• Άρθρα

    Μισαλλόδοξοι, κυνικοί και άθλιοι – Ο χορός πάνω στ’ αποκαΐδια δεν είναι αντιπολίτευση

    Για τη στήλη Επιθετικά


    Τρομάζετε που ακούτε το alert του 112; Ναι, είναι τρομακτικός, αγριευτικός ο ήχος του. Και κάτι ευαίσθητες δεσποσύνες, που βλέπω εκεί στα σόσιαλ μίντια δεν τον αντέχουν καθόλου, δυσφορούν, εξανίστανται.

    Καλύτερα δεν ήταν πριν, που ερχόταν ο κατακλυσμός κι η πυρκαγιά ξαφνικά, από εκεί που δεν το περιμέναμε; Αν είναι δυνατόν!

    Ότι μπορεί στο 112 να χρωστούν τη ζωή τους, δεν το σκέφτονται. Αλλά τη χολή δεν δυσκολεύονται διόλου να τη βγάλουν. Πώς αλλιώς, όμως, θα γινόταν αντιπολίτευση αν δεν στοχοποιούσαν ακόμη και τα alert…

    Είναι και οι άλλοι, που τραβούν από τα μπαλκόνια τους -εκ του ασφαλούς πάντα- φωτογραφίες της Πάρνηθας ενόσω καίγεται για να γράψουν από κάτω, πόσο άχρηστη είναι η κυβέρνηση, που δεν σβήνει τις φωτιές, ενώ την αθλιότητα του Τσίπρα τρία χρόνια πριν στο Μάτι, την έχουν σβήσει από τη μνήμη τους, λες και τους έκαναν λοβοτομή.

    Είναι κι εκείνοι που ξεχειλίζουν από μίσος κάνοντας προσευχές «να καεί η Εκάλη και το Καστρί» -μαζί κι οι άνθρωποι βέβαια- για να πέσει η κυβέρνηση. Και τι απογοήτευση, που δεν υπάρχουν νεκροί για να χοροπηδήσουν πάνω τους ως κανίβαλοι και να θριαμβολογήσουν για την δήθεν ανικανότητα του κράτους.

    Είναι και οι «επώνυμοι», σαν τον εξαφανισμένο Νίκο Κοτζιά, που άδει κάτι άθλια σχόλια για «Νέρωνες». Και τι να του απαντήσει δηλαδή κανείς για το πρώην κόμμα του; Κι ένα άλλος, κάποιος Μαμουλάκης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που τολμάει να μιλάει για «τυμβωρύχους στο Μάτι» για να καλύψει τους δολοφόνους. (Από τις περιπτώσεις που δεν αναρωτιέσαι ποιος είναι αυτός, αλλά ποιοι μπορεί να τον ψηφίζουν…).

    Είναι κι ο συντοπίτης του, και πρωτοπόρος βέβαια Πολάκης, που αναρτά… φωτογραφίες για να δείξει στον Χαρδαλιά τα μποφόρ (πάντα οπαδός του σουρεαλισμού).

    Είναι και μια κυρία, άγνωστη ως προχθές, «διάσημη», όμως, στο κόμμα της από τη στιγμή που προσέβαλε την Μαρία Σάκκαρη, που έχει το θράσος να μιλάει για «αναισθησία». Δική της μήπως;

    Είναι κι αυτοί που στενοχωρήθηκαν γιατί δεν κάηκε το Τατόι, στόχος της αντιπολίτευσης κι αυτό, για να χαλάσει τα σχέδια της κυβέρνησης που θέλει να το αναδείξει. Αδιαφορώντας για το γεγονός, ότι είναι δημόσια περιουσία και μας αφορά όλους.

    Και η Ολυμπία επίσης, που περίμεναν πώς και πώς την καταστροφή της, δεν τους έκανε τη χάρη… Ξεχνούν την τραγωδία στο Μάτι και ποιοι ήταν υπεύθυνοι. Την απαράδεκτη παράσταση του τότε πρωθυπουργού στο Συντονιστικό, παρά τη γνώση των πρώτων νεκρών. Τις ευθύνες που έριξαν στα ίδια τα θύματα -το πιο ποταπό όλων- γιατί είχαν χτίσει αυθαίρετα, λες και δεν είναι έτσι χτισμένη η μισή Ελλάδα.

    Εμπρηστές δια λόγων όλοι τους, μισαλλόδοξοι και κυνικοί, που επιχαίρουν πάνω από τ’ αποκαΐδια. Ό,τι χειρότερο μπορούσε να μας συμβεί αυτή την εφιαλτική στιγμή, που όλοι έχουμε την ανάγκη ο ένας του άλλου. Ένα γενικό κύμα χαιρεκακίας, που χωρίς καμιά ντροπή και συναίσθηση του κινδύνου που διατρέχει η χώρα επενδύει στα πολιτικά οφέλη, που μπορεί να προκύψουν πάνω από τις στάχτες, τα καρβουνιασμένα σπίτια, τα δάκρυα των ανθρώπων. Αίσχος.

    Διαβάστε επίσης:

    Όχι, δεν γα@@@ται ο Μητσοτάκης

    Συλλογική και διαχρονική η ευθύνη για την καταστροφή

    Για πόσο καιρό θα μπορούσαμε να κρυβόμαστε πίσω από τα air-condition;



    ΣΧΟΛΙΑ