• Άρθρα

    Επτά ερωτήσεις για την καθημερινότητα του πολίτη

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Αντώνης Κεφαλάς

    Αντώνης Κεφαλάς


    Μετά τις χθεσινές παρατηρήσεις και τη μία πρόβλεψη, η στήλη σήμερα είναι αφιερωμένη σε ερωτήσεις. Σε απορίες δηλαδή.

    • Η Χρυσή Βίζα δεν καταργείται αλλά αυξάνει το ποσό που πρέπει να καταβληθεί. Μπορεί η κυβέρνηση να εξηγήσει στον πολίτη την λογική; ‘Ίσως έτσι να προκύψει αποδοχή από την κοινωνία.
    • Οι αγρότες είναι εξαγριωμένοι. Η φυσική καταστροφή είναι ένα αίτιο, η αγροτική πολιτική της Ε.Ε. ένα άλλο. Μπορεί η κυβέρνηση να δώσει στην πρωτογενή παραγωγή μακροχρόνια προοπτική και πρόγραμμα που να προσφέρουν ασφάλεια και να συνάδουν με την κλιματική αλλαγή; Ίσως έτσι καταλαγιάσουν οι διαμαρτυρίες.
    • Δεκάδες τα νέα ξενοδοχεία που κτίζονται. Υπάρχει από τον αρμόδιο επαγγελματικό φορέα μελέτη που να σχετίζει τον ξέφρενο ρυθμό της αύξησης των ξενοδοχείων με τους πολιτικούς και οικονομικούς κινδύνους καθώς και με τις προβλέψεις για τον αριθμό των τουριστών που θα έρθουν; Ίσως έτσι να αποφευχθεί η …υπερπαραγωγή με όλες τις γνωστές αρνητικές επιπτώσεις της.
    • Προχωρεί η δημιουργία του Κυβερνητικού Πάρκου. Έχει γίνει μελέτη τουλάχιστον για το κυκλοφοριακό και για τις σχετικές επενδύσεις που θα απαιτηθούν; Ίσως έτσι ο πολίτης να δώσει εύσημα στην κυβέρνηση.
    • Ο ψηφιακός κόσμος εξελίσσεται με απίθανη ταχύτητα. Υπάρχει σχέδιο για να αποφευχθεί ο ψηφιακός διχασμός; Ίσως τότε, η ανησυχία που χαρακτηρίζει το κοινωνικό σύνολο να μειωθεί –σε όφελος όλων μας.
    • Το ΠΑΣΟΚ δέχτηκε ένα πολιτικό σκαμπίλι από τον Ανδρέα Λοβέρδο και ένα από Εύη Χριστοφιλοπούλου. Άσχετα από τα κίνητρα των δύο, αναρωτήθηκαν στο κόμμα γιατί δεν «τραβάει»; Ίσως, τότε, με την απάντηση για να πετύχουν την πολιτική άνοδο τους;
    • Ο Στέφανος Κασσελάκης πήγε για κούρεμα. Στην Ερμού μάλιστα. Φαντάζομαι ότι από πλευράς θέασης η επιλογή ήταν άριστη. Στο κόμμα και στον κύκλο του αρχηγού έχουν συζητήσει τα αίτια για την συνεχιζόμενη πτώση; Ίσως τότε, με την απάντηση, να καταφέρουν να την σταματήσουν.

    Επτά ερωτήσεις από την απλή σταχυολόγηση της καθημερινότητας. Δεν λες πως είναι οι Τέσσερις Ιππότες της Αποκάλυψης.

    Διαβάστε επίσης

    Τρεις παρατηρήσεις και μία πρόβλεψη



    ΣΧΟΛΙΑ