• Άρθρα

    Στην πυρά η Άντζυ; Από το Αλέξη μου, στο όνειρο ήταν και πάει

    • Contributor


    Η Άντζυ Σαμίου είναι γνωστή λαϊκή ερμηνεύτρια των ’90s πιο πολύ, συμπαθής εδώ που τα λέμε καλλιτεχνικώς, γιατί όλοι έχουμε λικνιστεί στους ρυθμούς των τραγουδιών της σε διάφορες βραδιές cult ελληνικής μουσικής, έχοντας πιει δυο σφηνάκια παραπάνω. Η κυρία Σαμίου επανήλθε στη δημόσια σφαίρα, όχι λόγω της καλλιτεχνικής της δραστηριότητας, αλλά εξαιτίας των αναρτήσεών της σε twitter και facebook ως θερμή υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του Αλέξη Τσίπρα.

    Σε αναρτήσεις της στα social media η κυρία Σαμίου ιδιαίτερα κατά τις προεκλογικές περιόδους πριν τις κάλπες του Σεπτεμβρίου, του Ιανουαρίου αλλά και στο δημοψήφισμα, υπερασπιζόταν με θέρμη το κόμμα και τον νυν πρωθυπουργό αναφερόμενη στον ίδιο ως “Αλέξη μου”.

    Η ρητορική της προωθούσε τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του , κατακεραύνωνε τον αντιπολιτευτικό λόγο, με αποτέλεσμα η αοιδός να αποκτήσει ένα εξαιρετικά δημοφιλές account με χιλιάδες followers. Αρκετές φορές μάλιστα απασχόλησε τους χρήστες με τους διαδικτυακούς της καυγάδες με δημοσιογράφους αλλά και πολιτευτές.
    Πριν από λίγες ώρες λοιπόν η Άντζυ Σαμίου έκανε την εξής ανάρτηση:

    angie-samiou-fb

    Το post της τραγουδίστριας στο λογαριασμό της στο Facebook πυροδότησε κατακλυσμό σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς η Άντζυ Σαμίου είναι πολύ ενεργό μέλος της διαδικτυακής αυτής οικογένειας, στους κόλπους της οποίας, απέκτησε fans αλλά και hatters.

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης, επίσης λάτρης των social media κι εδώ που τα λέμε τα λατρεύει κάτι τέτοια, δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός.

    «Η Άντζυ Σαμίου η οποία ήταν ένας από τους πιο εμβληματικούς λογαριασμούς υποστήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια με μύδρους κατά ημών, με δημόσιους πολιτικούς έρωτες για τον Αλέξη της, ανήρτησε ένα πολύ σκληρό σχόλιο κατά του Τσίπρα, είπε ότι αισθάνεται σαν να έχει προδοθεί από ένα μεγάλο έρωτα κατάλαβε ότι την κοροϊδέψαμε. Έτσι βλέπεις της ιδεολογική ήττα του αντιμνημονίου», σχολίασε. Όχι που δε θα σχολίαζε.

    Εξετάζοντας τις υπόλοιπες αναρτήσεις στα social media διακρίνει κανείς, όπως πάντα άλλωστε, δύο κατηγορίες. Αυτήν που την τρολάρει ασυστόλως που ουσιαστικά μνημονεύει προηγούμενες αναρτήσεις της και την κοροϊδεύει κι αυτήν που την “συγχωρεί” για την προηγούμενη διαδικτυακή της συμπεριφορά.

    Και το ερώτημα είναι: Στην πυρά η Άντζυ; Πολλοί θα έλεγαν ναι. Η Άντζυ Σαμίου δεν ήταν μια απολύτως νηφάλια διαδικτυακή “πένα”. Ο άκρατος ενθουσιασμός κι η αφοσίωσή της, δεν της άφηναν περιθώριο να αναλογιστεί ότι κάποια στιγμή μπορεί… να μετανιώσει. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται πως η τραγουδίστρια  δεν έδειχνε κανέναν απολύτως σεβασμό στην αντίθετη άποψη και ο σεβασμός , ως γνωστόν, αποτελεί θεμελιώδη νόμο στο δημόσιο διάλογο.

    Από την άλλη πλευρά η Άντζυ Σαμίου προέβη σε μια συναισθηματική ανάρτηση, ίσως απολογητικού τόνου και ύφους, αναφορικά με τα προηγούμενα posts της. Οπότε είναι σωστό να ρίξουμε στην πυρά την Άντζυ, η οποία απογοητεύτηκε από την παράταξη στην οποία πίστευε και πλέον αισθάνεται προδομένη από το κόμμα που ψήφισε και το δήλωσε δημοσίως;

    Δεν ξέρω.

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι στα social media υπάρχει μία παγίδα. Μένουν.

    Κι όλοι που και που, πρέπει να προσέχουμε που εξαντλούμε την… αυστηρότητά μας.

     



    ΣΧΟΛΙΑ