array(0) {
}
        
    
Menu
1.1%
Τζίρος: 180.67 εκατ.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πράσινο φως στη δημόσια πρόταση της Prodea Investments

Ρόμπερτ Πεφάνης. Διευθυντής Επικοινωνίας Τhe American College of Greece (Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος)
Comments

Το 2019 είναι σημαντική χρονιά όσον αφορά τα πολιτικά πράγματα της χώρας.  Τον επόμενο Μάιο, θα κληθούμε να εκλέξουμε τους νέους τοπικούς άρχοντες στις Δημοτικές Εκλογές, αλλά και τους εκπροσώπους μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  Πιθανότατα, την ίδια εποχή, θα διενεργηθούν και οι Βουλευτικές Εκλογές. Η αποθέωση της Δημοκρατίας λοιπόν, σε τρεις πράξεις. Η ευκαιρία να επικροτήσουμε ή να απορρίψουμε το έργο των κυβερνώντων σε κάθε επίπεδο. Μια ευκαιρία, που έχει κατακτηθεί με αγώνες και θυσίες, που δεν επιτρέπεται να αγνοούνται. Πολλώ μάλλον, να απαξιώνονται. Σημάδι των καιρών είναι η υπέρμετρη διακωμώδηση της πολιτικής ζωής. Η μαζική πεποίθηση ότι μας κυβερνούν αδαείς, ακατάλληλοι και ούτω καθεξής. 

Δυστυχώς, η πικρία αυτή δεν μεταφράζεται σε πολιτική εγρήγορση. Η πλειοψηφία των πολιτών κρίνει σκληρά, παρασυρόμενη κυρίως από την εκ διαδικτύου ορμώμενη γελοιοποίηση. 

Αξίζει να σημειωθεί εδώ,  η λανθάνουσα εκτίμηση ότι θα βελτιωθεί η πολιτική κατάσταση, μέσω ενός like ή ενός share στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ασφαλώς και γίνονται λάθη και ατοπήματα στην πολιτική ζωή, αλλά η ουσία της δημοκρατικής διεργασίας είναι η ενίσχυση των άξιων και η αποδυνάμωση των ανίκανων. Όπως επίσης, και το δικαίωμα του καθενός μας, να θέσει υποψηφιότητα εφόσον αποδοκιμάζει τις υφιστάμενες πολιτικές επιλογές. 

Οι ενεργοί πολίτες είναι ο καρπός της δημοκρατίας και η νέμεση του απολυταρχισμού. Ο Βενιαμίν Ντισραέλι, Πρωθυπουργός της Βρετανίας τον 19ο αιώνα, καταδίκαζε την ασύστολη κριτική αν δεν συνοδευόταν από υποβολή προτάσεων για τη βελτίωση της πολιτικής ζωής.

Ομοίως, σήμερα πρέπει να περιοριστεί η μη εποικοδομητική διακωμώδηση, μέσω της κινητοποίησης των πολιτών. Ότι δεν λειτουργεί, πρέπει να αντικαθίσταται. Δεν θα πραγματοποιηθεί αυτό μόνο μέσω της διακωμώδησης, δυστυχώς.

Θα κριθούμε αυστηρά ως λαός, αν δεν εμπλακούμε ενεργά στην πολιτική ζωή. Ανεξάρτητα της έκβασης της κινητοποίησής μας, μόνο και μόνο η άρνηση να παραμείνουμε αδρανείς και σιωπηλοί, θα αποτελέσει την ισχυρότερη παρακαταθήκη για την βελτίωση της Πολιτείας.

Αξίζει όσο ποτέ να συμμετάσχουμε στα γεγονότα. 

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Μακιαβέλι, ο Κέννεντυ και ο Νίξον
Ρόμπερτ Πεφάνης: Τα μυστικά των Social media σε Δημοτικές και Ευρωεκλογές
Ρόμπερτ Πεφάνης: Ας ξεφύγουμε από την κακομοιρία της μετριότητας, της μιζέριας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΑΕ: Δεχόμαστε νέες ιρανικές επιθέσεις με πυραύλους και drones
Τον Ιούλιο στην Αθήνα Χέγκσεθ, Ρούμπιο και ο πρόεδρος Τραμπ
Μακρόν: Θα μιλήσω με τον πρόεδρο Πεζεσκιάν – Mόνη επιλογή το πλήρες άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
Βλαντίμιρ Πούτιν: «Ξήλωμα» στην αεράμυνα μετά τα πλήγματα με drones
Ιράν: «Αμυντική κίνηση» τα πλήγματα σε γειτονικές χώρες του Κόλπου
Μακρόν: «Αν αυξηθούν οι δασμοί στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, η ΕΕ θα ενεργοποιήσει τον μηχανισμό καταστολής»
CNN: Ισραήλ και ΗΠΑ προετοιμάζονται για πιθανή «σύντομη εκστρατεία» ως μοχλό πίεσης στο Ιράν
Νίκος Δένδιας: «Έξυπνες» πλατφόρμες αντί για βαριά οπλικά συστήματα – Πάνω από €10 δισ. στην ελληνική αμυντική βιομηχανία έως το 2030
Πιερρακάκης στο ECOFIN: «Το ερώτημα είναι, θέλουμε να είμαστε η γενιά πολιτικών που θα απελευθερώσει το δυναμικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή όχι;»
Πιτ Χέγκσεθ: Oι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν σύγκρουση κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ.