• Κοινωνία

    Novartis: Ο Φρουζής ζητά την αποδέσμευση του τραπεζικού του λογαριασμού στο εξωτερικό

    • Ρεγγίνα Σπυράτου
    Φρουζής

    Kωνσταντίνος Φρουζής. Τέως CEO της CRETA FARM, πρώην αντιπρόεδρος Novartis Hellas


    Ο εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής κατήγγειλε «ανεπάρκεια των εισαγγελέων Διαφθοράς και δικονομικά λάθη» στην έρευνα της Novartis και ο άλλοτε επικεφαλής της εταιρείας Κώστας Φρουζής άδραξε τις καταγγελίες για να στηρίξει το νέο νομικό του εγχείρημα για αποδέσμευση τραπεζικού του λογαριασμού στην αλλοδαπή.

    Ο κ. Φρουζής, δια των συνηγόρων του, κατέθεσε αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας διερεύνηση των όσων καταγγέλλει.

    «16 μήνες μετά την ‘αποκάλυψη’ της Novartis για δήθεν δωροδοκίες 10 πολιτικών προσώπων, εκκρεμούν σε βάρος μου 3 ποινικές διώξεις, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο παρα μόνο με ψευδείς καταθέσεις κρυπτόμενων προσώπων», υποστηρίζει.

    «Μετά τις πρόσφατες καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Γ. Αγγελή», χωρίς ωστόσο να τις επαναλαμβάνει, αρχίζει την αναφορά του ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Novartis Ελλάδος, θέτοντας τη δέσμευση του «μοναδικού λογαριασμού που έχει στο εξωτερικό, του οποίου προσκόμισε ολόκληρη την κίνηση, από όπου αποδείχθηκε ότι τροφοδοτήθηκε αποκλειστικά με χρήματα κατατιθέμενα σε ελληνικές τράπεζες».

    Ωστόσο, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς απέρριψε το αίτημα του για πλήρη αποδέσμευση του λογαριασμού.

    Ο κ. Φρουζής υποστηρίζει ότι προσέφυγε στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο έκρινε ότι είναι να λάβει απόφαση.

    Διαβίβασε το αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και η τελευταία, το διαβίβασε το αίτημα στην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

    «Διερωτώμαι πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, δηλαδή η κ. Εισαγγελέας να κρίνει εκ νέου την αίτηση που στρέφεται κατά της απορριπτικής κρίσης της», υποστηρίζει στην αναφορά του και μιλά για «καταστροφικές για εκείνον και την οικογένεια του συνέπειες».



    ΣΧΟΛΙΑ