• Πολιτική

    Δ. Αβραμόπουλος για την Novartis: «Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης για τους σκευωρούς»

    • Ρεγγίνα Σπυράτου
    δημητρης αβραμοπουλος

    Δημήτρης Αβραμόπουλος


    «Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης για τους σκευωρούς», δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αποχωρώντας από τον Άρειο Πάγο.

    Μιάμιση ώρα κατέθετε στον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευάγγελος Ζαχαρή ο Ευρωπαίος Επίτροπος  στο πλαίσιο διερεύνησης της μήνυσης του σε βάρος 2 προστατευόμενων μαρτύρων που τον ενέπλεξαν στις μίζες της Novartis.  Η μήνυση του στρέφεται και κατά παντός υπευθύνου ηθικού αυτουργού.

    Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, στην κατάθεση του δεν έκανε καμία αναφορά σε όνομα πολιτικού. «Πριν από ενάμιση χρόνο,εξαρχής κατέθεσα μηνύσεις κατά των ψευδομαρτύρων και λοιπών για την υπόθεση. Στην κατάθεση μου  δεν ανεγέρθηκα σε ονόματα,  δεν με ενδιαφέρουν τα ονόματα.. Είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να τα βρει. Στόχος μου είναι να αποκαλυφθούν οι εμπνευστές, σκευωροί, ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί μιας σκοτεινής υπόθεσης. Να τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα φέρει στο φως όλη τη σκευωρία και τα ονόματα», δήλωσε ο κ.Αβραμόπουλος.

    Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος άνοιξε σήμερα τον κύκλο των καταθέσεων για τις καταγγελλόμενες πολιτικές διώξεις στην υπόθεση της Novartis.

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος, για τον οποίο η έρευνα των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς παραμένει ακόμα ανοιχτή, έχει μηνύσει τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, για  ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση. Έχει ζητήσει παράλληλα «να διερευνηθεί και η συμμετοχή και άλλων προσώπων, ηθικών αυτουργών και συνεργών και συμμετεχόντων στη διάπραξη και άλλων αυτεπαγγέλτως διωκομένων εγκλημάτων».

    Οι κ.κ. Ζάχαρης και Σοφουλάκης διενεργούν προκαταρκτική εξέταση, ερευνώντας τις μηνύσεις των κ.κ. Σαμαρά, Αβραμόπουλου και Βενιζέλου. Αρχικά, οι μηνύσεις τους σε βάρος είτε και των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς είτε μόνο προστατευόμενων μαρτύρων, είχαν μπει στο αρχείο. Όμως, ο ίδιος εισαγγελέας που τις αρχειοθέτησε (ο τότε επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Γιάννης Αγγελής), ο ίδιος ζήτησε να βγουν από το αρχείο (όταν πλέον παραιτήθηκε από την εποπτεία της έρευνας).

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει εάν κάποιος από τους άλλους 2 πολιτικούς, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του, κατονομάσει (και επίσημα) τον πολιτικό που -κατά τα καταγγελλόμενα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας- ήταν ο «Ρασπούτιν», της Δικαιοσύνης, με υπόγειες παρεμβάσεις σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις. Εάν οι ανώτατοι εισαγγελείς έχουν στη διάθεση τους κατάθεση με το όνομα πρώην υπουργού, τότε θα πρέπει, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, να διαβιβάσουν αμελλητί τη δικογραφία στη Βουλή.

    Όπως ακριβώς δηλαδή είχε γίνει και με τη δικογραφία των Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου όταν προστατευόμενοι μάρτυρες είχαν αναφερθεί για εμπλοκή τους σε μίζες της Novartis.

    Ήδη για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί καθώς ουδέν μεμπτό απέδειξε η εισαγγελική έρευνα.

    Για αύριο έχει κληθεί να καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς και την Τετάρτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Για τους χειρισμούς των αρμοδίων εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς στην έρευνα της Νovartis και για το αν υπήρξαν άνωθεν παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις, έχει κληθεί να καταθέσει και ο  αντεισαγγελέας Γιάννης Αγγελής, την ερχόμενη Πέμπτη.



    ΣΧΟΛΙΑ