Πολιτική

Novartis: Η εισαγγελία καλεί Αβραμόπουλο-Βενιζέλο-Σαμαρά για την υπόθεση σκευωρίας

  • NewsRoom


Από τη Δευτέρα ξεκινά ο κύκλος καταθέσεων των κ.κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, Ευάγγελου Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά στο πλαίσιο της έρευνας για πολιτική σκευωρία πίσω από την υπόθεση Novartis.

Τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου αναμένεται να καταθέσει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, την Τρίτη Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι είχαν υποβάλλει μηνύσεις για την υπόθεση. Την Τετάρτη, έχει κληθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ θα καταθέσει και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Αγγελής.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τα καταγγελλόμενα των 3 πολιτικών αλλά και του παραιτηθέντος εποπτεύοντα εισαγγελέα της Novartis Γιάννη Αγγελή, οι κ.κ. Σαμαράς, Αβραμόπουλος και Βενιζέλος έχουν ήδη κληθεί  να καταθέσουν ως μάρτυρες. Αρχικά, οι μηνύσεις σε βάρος των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς και προστατευόμενων μαρτύρων, του πρώην πρωθυπουργού, του Ευρωπαίου επιτρόπου και του  πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ είχαν μπει στο αρχείο.

Όμως, ο ίδιος εισαγγελέας που τις αρχειοθέτησε (Γιάννης Αγγελής), ο ίδιος ζήτησε να βγουν από το αρχείο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει εάν κάποιος από τους 3 πολιτικούς, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, κατονομάσει (και επίσημα) τον πολιτικό που -κατά τα καταγγελλόμενα- έπαιζε το ρόλο του Ρασπούτιν, με υπόγειες παρεμβάσεις σε δικαστικές υποθέσεις.

Εάν οι ανώτατοι εισαγγελείς έχουν στη διάθεση τους κατάθεση με το όνομα πρώην υπουργού, τότε θα πρέπει να αποφασίσουν εάν βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, θα διαβιβάσουν αμελλητί τη δικογραφία στη Βουλή.


ΣΧΟΛΙΑ