• Άρθρα

    Για μια καλύτερη μέρα για τον Πειραιά και τα νησιά μας

    • Του Χριστόφορου Μπουτσικάκη*

    Χριστόφορος Μπουτσικάκης


    Η εκλογική μάχη της Κυριακής είναι κομβική για το μέλλον της πατρίδας μας. Μετά από μια αδιανόητη περιπέτεια, που απείλησε με αφανισμό τη μεσαία τάξη, ο ελληνικός λαός δείχνει αποφασισμένος να πει το οριστικό «Όχι» στο λαϊκισμό και το διχασμό. Οι πολίτες, ώριμοι πια, όπως είδαμε και στις Ευρωεκλογές, εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να λύσει τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.

    Η μάχη απέναντι στο λαϊκισμό και τη μετριότητα δεν μπορεί να εξαντλείται, όμως, στο πρόσωπο του επόμενου πρωθυπουργού. Και αυτό το γνωρίζει καλύτερα από όλους ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος πήρε θαρραλέες αποφάσεις για την ανανέωση της ΝΔ και τον μετασχηματισμό της σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα. Η πολιτική αλλαγή απαιτεί, λοιπόν, νέα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τον πρωθυπουργό για να πάει τη χώρα μπροστά. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που πήρα την απόφαση να ριχτώ στον εκλογικό αγώνα της 7ης Ιουλίου.

    Μετά από μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο των επιχειρήσεων του Πειραιά κατεβαίνω στις εκλογές για να στηρίξω την αγορά της πόλης μας. Και όταν λέω αγορά εννοώ, τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στους εργαζόμενους. Με άμεσα μέτρα για τη μείωση της φορολογίας θα ξαναζωντανέψουμε τα μαγαζιά της περιοχής μας. Έτσι θα δημιουργηθούν καινούργιες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές και θα μένουν περισσότερα χρήματα στον τόπο.

    Η περιφέρεια μας δεν είναι, όμως, μόνο ο Πειραιάς. Είναι και τα νησιά μας που μένουν ξεχασμένα από το υδροκεφαλικό κράτος. Η αναβάθμισή τους αποτελεί κύρια προτεραιότητά μου. Αν οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους δεσμεύομαι ότι θα μεταφέρω με τον πιο ηχηρό τρόπο τη «φωνή» τους στη Βουλή. Για καλύτερες υποδομές, βελτιωμένες υπηρεσίες Υγείας, προσέλκυση επενδύσεων και επέκταση της τουριστικής περιόδου.

    Κύριο ζητούμενο για όλη την περιφέρεια είναι, ωστόσο, και η ασφάλεια στις γειτονιές. Ως νέος άνθρωπος, λίγο πριν τα 40 μου χρόνια, δεν δέχομαι οι πολίτες του Πειραιά να ζουν με το φόβο. Γι’ αυτό δεσμεύομαι ότι θα καταβάλω κάθε προσπάθεια ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας και να αντιμετωπιστεί το βίαιο έγκλημα.

    Με δυναμική αγορά, ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη την περιφέρεια και απαλλαγμένοι από το φόβο ο Πειραιάς και τα νησιά μας θα πάνε μπροστά. Έφτασε η ώρα!

     * Ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης είναι υποψήφιος της ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων



    ΣΧΟΛΙΑ