Όταν μιλάει το σώμα σου, το ακούς άραγε; Γιατί αυτό μπορεί να μιλά, αλλά η ασταμάτητη καθημερινότητα μάς οδηγεί πολλές φορές στο να μην το ακούμε. Κάτι που θέλει να αλλάξει η Intrafashion, δίνοντάς μας ακριβώς τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για να ακούσουμε το σώμα μας.
Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της βραδιάς για τα 30 χρόνια Βodytalk, που γέμισε την αίθουσα της εκδήλωσης, παρά την απεργία των μέσων, το χάος στους δρόμους και την ακατάπαυστη βροχή.
Ένα σύγχρονο εξωστρεφές οικοσύστημα μόδας
Το σύγχρονο, εξωστρεφές οικοσύστημα μόδας, όμως, που έχτισε η Intrafashion με 120 καταστήματα Pink Woman, και παρουσία στην Ιταλία, είναι, ουσιαστικά, ασταμάτητο, όπως ανέφερε στο καλωσόρισμά του ο Δημήτρης Ματεμτζής. Σήμερα, μάλιστα, στοχεύει στη στρατηγική επανατοποθέτηση της Bodytalk, με την εξαγορά του athleisure brand να σηματοδοτεί έναν νέο άξονα περαιτέρω επέκτασης για τον όμιλο, μετά την εδραίωση της «ναυαρχίδας» του ομίλου, της Pink Woman.

Η επιτυχία οφείλεται σημαντικά στην ομάδα, τονίζει ο Ματεμτζής. Μιας ομάδας που το 2020 αποτελείτο από 200 εργαζομένους και σήμερα φτάνει τους 850. Η εξέλιξη της ομάδας με ταλέντο και αφοσίωση οδηγεί και στην ανάπτυξη του προϊόντος όπως και στην αισθητική αλλαγή τόσο της παρουσίας του brand στο κατάστημα όσο και online.
Η επανατοποθέτηση ήταν σημαντική, οπτικά και στρατηγικά, με τις τιμές να παραμένουν οι ίδιες, ενώ η ποιότητα βελτιώθηκε και η αντιληπτή αξία έγινε αισθητά καλύτερη σε σχέση με την τιμή. Η αισθητική αναβάθμιση είναι εμφανής, με τις εκστρατείες Pink Woman να είναι δυναμικές, ακολουθώντας διεθνή πρότυπα. Όνειρο του Δημήτρη Ματεμτζή είναι να γίνει το «νούμερο 1» ελληνικό οικοσύστημα μόδας. Στόχος η αγορά και η ανάπτυξη των επωνυμιών κι όχι μόνο η αντιπροσώπευσή τους εντός του ομίλου.
30 χρόνια Bodytalk με το βλέμμα στο μέλλον
Και φέτος, τα 30 χρόνια Bodytalk αποτέλεσαν την κατάλληλη στιγμή για εστίαση και ολική επαναφορά και εξυγίανση του athleisure brand που έκανε τάση το athleisure, πριν καν υπάρξει λέξη στη μόδα που να περιγράφει αυτή την αισθητική προσέγγιση.
Το athleisure είναι μια τάση που έγινε αισθητή ιδιαίτερα τα χρόνια της πανδημίας, όταν το σώμα όλων περνούσε μια περίοδο αβεβαιότητας και σύγχυσης. Το άγχος, οι αλλαγές και οι πρωτόγνωρες καταστάσεις στο σπίτι έφεραν την επιστροφή στο κολάν και στη φόρμα ως comfort.

Η εξαγορά της Bodytalk από την Intrafashion οριστικοποιήθηκε φέτος τον Ιούλιο. Η διαδικασία, που κράτησε έναν χρόνο, απαίτησε μελέτη. Ήταν όμως επιθυμητή, αλλά και σκόπιμη, καθώς η ισχυρή δύναμη του ονόματος Bodytalk και η κληρονομιά του συμβάλλει στην προστιθέμενη αξία ανάπτυξης. Πλέον υπάρχει ένα φιλόδοξο σχέδιο επανεκκίνησης του brand, με απόλυτο σεβασμό όμως στο DNA του, αλλά και τη φιλοδοξία για διεθνή επέκταση, που έχει αρχίσει ήδη να δρομολογείται. Μια κίνηση που κινεί και συγκινεί δεδομένης της ελληνικής καταγωγής και ιστορίας μιας εταιρείας που μας υπενθυμίζει να μένουμε και εμείς αεικίνητοι, ταυτόχρονα ακούγοντας το σώμα μας γιατί το body talks.
Πέντε γυναίκες αφηγούνται τη δική τους ιστορία για το σώμα
Στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκαν και οι πέντε κυρίες της βραδιάς, πέντε γυναίκες με διαφορετικές διαδρομές, που αφηγήθηκαν τη δική τους ιστορία για τη στιγμή που άκουσαν το σώμα τους και πώς αυτό άλλαξε τη ζωή τους. Η Γεωργία Παράσχου, η Νόνη Δούνια, η Χριστίνα Δημητρέλου, η Κατερίνα Γκαγκάκη και η Νίκη Κάρτσωνα μίλησαν για εμπειρίες και ιστορίες που μας διδάσκουν να ακούμε το σώμα μας, κάτι στο οποίο η Bodytalk οφείλει να είναι πρωταγωνίστρια.

Είναι γεγονός ότι οι σύγχρονοι ρυθμοί πιέζουν. Ζούμε σε μια ασταμάτητη ροή, ενσαρκώνοντας πολλαπλούς ρόλους σε ένα σώμα: μητέρα, σύζυγος, στέλεχος, αδελφή, φίλη. Τα πρότυπα είναι άπιαστα και η τελειότητα γίνεται εύκολα εμμονή. Τα μέσα δικτύωσης δεν βοηθούν σε αυτό με τη συνεχόμενη πίεση και την αυξανόμενη απαίτηση από το σώμα μας να αποδίδει όλο και περισσότερο, όλο και καλύτερα, χωρίς να το ακούμε, χωρίς να το σεβόμαστε.
Γεωργία Παράσχου: Αν ο χρόνος γυρνούσε πίσω θα άκουγα το σώμα μου
Σε αυτό το πλαίσιο, η Γεωργία Παράσχου, ιδρύτρια της Humanity Greece, υπογράμμισε τη σημασία της ομάδας σε κάθε εργασία και εξομολογήθηκε τη δική της δυσκολία φέτος κατά την αντιπυρική περίοδο. Διένυε τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης της κι ενώ έπρεπε να ακούει το σώμα της, άκουγε την καρδιά της.
Ήθελε να βρίσκεται κοντά στην ομάδα της και στον σκοπό της δράσης του Humanity Greece, είχε όμως και ένα βρέφος μέσα της. Τα σημάδια και τα συμπτώματα υπήρχαν και, αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, θα το έκανε, γιατί το θαύμα της ζωής για αυτήν έφτασε έναν μήνα νωρίτερα. Ο συνδυασμός των επιχειρησιακών καθηκόντων σε ένα δύσκολο περιβάλλον με τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης ήταν δύσκολος.

Σήμερα, πολλές φορές στέκεται μπροστά στην ντουλάπα της και σκέφτεται ότι δεν έχει τι να βάλει καθώς διανύει την περίοδο μετά την εγκυμοσύνη που συνοδεύεται από σχόλια τρίτων για τα κιλά, την επαναφορά, τη λάμψη που υπήρχε και έχει πλέον αντικατασταθεί από την αυπνία. Το σώμα όμως συνεχίζει να εκφράζει τα σημάδια του είτε είναι σωματικά είτε είναι ψυχικά, σε οποιαδήποτε φάση της ζωής κι αν βρισκόμαστε, για αυτό πρέπει να το ακούμε. Και σίγουρα πάντα κάτι έχουμε να φορέσουμε.
Νόνη Δούνια: Η ισορροπία δεν πρέπει να συνοδεύεται από ενοχές
Η ίδια επισήμανση έγινε και από τη Νόνη Δούνια που υπογράμμισε τη λειτουργία του σώματος ως το εργαλείο για τη ζωή που κάνει τα πάντα για εμάς από τη στιγμή που ξυπνάμε μέχρι την ώρα που κοιμόμαστε. Οι γυναίκες, τόνισε, θέλοντας να αγγίξουν την τελειότητα κουράζονται στην προσπάθεια να αποδείξουν στον εαυτό τους ότι μπορούν να τα καταφέρουν όλα.

Αναφέρθηκε στα προμηνύματα του σώματος ως πυξίδες κατεύθυνσης μέσα στην καθημερινότητα, όχι ως σημάδια. Υπάρχουν πυξίδες που μας οδηγούν προς το διάλειμμα, τις οποίες αγνοούμε λόγω της ρουτίνας. Στην περίοδο που υπήρχε η πολιτική στη ζωή της, η αγνόηση μιας τέτοιας πυξίδας την οδήγησε στη λιποθυμία.
Θέλοντας να τιμήσει το αξίωμα, χωρίς να αφήσει την προτεραιότητα της οικογένειας, ανάμεσα σε νομοσχέδια, συναντήσεις και τάπερ, θα μπορούσε να είχε δώσει την κατάλληλη υποστήριξη στο σώμα της ώστε να μην φτάσει εκεί, εξομολογήθηκε. Το burn out είναι ψυχικό και σωματικό και φέρνει ένα απότομο σταμάτημα. Τα πάντα κινούνται γύρω από την υγεία, ανέφερε η πρώην πολιτικός. Η ισορροπία δεν πρέπει να συνοδεύεται από ενοχές και η τελειότητα είναι ανέφικτη.
Χριστίνα Δημητρέλου: Δεν μπορεί το σπίτι της ψυχής να έχει ρωγμές
Η ιδρύτρια του The Mute project, Χριστίνα Δημητρέλου άνοιξε τη συζήτηση για την εμμηνόπαυση με το έργο της, και μοιράστηκε τη στιγμή που άκουσε το σώμα της. Ο ασταμάτητος ρυθμός την έκανε να ακούει τους πάντες γύρω της παρά το σώμα της. Αυτό μιλάει, αλλά εμείς κάνουμε θόρυβο. Δεν μπόρεσε όμως να αγνοήσει το σώμα, όταν της είπε τις λέξεις «καρκίνος του μαστού». Δεν στάθηκε στη δυσκολία, αλλά στο μάθημα της διαδρομής κατά την οποία έμαθε να ακούει τις ανάγκες του σώματος, τις αντοχές, τα όρια.

Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που χρειάζεται φροντίδα, ανέφερε, δεν μπορεί να μας στηρίξει αν το αφήνουμε τελευταίο. Εάν το σπίτι της ψυχής έχει ρωγμές, η ψυχή δεν νιώθει ασφάλεια. Το σώμα μιλά για να μας προστατεύσει και δεν χρειάζεται να το φτάσουμε στο όριο. Έτσι ξεκίνησε το Τhe Μute Project, γιατί η δύναμη της παύσης δίνει χώρο και καθαρότητα. Ο φύλακας και καθρέφτης μας μάς μιλάει ορισμένες φορές πιο δυνατά και όταν συντονιστούμε με το σώμα μας δεν επιβιώνουμε, αλλά ανθίζουμε, είπε κλείνοντας.
Κατερίνα Γκαγκάκη: Ο ιδανικός κόσμος πάντα φάνταζε απομακρυσμένος
Για την Κατερίνα Γκαγκάκη το σώμα ήταν καθρέφτη αντίληψης για τον εαυτό της. Βρίσκει ευφυές τη συζήτηση για το σώμα μέσω της Bodytalk και θυμάται ότι η ίδια δεν του μιλούσε ποτέ. Ήταν πολύ ψηλή και διαφορετική και αυτό την περιόριζε και έτσι το κατηγορούσε.
Ο συνεχής αγώνας για το «πιο», πιο αδύνατο, πιο χαριτωμένο, δεν τελείωνε ποτέ. Με βοήθεια κατάλαβε τα σημάδια του σώματος από τις διατροφικές διαταραχές. Χωρίς καμία αποδοχή του ποια ήταν, ο ιδανικός κόσμος πάντα φάνταζε απομακρυσμένος. Υπάρχουν καλές και κακές περίοδοι.

Σήμερα, στα 53 αποφάσισε μετά από προσπάθεια ότι πρέπει να συμπαθήσει και να ευχαριστήσει το ασταμάτητο και ακούραστο είναι της γιατί «έχει κάνει κάτι καλά» ως τώρα. Στο τέλος της ημέρας, σημασία έχει τι λέμε στον εαυτό μας πριν κλείσουμε το φως.
Νίκη Κάρτσωνα: Χωρίς μέτρο, κόπωση στο κορμί, άδεια η ψυχή, καμία χαρά
Η Νίκη Κάρτσωνα υπογράμμισε με τη σειρά της ότι όντως το σώμα μιλά, αλλά δεν το ακούμε. Η πρώην αθλήτρια, μοντέλο, παρουσιάστρια και επιχειρηματίας έζησε πολλά στο ίδιο σώμα. Δεν έχει συνταρακτική ιστορία να διηγηθεί, αλλά η εκδήλωση της Bodytalk αποτέλεσε ευκαιρία να υπενθυμίσει την ευγνωμοσύνη προς το σώμα της αλλά και να υπογραμμίσει ότι «τα μικρά», τα δεδομένα, είναι δώρα και τα δώρα δεν πρέπει να αγνοούνται.
Ένας στρατιώτης, πειθαρχημένος, μεγάλωσε με την εντολή του να εκτελεί, η ίδια, όπως και το σώμα της. Η διεκπεραίωση των στόχων με κούραση και εξάντληση δεν είχε σημασία. Έπρεπε να κερδίζει, χωρίς να γιορτάζει τις νίκες. Το σώμα-εργαλείο έδωσε απλόχερα δώρα κατά γράμμα με τις εντολές, χωρίς να εγκαταλείψει ή να τα παρατήσει.

Τα σημάδια πρέπει να τα ακούσουμε για να μην αρρωστήσουμε, για να ζήσουμε, να διασκεδάσουμε, να αφήσουμε το μαστίγιο, ανέφερε. Οι λέξεις απόλαυση και ευχαρίστηση δεν πρέπει να ξεχνιούνται, μα δεν ακούμε γιατί δεν παρατηρούμε. Χάνοντας το μέτρο έρχεται κόπωση στο κορμί – άδεια η ψυχή – με τίποτα χαρά.
Η επανασύνδεση είναι κρίσιμη και πολύτιμη. Το σύνολο και το όλο, φροντίζει εμάς γιατί όταν είμαστε καλά μπορούν όλοι να είναι καλά. Κι αν το σώμα δεν μας μιλά, μπορούμε να του μιλήσουμε εμείς.
Η αθλητική αισθητική ως υπενθύμιση για φροντίδα του εαυτού
Παρά τις διαφορετικές διαδρομές, τις εξομολογήσεις και τα βιώματα που μοιράστηκαν οι ομιλήτριες το μήνυμα που κυριάρχησε στη βραδιά ήταν ότι το σώμα μιλά και είναι στο χέρι μας να το ακούσουμε. Η Intrafashion, μέσα από το ολοκληρωμένο οικοσύστημα που χτίζει, αναγνωρίζει αυτή την ανάγκη και τοποθετεί τη γυναίκα στο επίκεντρο σε κάθε στάδιο της ζωής της.
Από την εξωστρεφή, ανανεωμένη αισθητική της Pink Woman, που συνοδεύει τη σύγχρονη γυναίκα στην καθημερινότητά της, μέχρι την επανεκκίνηση της Bodytalk, ενός brand που συνδέει την κίνηση με την αυτοφροντίδα, ο όμιλος διαμορφώνει μια ολιστική πρόταση μόδας και ζωής.

Η Bodytalk, με το DNA του athleisure, υπενθυμίζει ότι η αισθητική δεν είναι κάτι μόνο επιφανειακό∙ είναι τρόπος να τιμούμε το σώμα μας, να το ντύνουμε με άνεση, ελευθερία και σεβασμό. Η Intrafashion, επενδύοντας στη στρατηγική αναγέννηση των brands της, προσφέρει λύσεις που στηρίζουν όχι μόνο στο στιλ, αλλά και στην ουσία: στην αυτοπεποίθηση, στη φροντίδα, στη σύνδεση με τον εαυτό.
Έτσι, η επανατοποθέτηση της Bodytalk δεν είναι απλώς επιχειρηματική κίνηση αλλά μια υπενθύμιση ότι η μόδα μπορεί να είναι σύμμαχος ευεξίας. Όταν ακούμε το σώμα, όταν το ντύνουμε σύμφωνα με τις ανάγκες του και το αναγνωρίζουμε ως καθρέφτη της ζωής μας, τότε κάθε μέρα γίνεται μια πράξη αυτοσεβασμού.
Γιατί το σώμα μιλά και η Bodytalk τoυ δίνει τον χώρο και τα εργαλεία να ακουστεί.
- Ελληνικό Πάνελ Οικονομολόγων (ΚΕΦΙΜ): Ναι στην πρόωρη αποπληρωμή του δημόσιου χρέους
- Αυτοί είναι οι νέοι Γενικοί Γραμματείς στα Υπουργεία – Ποιοι διορίζονται, ποιοι παραιτούνται
- Πολυτεχνειούπολη: Επτά προσαγωγές σε καταληψίες από την ΕΛΑΣ
- Ανώτερη Σχολή ΑΚΜΗ “X’MAS CSR WEEK 2025”: Εννέα πόλεις, μία αποστολή προσφοράς