρια, ενισχύσαμε την αντιρατσιστική νομοθεσία, αναλάβαμε πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους και του ρατσισμού.

    Η θέσπιση ανεξάρτητου μηχανισμού διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας στα σώματα ασφαλείας και τους υπαλλήλους των φυλακών και η επέκταση της αρχής της ίσης μεταχείρισης βρίσκονται στη Βουλή για ψήφιση. Δουλέψαμε για μια Δικαιοσύνη φιλική προς τα παιδιά. Το νομοσχέδιο για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου είναι σχεδόν έτοιμο για δημόσια διαβούλευση. Ευχαριστώ τον Νίκο Παρασκευόπουλο γιατί με τίμησε με την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή του. Ευχαριστώ ολόψυχα τους συνεργάτες μου, ήταν τιμή μου που δούλεψα μαζί τους. Εύχομαι ολόψυχα στον νέο Υπουργό καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

    Κλείνω αυτόν τον κύκλο με τη βεβαιότητα πως στη σημερινή συγκυρία κάθε θεσμική υποχώρηση κοστίζει πολύ ακριβά, είτε αφορά στις σχέσεις κράτους και Εκκλησίας είτε στα θεμελιώδη δικαιώματα των προσφύγων. Όμως η προσπάθεια για τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι διαρκής. Στην προσπάθεια αυτή θα είμαι παρών.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κι όμως! Το πραγματικό ταίρι του Αλέξη Τσίπρα είναι ο Γιάννης Στουρνάρας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ετοιμάζουν κούρεμα 40%-60% για τα κόκκινα δάνεια – Το σχέδιο των τραπεζών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ