ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί ο Τραμπ είπε be cool, αγοράστε τώρα, το άγριο beef 2 κυριών στον ΣΕΠΕ, η νέα εταιρεία του σεΐχη και ο Ρουμπάτης, το δείπνο του Πιερ σε βουλευτές, η «ανάσταση» της ωραίας Εύας και ποιες κυρίες πήγαν στο κάλεσμα της Φαίης Μπέη
Μαραθώνια χαρακτηρίζει η ιταλική εφημερίδα «Corriere della sera» την κατάθεση του Φραντσέσκο Τζόρτζι, του συντρόφου της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Εύας Καϊλής, σχετικά με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των Βρυξελλών.
Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ που φιλοξενείται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ο Τζόρτζι μίλησε επί σειρά ωρών μετά τη σύλληψή του την περασμένη Παρασκευή, οπότε αποφασίστηκε η κράτησή του. Κατασχέθηκαν πάνω από 1,5 εκατ. τόσο στο σπίτι του συντρόφου της Εύας Καϊλή όσο και στου πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι που κατηγορείται ότι ήταν ο εγκέφαλος του σκανδάλου δωροδοκίας με σκοπό την προώθηση της πολιτικής Μαρόκου και Κατάρ».
Νέο παράθυρο στις έρευνες
Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι οι δηλώσεις του Τζόρτζι θα ανοίξουν νέο παράθυρο για τις έρευνες των βελγικών αρχών που ξεκίνησαν το προηγούμενο καλοκαίρι. Υπενθυμίζεται ότι πριν από τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, είχε συλληφθεί ο πατέρας της ευρωβουλευτού, κρατώντας μια τσάντα που περιείχε 600.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 από το πολυτελές ξενοδοχείο, όπου διέμενε με τη σύζυγό του για λίγες ημέρες.
Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρει το ενδεχόμενο να τον είχε ειδοποιήσει κάποιος, ίσως και ο ίδιος ο Τζόρτζι μέσω κάποιας τηλεφωνικής επικοινωνίας που ίσως να οδήγησε την αστυνομία στο ξενοδοχείο, αιφνιδιάζοντας τον πατέρα της κας Καϊλή.
«Κάποιος πρέπει να τον είχε προειδοποιήσει εκ των προτέρων για την επιχείρηση της Αστυνομίας και κάποιοι υποψιάζονται ότι μπορεί να ήταν ο ίδιος ο Τζόρτζι, που είχε ακούσει κάτι. Ίσως ένα τηλεφώνημα (ο Τζόρτζι πιθανώς να παρακολουθείτο τηλεφωνικά) οδήγησε τους αστυνομικούς να παραμονεύουν μπροστά από το ξενοδοχείο για να αιφνιδιάσουν τον πατέρα της Καϊλή», σημειώνεται ακόμη.
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα «Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι ίσως να είχε πολλά να πει, αφού ο ανακριτής Μισέλ Κλας ανέβαλε τις υπόλοιπες ανακρίσεις για να συγκεντρώσει όλες τις καταθέσεις του».
Η έρευνα πραγματοποιείται και στην Ιταλία, όπου η σύζυγος και η κόρη του Παντζέρι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό στην περιοχή του Μπέργκαμο και στο Μιλάνο.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σούπερ μάρκετ: Συνεχίζεται το «ψαλίδι» στις προσφορές που έφερε ο Κώδικας Δεοντολογίας
- ΔΕΗ – ΟΤΕ: Πού οδηγεί η σύγκρουση Στάσση – Νεμπή στις τηλεπικοινωνίες
- Δείπνο με θέα την Ακρόπολη, έκθεση Artflyer, τα γενέθλια της Εβίτας Λεβεντάκη, Bazaar MDA, French Bloom και Παράσταση στη Σύρο από την ARTE
- Μαρία Συρεγγέλα στο mononews: Οι θέσεις δεν μας ανήκουν και στην πολιτική πρέπει να ξέρεις πότε κλείνει ένας κύκλος
