Menu
1.4%
Τζίρος: 256.01 εκατ.

Θρίλερ στις εκλογές στο Ισραήλ: Οι αραβικές παρατάξεις εξετάζουν στήριξη στον Άιζενκοτ – Το «κλειδί» του Ra’am

Ρόμπερτ Πεφάνης. Διευθυντής Επικοινωνίας Τhe American College of Greece (Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος)
Comments

Το 2019 είναι σημαντική χρονιά όσον αφορά τα πολιτικά πράγματα της χώρας.  Τον επόμενο Μάιο, θα κληθούμε να εκλέξουμε τους νέους τοπικούς άρχοντες στις Δημοτικές Εκλογές, αλλά και τους εκπροσώπους μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  Πιθανότατα, την ίδια εποχή, θα διενεργηθούν και οι Βουλευτικές Εκλογές. Η αποθέωση της Δημοκρατίας λοιπόν, σε τρεις πράξεις. Η ευκαιρία να επικροτήσουμε ή να απορρίψουμε το έργο των κυβερνώντων σε κάθε επίπεδο. Μια ευκαιρία, που έχει κατακτηθεί με αγώνες και θυσίες, που δεν επιτρέπεται να αγνοούνται. Πολλώ μάλλον, να απαξιώνονται. Σημάδι των καιρών είναι η υπέρμετρη διακωμώδηση της πολιτικής ζωής. Η μαζική πεποίθηση ότι μας κυβερνούν αδαείς, ακατάλληλοι και ούτω καθεξής. 

Δυστυχώς, η πικρία αυτή δεν μεταφράζεται σε πολιτική εγρήγορση. Η πλειοψηφία των πολιτών κρίνει σκληρά, παρασυρόμενη κυρίως από την εκ διαδικτύου ορμώμενη γελοιοποίηση. 

Αξίζει να σημειωθεί εδώ,  η λανθάνουσα εκτίμηση ότι θα βελτιωθεί η πολιτική κατάσταση, μέσω ενός like ή ενός share στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ασφαλώς και γίνονται λάθη και ατοπήματα στην πολιτική ζωή, αλλά η ουσία της δημοκρατικής διεργασίας είναι η ενίσχυση των άξιων και η αποδυνάμωση των ανίκανων. Όπως επίσης, και το δικαίωμα του καθενός μας, να θέσει υποψηφιότητα εφόσον αποδοκιμάζει τις υφιστάμενες πολιτικές επιλογές. 

Οι ενεργοί πολίτες είναι ο καρπός της δημοκρατίας και η νέμεση του απολυταρχισμού. Ο Βενιαμίν Ντισραέλι, Πρωθυπουργός της Βρετανίας τον 19ο αιώνα, καταδίκαζε την ασύστολη κριτική αν δεν συνοδευόταν από υποβολή προτάσεων για τη βελτίωση της πολιτικής ζωής.

Ομοίως, σήμερα πρέπει να περιοριστεί η μη εποικοδομητική διακωμώδηση, μέσω της κινητοποίησης των πολιτών. Ότι δεν λειτουργεί, πρέπει να αντικαθίσταται. Δεν θα πραγματοποιηθεί αυτό μόνο μέσω της διακωμώδησης, δυστυχώς.

Θα κριθούμε αυστηρά ως λαός, αν δεν εμπλακούμε ενεργά στην πολιτική ζωή. Ανεξάρτητα της έκβασης της κινητοποίησής μας, μόνο και μόνο η άρνηση να παραμείνουμε αδρανείς και σιωπηλοί, θα αποτελέσει την ισχυρότερη παρακαταθήκη για την βελτίωση της Πολιτείας.

Αξίζει όσο ποτέ να συμμετάσχουμε στα γεγονότα. 

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Μακιαβέλι, ο Κέννεντυ και ο Νίξον
Ρόμπερτ Πεφάνης: Τα μυστικά των Social media σε Δημοτικές και Ευρωεκλογές
Ρόμπερτ Πεφάνης: Ας ξεφύγουμε από την κακομοιρία της μετριότητας, της μιζέριας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θρίλερ στις εκλογές στο Ισραήλ: Οι αραβικές παρατάξεις εξετάζουν στήριξη στον Άιζενκοτ – Το «κλειδί» του Ra’am
Πιερρακάκης: Η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρή και σταθερή – Η Θράκη στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης – Δεν εκβιάζει, αλλά ούτε εκβιάζεται και ούτε δέχεται απειλές (photo + video)
Παπασταύρου: Στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο των ευρωπαίων ΥΠΕΝ – Στο επίκεντρο οι τιμές ρεύματος και η ενεργειακή ασφάλεια
Στενά του Ορμούζ: Νέα προειδοποίηση των ΗΠΑ προς τα εμπορικά πλοία – Φόβοι για νέα κλιμάκωση τον Νοέμβριο
Εκλογές στο Ισραήλ: Πρωτιά Νετανιάχου χωρίς αυτοδυναμία με καταμετρημένο το 70,7% – Ρυθμιστής οι αραβικές παρατάξεις
Ιράν: Νέα πρόταση συμφωνίας από το Κατάρ για τον τερματισμό του πολέμου με ΗΠΑ – Ισραήλ
Συνάντηση Γεωργιάδη με τον Πρέσβη της Αιγύπτου – Ενίσχυσης συνεργασίας στην υγεία και την ιατρική περίθαλψη
Μαρία Καρυστιανού: Aρνήθηκαν να καταθέσω στεφάνι στη Θεσσαλονίκη – Κάλεσμα για νέο «ΟΧΙ» σε όσους «μας φιμώνουν»
Εκλογές στο Ισραήλ: Προβάδισμα Νετανιάχου με καταμετρημένο το 50% των ψήφων – Χωρίς πλειοψηφία οι δύο αντίπαλοι