• ΥΓΕΙΑ

    «Καραμπόλα» Βασίληδων στο υπουργείο Υγείας


    Ανατροπές φέρνουν οι «καραμπόλες» στα προγνωστικά για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με τον Βασίλη Κικίλια να αποτελεί, τελικά, τον «εκλεκτό» του νέου πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Εντούτοις, «μέσα» έπεσαν οι προβλέψεις όσον αφορά στον υφυπουργό Υγείας, μια θέση για την οποία ήταν εξαρχής φαβορί ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

    Για πολλά στελέχη της ΝΔ φαβορί για τη θέση του υπουργού εθεωρείτο αρχικά ο ιατρός και βουλευτής Καρδίτσας, Κώστας Τσιάρας καθώς και ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος “πέρασε” από το εν λόγω υπουργείο το 2014. Το όνομα του Βασίλη Κικίλια είχε μεν πέσει στο τραπέζι, όμως τα προγνωστικά «ήθελαν» να αξιοποιείται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.  Η τελική επιλογή του πρωθυπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, φέρεται να δυσαρέστησε τελικά τον κ. Κικίλια ο οποίος επιθυμούσε να αξιοποιηθεί στο Πεντάγωνο.

    Στη λίστα των υποψηφίων δεν «έπαιξαν» οι Τομεάρχες Υγείας, Βασίλης Οικονόμου και Ιάσων Φωτήλας.

    Το νέο “δίδυμο”

    Ο Βασίλης Κικίλιας είναι ιατρός με ειδικότητα στην ορθοπεδική, και πρώην επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής. Διατέλεσε υπουργός στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από τον Ιούνιο του 2014 ως τον Ιανουάριο του 2015. Είναι βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία από το 2012.

    ΟΒασίλης Κοντοζαμάνης είναι πτυχιούχος μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επιστήμονας Πολιτικής και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (MSc/ University of Birmingham) και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ/ ΑLBA).

    Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο Υγείας και πρόεδρος του ΕΟΦ, ενώ είναι και αυτός που επιμελήθηκε το πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία.

    Το νέο δίδυμο έχει να αντιμετωπίσει πολλά «ανοιχτά» μέτωπα, όπως αυτό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΤΟΜΥ, οικογενειακός γιατρός), της υποστελέχωσης των νοσοκομείων με τις στάσιμες προσλήψεις και της πολιτικής φαρμάκου, με την δημιουργία του Οργανισμού Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (ΗΤΑ), την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης των τιμών ακριβών φαρμάκων κ.ά.



    ΣΧΟΛΙΑ