• Media

    Πολιτισμός, τέχνες και Κατερίνα Γκαγκάκη: Γιατί η…πρόεδρος πρέπει να παραιτηθεί τώρα από τον Δήμο Αθηναίων

    Γκαγκάκη

    Κατερίνα Γκαγκάκη


    Ας μιλήσουμε λίγα λεπτά για τον πολιτισμό και τις τέχνες. 

    Ας αναλογιστούμε τα πρόσωπα που διοικούν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών , το Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή κλπ. Δηλαδή την κ. Σάντρα Μαρινοπούλου, την κ. Αφροδίτη Παναγιωτάκου, και τον κ. Κυριάκο ΚουτσομάλληΑς αναλογιστούμε τα πρόσωπα αυτά οχι μόνο για το επίπεδο των γνώσεων που έχουν , αλλά για το ήθος τους, την πορεία τους και την γενικότερη συμπεριφορά τους. Φαντάζομαι οτι θα μείνετε όλοι ικανοποιημένοι. 

    Ας μιλήσουμε και για την κ. Κατερίνα Γκαγκάκη

    Φανταστείτε σε λίγες ημέρες η υπεύθυνη του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης (μεταξύ άλλων διοικεί και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου) κ. Κατερίνα Γκαγκάκη, να σας καλέσει σε κάποιο πολιτιστικό event του Δήμου Αθηναίων.  Να σας μιλήσει για τέχνη, για πίνακες και για ζωγράφους.

    Η ακόμα καλύτερα εάν η κ. Γκαγκάκη προσπαθήσει να αναζητήσει χορηγούς για μια εκδήλωση του Δήμου. 

    Αυτομάτως σας έρχεται στο μυαλό η εμπομπή του Γιώργου Λιάγκα (δείτε το video στο τέλος του κειμένου) που η ίδια συμμετέχει και χασκογελάει σαν ανόητο κοριτσάκι για την περιπέτεια της φοιτήτριας στην Θεσσαλονίκη με τον φοιτητή που εκσπερμάτισε στην πλάτη της , την ώρα που εκείνη μελετούσε στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου. 

    Μάλιστα η κ. Γκαγκάκη αναρωτήθηκε σαν φθηνή τηλεπερσόνα “μήπως έσταξε το ταβάνι;”. Δηλαδή επίπεδο trash. Επίσης σε πολλές σκηνές γελούσε σαν “ανόητο” κοριτσάκι και χτυπούσε τα χεράκιά της απο χαρά.

    Είναι σαφές οτι ένας ένθρωπος που χασκογελάει σε μια εκπομπή για τέτοια θέματα δεν μπορεί να κατανοήσει ούτε τα βασικά που συμβαίνουν σε αυτή τη ζωή, πόσο μάλλον το πάθημα της κοπέλας. 

    Μπορεί η κυρία αυτή να κάνει σοβαρές κουβέντες για τον πολιτισμό και την τέχνη; 

    Οταν δεν μπορεί να “κατανοήσει” οτι ο ρόλος της πλέον δεν είναι της πανελίστριας αλλά της υπεύθυνης του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης.

    Τα μουσεία και τα Ιδρύματα 

    Φαντάζομαι οτι όποιος μιλάει με την κ. Γκαγκάκη θα την συγκρίνει αυτόματως με τα πρόσωπα που διοικούν τα μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά μουσεία και Ιδρύματα της χώρας. 

    Άνθρωποι του πολιτισμού με κύρος και γνώσεις. Οπως για παράδειγμα οι επικεφαλής στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών , στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού κλπ. 

    Συνελόντι ειπείν (συμπερασματικά), ο πολιτισμός ειναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την χειριστεί μια τηλεπερσόνα η οποία δεν έχει την συναισθηματική η γενική νοημοσύνη να ξεχωρίσει πότε μπορεί να κάνει χαβαλέ και πότε μπορεί να μιλήσει σοβαρά. Επί της ουσίας η παραίτηση της είναι μονόδρομος…



    ΣΧΟΛΙΑ