• Άρθρα

    Αναμενόμενη γεύση τερατολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

    Αντώνης Κεφαλάς

    Αντώνης Κεφαλάς


    Η προσπάθεια της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην (;) δημοσιογράφου Πόπης Τσαπανίδου να καλύψει τα …ακάλυπτα του Αλέξη Τσίπρα με αναφορά στην περίφημη φράση «Μας κάνατε κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα. Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;» αγγίζει επικίνδυνα το ψέμα και μάλιστα με τρόπο ύπουλο. Καλεί τους ακροατές να το αναζητήσουν στην Google και να μάθουν την αλήθεια! Πολύ καλά, λοιπόν, κάνει η Ν.Δ. και φροντίζει να απαντά σε κάθε ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Το πρόβλημα είναι πως η τοποθέτηση της Κας Τσαπανίδου δεν είναι παρά μία πρόγευση της αναμενόμενης καταιγίδας ψεμάτων στα οποία θα καταφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μετριάσει την πανωλεθρία της ήττας στις επερχόμενες εκλογές.

    Πρόγευση έδωσε η Κα Τσαπανίδου, ορεκτικό σερβίρισε ο Νίκος Παππάς, ορυώμενος ότι η δίκη του και καταδίκη του είναι πολιτική. Με απλά λόγια, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα ισχυρίζεται ότι κατά έναν διαβολικό τρόπο τα παράνομα κομματικά πλοκάμια της Ν.Δ. έχουν φτάσει τόσο βαθιά στον έλεγχο της Δικαιοσύνης ώστε ακόμη και οι δικαστές που κληρώνονται – δεν επιλέγονται – στο Ειδικό Δικαστήριο, δρουν με πολιτικά (δηλαδή αντίπαλα κομματικά) κριτήρια. Κι αυτό, όταν η εισαγγελική αρχή πρότεινε την απαλλαγή του!

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί προϊόν τερατογένεσης, οπότε η τερατολογία έρχεται ως ένα φυσικό υποπροϊόν. Η εποχή μας, εξάλλου, με την μεγάλη ελευθερία έκφρασης που επιτρέπει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευνοεί την διασπορά και παραπληροφόρησης και ωμών ψεμάτων. Με βάση την προϋπηρεσία του, είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκμεταλλευτεί το έπακρον όλα τα περιθώρια για να κατακλύσει την ελληνική κοινωνία με ψέμα κάθε είδους, με παραπληροφόρηση σε κάθε θέμα. Η Κα Τσαπανίδου αυτό ακριβώς έκανε: παραπληροφόρησε. Δεν αρνήθηκε ότι η περίφημη φράση δεν είχε λεχθεί. Πέρασε σε αντεπίθεση, υποδεικνύοντας στους ακροατές να το ελέγξουν οι ίδιοι, ύπουλα αφήνοντας να εννοηθεί πως άλλα είπε ο αρχηγός.

    Ο Νίκος Παππάς, βέβαια, δεν είχε τα ίδια περιθώρια. Η καταδίκη ήταν σκληρή, η μεγίστη των ποινών, γεγονός που δείχνει το πόσο σοβαρά έκριναν την υπόθεση οι ανώτατοι δικαστικοί. Η μόνη διέξοδος, λοιπόν, ήταν η αντεπίθεση – τούτη τη φορά με ρετσινιά. Προτιμά να σπιλώσει το δικαστικό σώμα παρά να δεχτεί έστω σιωπόντας την ενοχή του.

    Σε πράγματι δημοκρατικό κόμμα, ο κ. Παππάς θα είχε ήδη διαγραφεί. Σκέψη για υποψηφιότητα δεν συζητιόταν καν. Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς θα γίνει δεκτός με ανοιχτές αγκάλες, η υποψηφιότητα  στις εκλογές δεν θα θιγεί – αντίθετα το κόμμα θα την κάνει σημαία, καλώντας τους ψηφοφόρους του να ακυρώσουν ηθικά την καταδίκη, ψηφίζοντας «δαγκωτά Παππά» και θα επαίρεται μάλιστα γι’ αυτό.

    Το γνωρίζαμε, τα πρώτα σημάδια είχαν εμφανιστεί από τον ίδιο τον αρχηγό, με την αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων, (όπου από την Κύπρο μάλιστα παραπληροφόρησε σχετικά) αλλά τώρα πρέπει να ετοιμαζόμαστε πως θα περάσουμε στο κύριο πιάτο της τερατολογίας. Η κοινωνία ας πάρει βαθιά ανάσα καθώς θα ακολουθήσουν μήνες τοξικότητας, ακρότητας, ψέματος, παραπληροφόρησης. Από την πλευρά της, η Ν.Δ. καλά θα κάνει να «μην αφήσει καρφίτσα να πέσει.»

    Διαβάστε επίσης

    Γιατί είναι αναγκαία η εκ νέου θωράκιση των θεσμών



    ΣΧΟΛΙΑ