• Άρθρα

    The Wise man: Έκπληξη οι αυξήσεις μισθών από τον εφοπλιστή Αγγελικούση και η νέα δουλειά της κ. Σάββα στην The Newtons

    • The Wiseman
    The Newtons Laboratory

    The Newtons Laboratory


    Μετά τις απολύσεις αύξησε μισθούς ο Γ. Αγγελικούσης

    Γιάννης Αγγελικούσης
    Γιάννης Αγγελικούσης, εφοπλιστής Maran Gas

    Πριν από λίγο καιρό, η στήλη σας είχε αναφέρει ότι στον όμιλο του εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση είχαν σημειωθεί κάποιες απολύσεις και ότι γενικά υπήρχε ένα κλίμα περίεργο στις τάξεις των εργαζομένων λόγω αυτού του γεγονότος.

    Σήμερα θα σας πούμε κάτι καλό που αφορά τον όμιλο. Παρά την κρίση και παρά το γεγονός ότι γενικά οι επιχειρήσεις έχουν μειώσει κατά πολύ τους μισθούς σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα ο όμιλος προχώρησε το τελευταίο χρονικό διάστημα σε αυξήσεις σε αρκετούς υπαλλήλους του.

    Κάποιοι μάλιστα δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν το ποσό της αύξησης, την ώρα που σε άλλες εταιρείες όχι μόνο δεν βλέπουν αυξήσεις αλλά βλέπουν και εργασιακά δικαιώματα ετών να πηγαίνουν περίπατο. Ετσι, διαλύθηκε κάθε ανησυχία και επανήλθε η καλή διάθεση στους εργαζόμενους.

    Κουίζ με νόημα : Κατά ποιας κρατικής Βιομηχανίας έχει στραφεί δικαστικά η Eurobank ζητώντας ένα ποσό που αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ περίπου; Για να βοηθήσουμε περισσότερο απλά θα σας πούμε ότι πρόκειται για μια υπόθεση με μεγάλο ενδιαφέρον στην οποία έχει εμπλοκή και ιδιωτική εταιρεία από το χώρο του αμυντικού υλικού η οποία επίσης είχε στραφεί δικαστικά κατά της συγκεκριμένης  βιομηχανίας.

    Big business για την κ. Kατερίνα Σάββα 

    Κατερίνα Σάββα. The Newtons Laboratory
    Κατερίνα Σάββα. The Newtons Laboratory

    H The Newtons Laboratory υπό την ιδιαίτερα φιλόδοξη και ικανή κ. Κατερίνα Σάββα δημιούργησε τη νέα εταιρική καμπάνια της Wind «Δείξε ποιος είσαι». Πρόκειται, όπως έγραφε χθες η ηλεκτρονική έκδοση του Daily FAx ( Όμιλος Μπούσσιας) ,  για μια καμπάνια που έχει αφετηρία τις ικανότητες, τα ταλέντα και τις φιλοδοξίες του καθενός, αλλά σε αυτά προσθέτει τις δυνατότητες που του δίνει η τεχνολογία για να τα κάνει πραγματικότητα.

    Και πλέον, δεν υπάρχει τεχνολογία που μπορεί να λειτουργήσει αν δεν υποστηρίζεται από ένα πραγματικά δυνατό δίκτυο. Για αυτό, η Wind έκανε το 4G δίκτυό της 3 φορές μεγαλύτερο, για να μπορεί ο καθένας να δείξει ποιος είναι.

    Την παραγωγή ανέλαβε η Filmiki Productions με σκηνοθέτη τον Augusto Fraga και διευθυντή φωτογραφίας τον Χρήστο Καραμάνη.

    Το post production έγινε από τη Faust, το motion design από τον Άντελ Σανούσσι, η Oxyzed επιμελήθηκε το sound design, ενώ το νέο τραγούδι WhoUR γράφτηκε από τους Sleeping Monsters για λογαριασμό της Wind.

    Υπενθυμίζεται ότι επικεφαλής της θυγατρικής της Newtons , Gravity, που δραστηριοποιείται στο PR είναι ο έμπειρος Στέλιος Ζωντός. O ίδιος εκδίδει  ανά τακτά χρονικά διαστήματα ένα εξαιρετικό σε περιεχόμενο ηλεκτρονικό έντυπο το οποίο αποστέλλεται στους πελάτες (και μη)  της εταιρίας. Συνολικά οι εταιρίες του ομίλου ξέρουν να παίζουν μεγάλη μπάλα και αυτό έχει φανεί από τις δουλειές του 2016 και του 2017.

    Εξώδικο κατά Δούρου για την αγορά του ακινήτου του Συγγελίδη

    Ρένα Δούρου
    Ρένα Δούρου. Περιφερειάρχης Αττικής

    Εξώδικο κατά της Ρένας Δούρου, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής, Θεόδωρο Σχινά και τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, Χρήστο Καραμάνο απέστειλε ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, αναφορικά με την αγορά του ακινήτου του Συγγελίδη. Σε αυτό οι υπάλληλοι τονίζουν ότι η απόφαση για την αγορά του κτιρίου είναι μη σύννομη για μία σειρά από λόγους. Καταρχήν το κτίριο στο οποίο θα ανήκουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, δεν ανήκει στην συγκεκριμένη περιφέρεια αλλά στην περιφέρεια του Δήμου Περιστερίου.

    Τίθεται επομένως ένα ζήτημα δωσιδικίας ως νομικού προσώπου για την Περιφέρεια Αττικής, σχετικά με το αν θα υπάγεται η Περιφέρεια στο Ειρηνοδικείο Αθήνας ή το Ειρηνοδικείο Περιστερίου.

    Το κτίριο επίσης βρίσκεται εκτός των ορίων της περιοχής που ορίζει η Διακήρυξη της Οικονομικής Επιτροπής της Αττικής.

    Επιπλέον οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι το κτίριο βρίσκεται αρκετά μακριά από το μετρό, άρα η προσβασιμότητα του είναι οριακή, ενώ κατά τους υπαλλήλους σημαντικό ζήτημα γεννάται και από την ύπαρξη μιας και μόνο προσφοράς και παρά τούτα την αποδοχή της, όταν πρόκειται να δαπανηθούν εκατομμύρια ευρώ. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων για το συγκεκριμένο θέμα.

    Οι υπάλληλοι θα δώσουν δυναμικό και παρών και όλα δείχνουν ότι θα είναι μία θυελλώδη συνεδρίαση.

    Παραμένει αντιπρόεδρος στην Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ο Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης

    illustrate the wise manΠαραμένει αντιπρόεδρος στην εταιρεία Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ το στέλεχος της ΔΡΑΣΗΣ και υποψήφιος με το Ποτάμι στην Περιφέρεια Αττικής, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης. Η μόνη αλλαγή που επήλθε στο ΔΣ της εταιρείας ήταν η προσωρινή αντικατάσταση του κ. Ιωάννη Βελάνη εν όψει και της παραίτησης του από τον Σοφοκλή Βελάνη η οποία και θα εγκριθεί στην πρώτη επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας.

    Να σημειωθεί ότι η εταιρεία το 2010 ένωσε τις δυνάμης της με την Vell Internantional Group και εισήχθη στο Χρηματιστήριο. Από το 2015 έχει αναβιώσει την ιστορική ελληνική μάρκα ΙΖΟΛΑ (οι κουζίνες βέβαια κατασκευάζονται στην Πολωνία) ενώ σημεία αναφοράς της αποτελούν τόσο η δημιουργία κέντρου Logistics στον Ασπρόπυργο όσο και το οργανωμένο Δίκτυο Τεχνικής Υποστήριξης.

    Ελήφθη δάνειο για την επένδυση στο ακίνητο της Παπαστράτος

    Η πρώτη φάση της επένδυσης στο ιστορικό ακίνητο της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος στον Πειραιά προχωρά. Η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ ανακοίνωσε ότι η κατά 50% κοινή της εταιρεία Piraeus Port Plaza 1  συμφώνησε με την Τράπεζα Πειραιώς για την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως 20 εκατ. ευρώ. Τα 10 από τα 20 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της επένδυσης στο ιστορικό ακίνητη της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου Πειραιά.

    Η συγκεκριμένη επένδυση προωθείται από την Dimand, συμφερόντων Ανδριόπουλου, η οποία έχει ήδη υπογράψει μνημόνιο συναντίληψης και με το δήμο Πειραιά ο οποίος προωθεί πρόγραμμα αναβάθμισης της περιοχής, συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ.

    Η Dimand αγόρασε από την Παπαστράτος, το πρώην κεντρικό κτίριο της καπνοβιομηχανίας, το λιθογραφείο της καθώς και το κτίριο που λειτούργησε για πολλά χρόνια ως αποθήκη. Η Grivalia απέκτησε το 50% της εταιρείας Piraeus Port Plaza 1  που κατέχει το ακίνητο, έναντι τιμήματος 1,625 εκατ. ευρώ,  ενώ η επενδυτική εταιρεία έχει προσυμφωνήσει να αγοράσει και το υπόλοιπο 50%.

    Η συνολική επένδυση για την αναβάθμιση του κτιρίου θα προσεγγίσει τα 14 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που θα δώσει νέα πνοή σε μία υποβαθμισμένη σχετικά γειτονιά του Πειραιά, λίγα μόλις μέτρα από το λιμάνι.

    Ο Χουλιαράκης, οι συνδικαλιστές και το Λονδίνο

    the wise man
    the wise man

    Εχθές στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, συνδικαλιστές των σωματείων Ασφαλείας επισκέφθηκαν το γραφείο του Γιώργου Χουλιαράκη, ζητώντας συνάντηση μαζί του για να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους. Ωστόσο, ο κ. Χουλιαράκης δεν είχε χρόνο για τέτοια πράγματα, αφού έπρεπε να φύγει για να ταξιδέψει στο Λονδίνο.

    Οι συνδικαλιστές παραπονέθηκαν ότι στις επανειλημμένα αιτήματα για συνάντηση ο κ. Χουλιαράκης δεν απαντάει.

    Όμως, ο “κρυφός” διαπραγματευτής της ελληνικής κυβέρνησης, όπως ονομάζουν κάποιοι τον Γιώργο Χουλιαράκη, ο οποίος διαβουλεύεται με τους δανειστές συνήθως μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σήμερα έχει προγραμματίσει να συμμετάσχει σε διάλεξη στο London School of Economics μαζί με τον καθηγητή . Kevin Featherstone.

    Παιδί της παγκοσμιοποίησης ο Χουλιαράκης, αφού εργαζόταν για χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, έχει ως γνωστόν επαφές με τη Μεγάλη Βρετανία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: The Wise Man: Απολύσεις και γκρίνιες στον εφοπλιστικό όμιλο Αγγελικούση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Αγγελικούσης: Η νέα σημαντική συμφωνία του εφοπλιστή (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The wise man:Το κρυφό ραντεβού Πανταλάκη – Καλογρίτσα για τα δάνεια. O κωδικός από τις Βερμούδες που ρευστοποίησε μετοχές 32 εκ ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ