array(0) {
}
        
    
Menu
-1.18%
Τζίρος: 150.94 εκατ.

Γκουτέρες για Κυπριακό: Είμαι αποφασισμένος για την επανέναρξη των συνομιλιών

Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.
Comments

Η δημοσιογραφική μάχη για την έγκαιρη, έγκυρη και πολύπλευρη ενημέρωση αποτελεί συστατικό στοιχείο για το mononews.gr. Με αυτές τις «συντεταγμένες» προσεγγίστηκε εξαρχής η μεγάλη απάτη των Folli Follie. Η πιο κραυγαλέα στη σύγχρονη επιχειρηματική και χρηματιστηριακή ιστορία του τόπου…

Τα πυκνά ρεπορτάζ και τα ειδικά άρθρα προς αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκαν και συνεχίζουν να κινούνται.

Με τους νέους ποινικούς κώδικες που ψηφίστηκαν από την απελθούσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξαν τα δεδομένα και για την αμαρτωλή υπόθεση των Folli Follie. Διότι πλέον οι ασκήσεις ποινικών διώξεων για τα αδικήματα της απάτης έπαψαν να γίνονται αυτεπαγγέλτως, με συνέπεια να απαιτούνται εγκλήσεις από την πλευρά των ζημιωθέντων έτσι ώστε οι υπεύθυνοι της μεγάλης απάτης να κάτσουν στο σκαμνί.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με πυκνά δημοσιεύματα, το mononews.gr λειτούργησε σαν ξυπνητήρι προκειμένου να μην περιπέσει σε λήθαργο και εκ των πραγμάτων οδηγηθεί στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το μέγα σκάνδαλο.

Το ξυπνητήρι ήταν πρωτίστως για τις οφειλόμενες ενέργειες εντός τακτής προθεσμίας για όσους είχαν χάσει τα λεφτά τους παραπλανημένοι από τη βιομηχανοποιημένη πλαστογράφηση των οικονομικών καταστάσεων. Με κύριους εκφραστές το Υπερταμείο των αποκρατικοποιήσεων υπό την Ράνια Αικατερινάρη , αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία τελούν πλέον υπό τη σκέπη του ΕΦΚΑ υπό τον κ. Χάλαρη.

Το πόρισμα Δραγάτση έχει εκτιμήσει ότι οι ζημιές των δύο αυτών πλευρών από την απάτη της Folli Follie ανέρχονται στα επίπεδα των 10,7 εκατ. ευρώ, ενώ πολλαπλάσιες είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί οι ιδιώτες μέτοχοι αλλά και οι ομολογιούχοι των Folli Follie.

Σήμερα θα έληγε η προθεσμία υποβολής των εγκλήσεων από πλευράς των θυμάτων της Folli Follie που εν τέλει κινητοποιήθηκαν έπειτα από τα ηχηρά σήμαντρα κινδύνου που είχε εκπέμψει το mononews.gr.

Πέραν του Υπερταμείου, αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων, στο γραφείο της αρμόδιας τακτικής ανακρίτριας, Κωνσταντίνας Αλεξοπούλου, προσήλθαν και 114 επενδυτές, τους οποίους και πλαισιώνει νομικά η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών.

Ενδεχομένως, πέραν τούτων να υπάρχουν και αρκετοί άλλοι που προσέφυγαν μεμονωμένα σε εγκλήσεις κατά των εμπλεκομένων στην απάτη των Folli Follie, συμφερόντων της οικογένειας Κουτσολιούτσου, η οποία ακόμη μέχρι σήμερα συνεχίζει να κινεί τα μετοχικά νήματα της πολυσυζητημένης εταιρείας.

Πλέον το ενδεχόμενο της ατιμωρησίας φαίνεται να έχει απομακρυνθεί οριστικά. Μπορεί η μεγάλη απάτη να μην επισείει πλέον τις ποινές της ισόβιας κάθειρξης, αλλά πολύ ελαστικότερες, σε κάθε περίπτωση όμως οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Folli Follie: Ανωμοτί εξηγήσεις από στελέχη της Κεφαλαιαγοράς ζητεί ο εισαγγελέας
Ομαδική έγκληση από 114 επενδυτές για το σκάνδαλο της Folli Follie
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Έγγραφο «φωτιά» για τη Folli Follie: «Να γίνουν αμέσως κατασχέσεις στην περιουσία της οικογένειας και μελών του ΔΣ»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κόσμος πρέπει να δαπανά 540 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για την αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας
Nestle: Μετά την απομάκρυνση του CEO παραιτείται και ο πρόεδρος της εταιρείας
Intralot: Με μεγάλες πλειοψηφίες εγκρίθηκαν τα τρία θέματα στη συνέλευση των ομολογιούχων
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα 1.000 ευρώ ανά ομολογία η τιμή διάθεσης για το επταετές ομόλογο έως 500 εκατ. ευρώ
Καραλής: «Δίνω το 110% – Θέλω κάποια στιγμή να φτάσω στην κορυφή»
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πράσινο φως στο Ενημερωτικό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για το ομόλογο
Noval Property: Στα 19,7 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο πρώτο εξάμηνο του 2025
Aegean Airlines: Αύξηση 109% στα Κέρδη μετά από φόρους στο εξάμηνο
Βασίλης Κικίλιας: «Η ελληνική ναυτιλία, πρώτη δύναμη παγκοσμίως, συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις και συμβάλλει στην ευημερία της πατρίδας μας»
ΗΠΑ: «Έχουμε συμφωνία για το TikTok» δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ