• Άρθρα

    Άρθρο παρέμβαση: Η πιο σωστή απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη 

    κωστας μπακογιαννης

    Κώστας Μπακογιάννης


    Πολιτισμός στην Ελλάδα, όπως από αρχαιοτάτων χρόνων μας δίδαξαν οι «μεγάλοι πατέρες», της «αισχυλικής δραματουργίας», το ομηρικού έπους, της τραγικότητας του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, σημαίνει ηθική ανύψωση,  πνευματική και κοινωνική αφύπνιση, βαθιά και στοχαστική σκέψη για το κοινωνικό γίγνεσθαι και όλα όσα συμβαίνουν.

    O Κώστας Μπακογιάννης είναι ένας πολιτικός που δίνει τεράστια σημασία στον πολιτισμό. Γιατί πολιτισμός δεν είναι δημόσιες σχέσεις αλλά όπως προαναφέραμε στοχαστική σκέψη για το κοινωνικό γίγνεσθαι.

    Η απόφαση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη να καθαιρέσει (κατ’ άλλους να κάνει αποδεκτή την παραίτηση της) την Κατερίνα Γκαγκάκη από την θέση της πρόεδρου της Τεχνόπολης και υπεύθυνης για τα πολιτιστικά πράγματα του Δήμου Αθηναίων είναι  απόλυτα σωστή.

    Αποδεικνύει ότι ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος πολιτικός, όχι μόνο αφουγκράζεται την κοινή γνώμη αλλά διαθέτει την κοινή λογική. Είναι και φαίνεται ένας πολιτικός με επίγνωση της σοβαρότητας που αρμόζει σε μια τέτοια θέση ευθύνης που έχει αναλάβει και πράττει αναλόγως.

    Ο κ. Μπακογιάννης, από την πρώτη «αστοχία» που παρατήρησε στη σύνθεση του επιτελείου του, δεν δίστασε να πάρει θέση, με «οριζόντιες» διαδικασίες, χωρίς υπεκφυγές και συγκάλυψη.

    Επέδειξε την αρμόζουσα αποφασιστικότητα αλλά και την ευαισθησία να αποκόψει κάθε «παραφωνία» από την ομάδα που τον πλαισιώνει, ακόμη και εάν επρόκειτο για ένα πρόσωπο «ανώτερης βαθμίδας».

    Η κα. Γκαγκάκη υπέπεσε σε ένα μοιραίο -επικοινωνιακό- για την ίδια λάθος, παρασυρόμενη από την ελαφρότητα μιας εκπομπής life-style που επιχείρησε ανεπιτυχώς να σχολιάσει ένα σοβαρότατο θέμα.  Φυσικά πρόκειται για την περιπέτεια της φοιτήτριας στην Θεσσαλονίκη με τον φοιτητή που εκσπερμάτισε στην πλάτη της , την ώρα που εκείνη μελετούσε στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου. 

    Έπρεπε να γνωρίζει η απόφοιτος του London School of Economics ότι τέτοια λάθη δεν είναι απλώς ανεπίτρεπτα, αλλά αμαυρώνουν και την εικόνα του ίδιου του θεσμού που επιχείρησε – επίσης ανεπιτυχώς – να εκπροσωπήσει.  Και για τον λόγο αυτό ακριβώς, η «καρατόμησή» της ήταν αναπόφευκτη.

    Ο κ. Μπακογιάννης, έδρασε με τον τρόπο που οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο κατέχει νευραλγικές θέσεις όφειλε να δράσει, σεβόμενο τους πολίτες που εκπροσωπεί, και τον «άγραφο νόμο» περί ηθικής και ορίων που διαχωρίζουν τον σχολιασμό ενός συμβάντος από το «κοινωνικό σχόλιο» εν είδει κουτσομπολιού.

    Απέδειξε πως έχει το σθένος και την πυγμή να αποφασίζει δραστικά, ανταποκρινόμενος στο ακέραιο στο βασικό του καθήκον, να «ακούει» δηλαδή τις επιταγές της κοινής γνώμης. Για τον λόγο αυτό η πορεία του στον πολιτικό στίβο προοιωνίζεται μεγάλη και καθ’ όλα επιτυχής.

    Το mononews.gr από την πρώτη στιγμή πήρε σαφή θέση στο μεγάλο αυτό θέμα.  Εμείς καυτηριάσαμε την στάση της κ. Γκαγκάκη, στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα , ως επικεφαλής του πολιτιστικού τομέα του Δήμου Αθηναίων.

    Οι δημοσιογράφοι του mononews.gr  έγραψαν 3 άρθρα που είχαν τίτλους:

    1)Άρθρο-παρέμβαση: Κώστα Μπακογιάννη, διώξε τώρα την Κατερίνα Γκαγκάκη (το οποίο διαβάστηκε από περίπου 97.100 αναγνώστες)

    2)Πολιτισμός, τέχνες και Κατερίνα Γκαγκάκη: Γιατί η…πρόεδρος πρέπει να παραιτηθεί τώρα από τον Δήμο Αθηναίων

    3) Ο Σοφοκλής, ο Ευριπίδης και η Κατερίνα Γκαγκάκη: Τι σημαίνει πολιτισμός;

    Το mononews.gr πίστευε και πιστεύει ότι δεν είναι δυνατόν τον Δήμο Αθηναίων,  τον πιο εμβληματικό δήμο της χώρας να τον εκπροσωπεί ένα  “κοριτσάκι” που δεν έχει την συναισθηματική νοημοσύνη να κρίνει ποτέ πρέπει να χασκογελάει και να χτυπάει  τα χεράκια της και πότε πρέπει να σιωπά. Όταν μάλιστα η ίδια έχει καταγγείλει ότι ήταν θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

    Επί της ουσίας  ο Κώστας Μπακογιάννης απέδειξε ότι τιμά την 2.500 χρόνων ιστορία της πόλης που ο ίδιος είναι Δήμαρχος.



    ΣΧΟΛΙΑ