array(0) {
}
        
    
Menu
-0.67%
Τζίρος: 173.49 εκατ.

Ράτζουα της Ιορδανίας: Η Κέιτ Μίντλετον της Μέσης Ανατολής

Comments

Όταν μας λένε ότι πρέπει να σεβόμαστε το κράτος δικαίου και τους φορείς της δικαιοσύνης, έρχεται στο μυαλό μας το «Ζ», ως βιβλίο και ταινία, για το νεαρό ανακριτή Χρήστο Σαρτζετάκη που αποκάλυψε τη συμμετοχή του παρακράτους στη δολοφονία Λαμπράκη.

Ενδεχομένως περνά από το μυαλό μας και η περίπτωση του δικαστή που αρνήθηκε να καταδικάσει το Κολοκοτρώνη. Τί γίνεται όμως με εκείνους που δεν κάνουν τη δουλειά τους παραβιάζοντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα;

1

Στην υπόθεση του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις, οι ερωτήσεις που υποβάλλει ο εισαγγελέας δεν λέγονται ούτε στο καφενείο ούτε για αστείο σε επιθεώρηση. Ρώτησε μάρτυρα: «Δεν έχετε ξανακούσει άντρα να την πέφτει σε γυναίκα άγρια;». Η μάρτυρας προσπάθησε να τον βάλει στη θέση του, να του θυμίσει ότι δεν μιλούν για κάποια στρατηγική γοήτευσης: «Αυτό που λέτε δεν είναι απόπειρα βιασμού». Δεν είναι φλερτ τα βρομόχερα χωρίς συναίνεση.

Η σεξουαλική επίθεση παρουσιάζεται λοιπόν ως άγριο φλερτ. Κι ακόμα χειρότερα, παρουσιάζεται ως κάτι κανονικό. Διαβάστε εδώ ατάκα εισαγγελέα, που δεν θα τη έβαζε θεατρικός συγγραφέας σε κείμενο λόγω έλλειψης ρεαλισμού, επειδή ένας εισαγγελέας δεν λέει τέτοια πράγματα: «Γιατί; Συμβαίνουν αυτά, στη Γαλλία συμβαίνουν 70.000 βιασμοί».

Για πολλοστή φορά σε αυτήν την υπόθεση ο εισαγγελέας υποβάλλει απρεπείς ερωτήσεις που καθοδηγούν σε συμπεράσματα. Σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε ρωτήσει καταγγέλλουσα τι εσώρουχο φορούσε. Μια γυναίκα λέει ότι της επιτέθηκαν και αποκτά δικανική αξία αν φορούσε κιλότα σε μέγεθος μαξιλαροθήκης ή κορδονάκι. Ο εισαγγελέας συνεχίζει να ασχημονεί επειδή του το επιτρέπει ο ρόλος του.

Ναι ξέρουμε, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν είναι πειθαρχικό παράπτωμα να έχει ένας δικαστικός λειτουργός μυαλό μισογύνη. Ούτε είναι βαριά αμέλεια να ρωτά για το μέγεθος της κιλότας. Δεν είναι παράβαση καθήκοντος να αναφέρεται στους βιασμούς της Γαλλίας, τόση κρίση έχει, τόσα λέει. Δεν θα υποστεί κυρώσεις. Ούτε ξεσηκώθηκε ο κλάδος που παρατηρεί ή χασκογελά. Δήλωσε λοιπόν ότι στόχος του ήταν να ενθαρρύνει την καταγγέλλουσα να μιλήσει με ψυχικό σθένος.

Ποιος βγαίνει κερδισμένος από μια τέτοια στάση απέναντι σε γυναίκες που μιλούν για βία, για βιασμό, για πίεση με αντάλλαγμα, για απειλή με εξαφάνιση από το χώρο του θεάτρου; Δεν ωφελείται μόνο ο κατηγορούμενος ηθοποιός αλλά κάθε εργοδότης, κάθε άνδρας με εξουσία που απλώνει χέρι και βλέπει το σεξ ως επιβεβαίωση της θέσης του. Αυτό είναι το μήνυμα του εισαγγελέα προς τη κοινωνία. Κύριοι, μην φοβάστε, αν τυχόν σας καταγγείλουν, εγώ είμαι εδώ για να τις εξευτελίσω.

Διαβάστε επίσης

Gaza Grand Resort στην Παλαιστίνη με… εργολαβία Τράμπ

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρέθυμνο: Πατέρας και γιος επιτέθηκαν και χτύπησαν παρέα νεαρών επειδή έπαιζαν μπάλα
Το efood και το Κέντρο Διοτίμα ενώνουν δυνάμεις για τις επιζώσες έμφυλης βίας
Ο Φλωρίδης και το αφρικανικό χωριό

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ράτζουα της Ιορδανίας: Η Κέιτ Μίντλετον της Μέσης Ανατολής
ΔΕΗ: Τι φέρνει η πλήρης απογραφή της περιουσίας της στις οικονομικές καταστάσεις
Χρηματιστήριο: Τα ψιλά γράμματα στους ισολογισμούς 15 εισηγμένων
Ζόραν Μπογκντάνοβιτς: Κατεβάζει ρυθμούς στις ανατιμήσεις η Coca Cola HBC
Καραβίας: Το σχέδιο της Eurobank των 100 δις, η σημασία της Κύπρου και το μέρισμα
Σκηνικό πολέμου στήνεται στο Ελληνικό: Με προσφυγές κατά Γλυφάδας και Αλίμου απειλεί ο Κωνσταντάτος
Οικισμοί: Το σχέδιο για να μπορούν να χτιστούν χιλιάδες οικόπεδα – Η μεταβατική ρύθμιση
Τέμπη: Το μοντέλο Τριαντόπουλου φωτογράφισε και ο Κώστας Καραμανλής
Αλέξανδρος Εξάρχου: Έρχονται δύο νέα deals στον όμιλο AKTOR – Προχωράνε οι επενδύσεις 2 δισ.  
Χάρης Σαχίνης (ΕΥΔΑΠ): Πώς θα υλοποιήσουμε επενδύσεις με το μικρότερο βάρος στον καταναλωτή