• Άρθρα

    Η Λούκα Κατσέλη, τα ψέματα και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ


    ** Η Λούκα φεύγει, η Λούκα πάει. Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας  κ. Κατσέλη εντός του Οκτωβρίου θα αποχωρήσει από την Εθνική Τράπεζα καθώς το βιογραφικό της δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια επιλογής του νέου νόμου. Η Λούκα Κατσέλη είναι για μένα η γυναίκα που ανατρέπει το θεώρημα πως οι ωραίες δεν είναι έξυπνες. Ένας φίλος μου από τη Νέα Σμύρνη την θυμάται μαθήτρια. Είχε πάει μάλιστα ένα μεσημέρι για φαγητό στο σπίτι της και είχε συμπαθήσει πολύ τη μαμά της, που ήταν άνετη και φιλική. Η Λούκα λοιπόν υπήρξε γυναίκα που έβγαινε έξω και έτριζαν τα πεζοδρόμια στο διάβα της. Απίστευτα όμορφη, απίστευτα εντυπωσιακή, απίστευτα επιθυμητή. Ήταν και πολύ έξυπνη, κάτι που για ορισμένου άνδρες αποτελεί το απόλυτο αφροδισιακό.

    *Αυτό που με ταράζει και με συγκινεί μαζί της είναι ότι είχε το μυαλό να προβλέψει όσα οι άλλοι δεν έβλεπαν. Ο νόμος για τους πλειστηριασμούς, ο νόμος που φέρει το όνομά της, έχει ψηφιστεί πριν την κρίση, πριν τα Μνημόνια. Είχε δει ότι οι τράπεζες δανείζουν απερίσκεπτα και θέλησε να αποδώσει τη δικαιοσύνη. Είναι απερίσκεπτος ο καταναλωτής που ψωνίζει χωρίς να έχει αληθινό χρήμα αλλά είναι απερίσκεπτος και ο δανειστής, εκείνος που παίρνει το ρίσκο να δώσει χρήμα σε σπάταλους.

    *Η πρόθεση της Κατσέλη ήταν εξαρχής να σωθούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Να μην χάσουν τη στέγη τους. Η διασφάλιση της πρώτης κατοικίας έχει πολλά παράπλευρα κέρδη για ένα οργανωμένο κράτος. Το μέτρο δεν αφορούσε τους πάντες αλλά όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Αφορούσε καταναλωτές που ακόμη και αν έδιναν όλο τον μισθό τους στις τράπεζες ώσπου να βγουν στη σύνταξη, δεν θα εξοφλούσαν πλήρως και ολοσχερώς τα στεγαστικά δάνεια που έλαβα. Αν έλαβαν δάνεια τέτοια άτομα, φέρει ευθύνη και η τράπεζα.

    *Δεν έμαθα αν η Λούκα Κατσέλη θα πάει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αν και ξέρω ότι συνέβαλε στο κλίμα εμπιστοσύνης πριν τις εκλογές. Είχε αναλάβει διάφορους πρέσβεις, στους οποίους πήγαινε κι έλεγε ότι ο Τσίπρας είναι αξιόπιστος. Σήμερα η Λούκα θα είναι ωσεί παρούσα στο συνέδριο καθώς ο νόμος της είναι στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας και στο επίκεντρο της ανακολουθίας της κυβέρνησης. Το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» που υπήρξε βασική προεκλογική δέσμευση, ήταν ένα ακόμα προεκλογικό ψέμα. Οι πλειστηριασμοί πάγωσαν λόγω της απεργίας των δικηγόρων.

    *Διευκρίνηση: δεν μιλάμε για τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται προς τις τράπεζες αλλά για πλειστηριασμούς λόγω οφειλών στο δημόσιο. Στους οφειλέτες προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία έχουν φθάσει ειδοποιητήρια κατάσχεσης πρώτης κατοικία. Πρόκειται για πολιτική απόφαση. Δεν θα ξεκινώ συζήτηση για το αν είναι σωστός ο πλειστηριασμός, ηθικά απέναντι στους συνεπείς και τα λοιπά και τα λοιπά. Εστιάζω στο ψέμα, στο προεκλογικό ψέμα. Είναι πολύ βαρύ, εξίσου βαρύ με το ψέμα περί κατάργησης του ΕΝΦΙΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οριστικό: Ο Τσίπρας αποφάσισε τον ανασχηματισμό. Δείτε τα νέα πρόσωπα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστό σοκολατένιο κέικ: Το νέο απόλυτο trend για το πρωινό γεύμα

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ 

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ