Menu
0.13%
Τζίρος: 230.78 εκατ.

Ισλανδία: Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Ρούμπιο έφθασε στο Ρέικιαβικ, πρώτο σταθμό της τετραήμερης ευρωπαϊκής περιοδείας

Ρόμπερτ Πεφάνης. Διευθυντής Επικοινωνίας Τhe American College of Greece (Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος)
Comments

Το 2019 είναι σημαντική χρονιά όσον αφορά τα πολιτικά πράγματα της χώρας.  Τον επόμενο Μάιο, θα κληθούμε να εκλέξουμε τους νέους τοπικούς άρχοντες στις Δημοτικές Εκλογές, αλλά και τους εκπροσώπους μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  Πιθανότατα, την ίδια εποχή, θα διενεργηθούν και οι Βουλευτικές Εκλογές. Η αποθέωση της Δημοκρατίας λοιπόν, σε τρεις πράξεις. Η ευκαιρία να επικροτήσουμε ή να απορρίψουμε το έργο των κυβερνώντων σε κάθε επίπεδο. Μια ευκαιρία, που έχει κατακτηθεί με αγώνες και θυσίες, που δεν επιτρέπεται να αγνοούνται. Πολλώ μάλλον, να απαξιώνονται. Σημάδι των καιρών είναι η υπέρμετρη διακωμώδηση της πολιτικής ζωής. Η μαζική πεποίθηση ότι μας κυβερνούν αδαείς, ακατάλληλοι και ούτω καθεξής. 

Δυστυχώς, η πικρία αυτή δεν μεταφράζεται σε πολιτική εγρήγορση. Η πλειοψηφία των πολιτών κρίνει σκληρά, παρασυρόμενη κυρίως από την εκ διαδικτύου ορμώμενη γελοιοποίηση. 

Αξίζει να σημειωθεί εδώ,  η λανθάνουσα εκτίμηση ότι θα βελτιωθεί η πολιτική κατάσταση, μέσω ενός like ή ενός share στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ασφαλώς και γίνονται λάθη και ατοπήματα στην πολιτική ζωή, αλλά η ουσία της δημοκρατικής διεργασίας είναι η ενίσχυση των άξιων και η αποδυνάμωση των ανίκανων. Όπως επίσης, και το δικαίωμα του καθενός μας, να θέσει υποψηφιότητα εφόσον αποδοκιμάζει τις υφιστάμενες πολιτικές επιλογές. 

Οι ενεργοί πολίτες είναι ο καρπός της δημοκρατίας και η νέμεση του απολυταρχισμού. Ο Βενιαμίν Ντισραέλι, Πρωθυπουργός της Βρετανίας τον 19ο αιώνα, καταδίκαζε την ασύστολη κριτική αν δεν συνοδευόταν από υποβολή προτάσεων για τη βελτίωση της πολιτικής ζωής.

Ομοίως, σήμερα πρέπει να περιοριστεί η μη εποικοδομητική διακωμώδηση, μέσω της κινητοποίησης των πολιτών. Ότι δεν λειτουργεί, πρέπει να αντικαθίσταται. Δεν θα πραγματοποιηθεί αυτό μόνο μέσω της διακωμώδησης, δυστυχώς.

Θα κριθούμε αυστηρά ως λαός, αν δεν εμπλακούμε ενεργά στην πολιτική ζωή. Ανεξάρτητα της έκβασης της κινητοποίησής μας, μόνο και μόνο η άρνηση να παραμείνουμε αδρανείς και σιωπηλοί, θα αποτελέσει την ισχυρότερη παρακαταθήκη για την βελτίωση της Πολιτείας.

Αξίζει όσο ποτέ να συμμετάσχουμε στα γεγονότα. 

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Μακιαβέλι, ο Κέννεντυ και ο Νίξον
Ρόμπερτ Πεφάνης: Τα μυστικά των Social media σε Δημοτικές και Ευρωεκλογές
Ρόμπερτ Πεφάνης: Ας ξεφύγουμε από την κακομοιρία της μετριότητας, της μιζέριας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισλανδία: Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Ρούμπιο έφθασε στο Ρέικιαβικ, πρώτο σταθμό της τετραήμερης ευρωπαϊκής περιοδείας
Μασούντ Πεζεσκιάν: Το να διαπραγματεύομαστε με τις ΗΠΑ δεν έχει «κανένα νόημα»
Ράλι στις αγορές της Βραζιλίας έφερε η νίκη του Φλάβιο Μπολσονάρο στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών
Διαφάνεια από τη Μόσχα ζητά ο Ρούμπιο μετά τις αναφορές για θάνατο 28χρονης από πνευμονική πανώλη σε ρωσικό εργαστήριο
Μάρκο Ρούμπιο: Πολύ σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ η Ελλάδα
Τραμπ: Τα διυλιστήρια είναι αυτά που ανεβάζουν πλέον τις τιμές της βενζίνης, όχι το Ορμούζ
Δένδιας: Η Ελλάδα συμβάλλει στη διαμόρφωση ισχυρότερου πλαισίου περιφερειακής ασφάλειας
Κάρολαϊν Λέβιτ: Σχολιάστρια στο Fox News η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Τραμπ
Ο Τραμπ σχεδιάζει χαλάρωση των περιορισμών στη χρήση αφορολόγητου ντίζελ
Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει τα 52 χρόνια της στο Γκάζι – «Θα κερδίσουμε ξανά το 2027» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης