array(0) {
}
        
    
Menu
0.1%
Τζίρος: 221.93 εκατ.

Bloomberg: Φόβοι για περαιτέρω αναταραχή στο πετρέλαιο λόγω απεργιών στο Ιράν

Ρόμπερτ Πεφάνης. Διευθυντής Επικοινωνίας Τhe American College of Greece (Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος)
Comments

Το «αόρατο χέρι» της Αγοράς ως μονόδρομος. Ο Άνταμ Σμίθ, (Σκωτσέζος οικονομολόγος και ηθικός φιλόσοφος) εκ των θεμελιωτών της σύγχρονης Οικονομικής σκέψης, χρησιμοποίησε την εν λόγω έκφραση, θέλοντας να συνοψίσει την ευρύτερη κοινωνική ευημερία που προκαλείται από την ελέυθερη, την ανεμπόδιστη λειτουργία της Οικονομίας της Αγοράς. Δυστυχώς, στην πατρίδα μας, η πλειοψηφία των συμπολιτών μας θεωρεί ακόμα την Ελεύθερη Αγορά αντίπαλο της προσωπικής ευημερίας. 

Μην αυταπατώμαστε! Η κατά καιρούς διακυβέρνηση από κεντροδεξιά κόμματα, δεν αποδεικνύει το αντίθετο. 

Σχετικά μικρό ποσοστό των ψηφοφόρων των φιλελευθέρων κομμάτων ασπάζεται το αντίστοιχο Οικονομικό μοντέλο. 

Αγνοούν δηλαδή την δυναμική του φιλελεύθερου μοντέλου, όπου πυλώνες της κοινωνίας είναι η απελευθέρωση των αγκυλώσεων της κρατικής παρέμβασης και η δημιουργία ιδανικών συνθηκών για την ανάπτυξη του Επιχειρείν.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ανάπτυξης σε μια χώρα όπου ο δημόσιος τομέας είναι στο απυρόβλητο, η επιχειρηματικότητα βάλλεται πανταχόθεν και το μορφωτικό επίπεδο φθίνει.

Μια χώρα με Εκπαιδευτικό σύστημα υψηλού επιπέδου, με απενοχοποίηση του ανταγωνισμού και επιβράβευση της προσπάθειας, της πρωτιάς, της επιτυχίας, θέτει τις πιο υγιείς βάσεις για ανάπτυξη.

Μια επιτυχημένη εταιρία θα συμβάλει στη δημιουργία πλούτου, θα προσλάβει επιπλέον προσωπικό, θα επενδύσει στους εργαζόμενους της. 

Με απλά λόγια, όλοι θα κερδίσουν, από τον ιδιώτη μέχρι και το κράτος.

Laissez-faire επιτέλους!

Ας απελευθερώσουμε την δημιουργικότητα, ας γίνουμε ένα πραγματικό start-up nation. 

Ας ξεφύγουμε από την κακομοιρία της μετριότητας, της μιζέριας. 

Ας αφυπνιστούμε επιτέλους. 

Και πρώτα από όλα, ας αποκτήσουμε άξιους κυβερνώντες!

 

Ο Ρόμπερτ Πεφάνης είναι Διευθυντής Επικοινωνίας Τhe American College of Greece (Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος)

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «Οδύσσεια» του ΠΑΣΟΚ και η επόμενη μέρα για τον Κωνσταντινόπουλο
Ανδρουλάκης: ο πανικός πριν την ήττα, και ο Αλέξης χαμογελά
Δέκα Μικροί Πασόκοι
«Όταν η ναυσιπλοΐα γίνεται στόχος: Η νέα πραγματικότητα ασφάλειας στα Στενά του Ορμούζ και το τίμημα για τους ναυτικούς»
Το αίμα πάνω από το εγώ: Η σύγκρουση πολιτισμών και τα όρια της ισχύος
Καρυστιανού: Όταν το σύμβολο δοκιμάζεται από την πολιτική
Όταν μια τούφα φαίνεται στην Τεχεράνη
Τι πραγματικά ρωτά η Goldman Sachs για τις ελληνικές τράπεζες
Τα αγρίμια, οι γονείς και μια γραμμή βοήθειας
Η ναυτιλία πάντα ρίσκαρε: Από το «δόγμα Μιαούλη» στη σύγχρονη κρίση του Περσικού