• Άρθρα

    To Brexit θα οδηγήσει σε μεγάλη πτώση την στερλίνα (στα επίπεδα του 1985)

    • NewsRoom


    Το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ ή όχι, θα είναι η “μέρα της κρίσεως” για την λίρα σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg. Στην έρευνα συμμετείχαν οικονομολόγοι, οι οποίοι εκτίμησαν, ότι σε περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ του Brexit, η λίρα θα κατρακυλήσει κάτω από το 1,35 στην ισοτιμία με το δολάριο επιστρέφοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1985.
    Σε περίπτωση που επικρατήσει η ψήφος υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η στερλίνα θα πιάσει το υψηλότερο επίπεδο για φέτος φθάνοντας το 1,50 δολάριο.

    iolcus - logoΌπως δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της αγοράς της JPMorgan Asset Management στο Λονδίνο, Michael Bell, η ψηφοφορία υπέρ του Brexit “θα ήταν σίγουρα μια εκδήλωση σοκ για τις αγορές συναλλάγματος, με έναν τρόπο που είναι αρκετά ασυνήθιστος, εκτός των μεγάλων οικονομικών κρίσεων”.

    Μάλιστα, 12 από τους 32 οικονομολόγους που συμμετείχαν στην έρευνα, εμφανίσθηκαν πλέον απαισιόδοξοι, εκτιμώντας ότι η τιμή της λίρας θα πέσει ακόμη και κάτω από το 1,20 στην ισοτιμία με το δολάριο, με πέντε απ’ αυτούς να προβλέπουν ακόμη και πτώση κάτω από το 1,20.

    Η στερλίνα έχει χάσει ήδη το 4% της αξίας της φέτος, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τους κινδύνους μιας εξόδου.

    Powered by  IOLCUS INVESTMENT ΑΕΠΕΥ

    iolcus - logo

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/article-giati-brexit-tha-dialisei-tin-agora-akiniton-sti-vretania-anipologistes-sinepies/52467

     

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/article-poso-kako-tha-ekane-ena-brexit-sti-viomichania-tis-modas/49788

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ