• Άρθρα

    Οι Κουτσολιούτσοι πρέπει να απαντήσουν, αντί να εξοργίζονται – Άρθρο παρέμβαση

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    «Αθώος, μέχρι αποδείξεως του εναντίου.» Είναι η βασική αρχή του δικαιικού μας συστήματος και ασφαλώς την υπερασπιζόμαστε πάντα.

    Αλλά υπερασπιζόμαστε και τη βασική αρχή της δημοσιογραφίας του Ιάκωβου Μάγερ: «Η Δημοσίευσις είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης».

    Τα γράφω αυτά με αφορμή τη δίκη της Folli Follie και τις απολογίες των βασικών κατηγορούμενων, της οικογένειας Κουτσολιούτσου, που ολοκληρώθηκαν χθες.

    Είναι απόλυτο δικαίωμα των κατηγορούμενων να υπερασπίζονται τον εαυτό τους, να περιγράφουν τα πράγματα όπως αυτοί τα βλέπουν, να δημιουργούν εύλογη αμφιβολία στους δικαστές που θα κληθούν να πάρουν τις αποφάσεις.

    Όμως, είναι και αναφαίρετο δικαίωμα του mononews (το οποίο εδώ και χρόνια, και ειδικά τους τελευταίους μήνες καλύπτει το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών) να θέτει ερωτήματα.

    Αλλά και να ασκεί κριτική στα λεγόμενα των κατηγορούμενων, χωρίς σε καμιά περίπτωση να επιδιώκει (ούτε και μπορεί άλλωστε) να επηρεάσει το δικαστήριο.

    Με αφορμή τα όσα είπε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, σχετικά με τη δεινή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η οικογένεια και ότι ζουν με τη βοήθεια φίλων, θέσαμε τα εξής ερωτήματα:

    Πώς πληρώνονται οι πανάξιοι, εργατικοί και πολύπειροι δικηγόροι που έχει προσλάβει η οικογένεια Κουτσολιούτσου, από τη στιγμή που ζουν με δανεικά; Ας μας απαντήσουν ότι η δικηγορική ομάδα εργάζεται… δωρεάν ή εν πάση περιπτώσει ότι οι «φίλοι» των Κουτσολιούτσων πληρώνει και γι’ αυτό.

    Διότι ως κορυφαίοι ποινικολόγοι ασφαλώς έχουν κι ένα κασέ αρκετά υψηλό. Ή μήπως κάνω λάθος.

    Ρωτήσαμε επίσης πώς δικαιολογείται η χλιδή των τελευταίων ετών. Τα πάρτι των πολλών χιλιάδων ευρώ, οι διακοπές στις Σπέτσες, ακόμη κι όταν κάθονταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, τα πολυτελή σκάφη και τα ελικόπτερα.

    Δεν μπορεί εδώ και μια εξαετία να ζουν με… ελεημοσύνη γιατί κάτι τέτοιο υποτιμά τη νοημοσύνη.

    Η κ. Καίτη Κουτσολιούτσου είπε χθες ότι τα πάρτι, οι βίλες, τα κότερα και τα ελικόπτερα ήταν μέρος της στρατηγικής της εταιρείας, κάτι σαν χλιδάτο marketing δηλαδή κι ότι η οικογένεια δεν ενδιαφερόταν ποτέ για χρήματα.

    Πραγματικά δεν έχω να σχολιάσω οτιδήποτε πάνω σε αυτό. Όποιος ψάξει στο ελάχιστο το πώς ζούσαν οι Κουτσολιούτσοι πριν, αλλά κι αφού ξέσπασε το σκάνδαλο, θα καταλάβει τι είναι αλήθεια και τι διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

    Δεν αντιλαμβάνομαι επομένως την οργή των Κουτσολιούτσων χθες στο δικαστήριο, αλλά και την εξαιρετική κατά τα άλλα αγόρευση του σπουδαίου νομικού Νίκου Κωνσταντόπουλου.

    Ούτε χυδαίοι και αδαείς μηχανισμοί υπάρχουν, ούτε ανθρωποφαγικά και κανιβαλικά συγκροτήματα υπάρχουν.

    Δημοσιογράφοι και Μέσα υπάρχουν που κάνουν τη δουλειά τους χωρίς φόβο και πάθος. Και θα συνεχίσουν να το κάνουν, κυρίως για να λάμψει η αλήθεια για ένα σκάνδαλο που προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημία αλλά και διεθνή εξευτελισμό της χώρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Άρθρο παρέμβαση: Πραγματικά θέλω να κλάψω – Ο «πολύς» Τζώρτζης και η Καίτη ζουν με την βοήθεια φίλων

    Folli Follie: Το «δράμα» των Κουτσολιούτσων που ζουν με δανεικά, τα πάρθια βέλη του Τζώρτζη στον πατέρα του και η ωραιοποίηση του σκανδάλου

    Δίκη Folli Follie – Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Θα κάνω αίτηση να αποζημιωθούν όλοι οι μέτοχοι



    ΣΧΟΛΙΑ