• Άρθρα

    Άμεση Ανάλυση: Τι συμβαίνει με Alpha, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Eurobank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Lamda, ΟΤΕ, ΤΕΝΕΡΓ

    • Τεχνική ανάλυση Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance
    Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance

    Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance


    Σχόλιο τεχνικής ανάλυσης δεικτών – μετοχών με το κλείσιμο της 30-09-22

    Γενικός Δείκτης

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 30/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 850 μονάδων.

    Συνεχίζεται η πίεση στις στηρίξεις στις 789 και 779 μονάδες με την πρώτη να ανακτάται μετά την οριακή διάσπασή της. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην τεχνική εικόνα.  Παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με το επίπεδο της διόρθωσης δηλαδή για το αν η καθοδική κίνηση που άρχισε από το υψηλό των  903 μονάδων είναι διόρθωση της ανοδικής κίνησης 779-903 μονάδες ή αν πρόκειται για ένα μεγαλύτερου επιπέδου διορθωτικό σκέλος το οποίο θα προχωρήσει χαμηλότερα των 779 μονάδων με το δεύτερο ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή να φαντάζει πιθανότερο.

    FTSE25

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 30/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 2051 μονάδων.

    Η συμπεριφορά της τιμής εξακολουθεί να είναι συντονισμένη με αυτή της τιμής του ΓΔ. Έτσι ούτε εδώ υπάρχει κάποια αλλαγή στην τεχνική εικόνα. Δοκιμάζονται οι στηρίξεις στις 1889 και 1854 μονάδες προς το παρόν με επιτυχία.

    ΔΤΡ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 30/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 569 μονάδων (κλείσιμο).

    Συνεχίζει να παραμένει χαμηλότερα από το επίπεδο των 542-546 μονάδων ενώ πλέον βρίσκεται για δεύτερη ημέρα χαμηλότερα του επιπέδου στις 514 μονάδες.  Με τη σημερινή συνεδρίαση ολοκληρώθηκε οριακά ένας καθοδικός σχηματισμός διπλής κορυφής που έχει καθοδικό στόχο στις 427 μονάδες.

    Μακροπρόθεσμη ανάλυση

    Γενικός Δείκτης

    Σεπτέμβριος 22

    Μακροπρόθεσμη τάση: Καθοδική

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τεχνικός σχηματισμός: ΩΚΩ

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τιμή-στόχος: 615 μονάδες

    Εκτίμηση: Η μακροπρόθεσμη τάση του ΓΔ είναι καθοδική μετά τη διάσπαση του ΕΜΑ30. Υφίσταται ενεργός σχηματισμός ΩΚΩ που έχει καθοδικό στόχο στην περιοχή των 615 μονάδων. Με δεδομένο ότι ο υπόψη σχηματισμός ενεργοποιήθηκε οριακά (διάσπαση γραμμής λαιμού τον Ιούλιο 22 και ανάκτησή της τον ίδιο μήνα) η αξιοπιστία του αμφισβητείται. Με βάση την παραπάνω εκτίμηση και λαμβάνοντας υπόψη ότι η διακύμανση της τιμής αφήνει πολλά περιθώρια η διόρθωση από το υψηλό του Φεβρουαρίου 22 να έχει ήδη ολοκληρωθεί στο χαμηλό του Ιουλίου 22 δεδομένου ότι μετά την 5κυματική ανοδική κίνηση (Μαρ 20 – Φεβ 22) ακολούθησε μια τυπική διόρθωση abc (τύπου zig-zag) θεωρείται αρκετά πιθανό ο σχηματισμός και ο καθοδικός στόχος αυτού να μην επιβεβαιωθούν.

    Κριτήριο αποτελεί το επίπεδο των 779 μονάδων. Η διάσπασή του επιβεβαιώνει την ισχύ του καθοδικού σχηματισμού ΩΚΩ ενώ αντίθετα όσο λειτουργεί ως στήριξη είναι πολύ πιθανή η ακύρωσή του.

    ΔΤΡ

    Σεπτέμβριος 22

    Μακροπρόθεσμη τάση: καθοδική

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τεχνικός σχηματισμός:  ΩΚΩ – Κεφάλι και ώμοι

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τιμή-στόχος: 257 μονάδες

    Εκτίμηση: Υφίσταται ενεργός σχηματισμός ΩΚΩ που έχει καθοδικό στόχο στην περιοχή των 257 μονάδων και η τιμή του ΔΤΡ βρίσκεται υπό την πίεση της κατερχόμενης Κ και του ΕΜΑ30. Με αυτά τα δεδομένα αναμένεται η συνέχεια της καθοδικής κίνησης προς επίτευξη του στόχου. Η παραπάνω εξέλιξη μπορεί να ανατραπεί μόνο στην περίπτωση που εμφανιστεί ανοδικός αντιστρεπτικός σχηματισμός που θα προκαλέσει την αντιστροφή της τάσης και την υπέρβαση του ΕΜΑ30 και της κατερχόμενης Κ.

    Μετοχές

    ΑΛΦΑ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 30/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική, με υπέρβαση των 0,944€ (κλείσιμο).

    Η μετοχή έχασε οριστικά την στήριξη του ΕΜΑ50 όπως και το επίπεδο των 0,90€ που πλέον υπολογίζεται ως αντίσταση. Παραμένει ενεργός ο σχηματισμός ΩΚΩ που έχει καθοδικό στόχο στα 0,67€. Αναμένεται να αναζητηθεί στήριξη στην περιοχή του χαμηλού 120 ημερών (1,72€) ή και χαμηλότερα στην περιοχή του καθοδικού στόχου.   Ο σχηματισμός ακυρώνεται με υπέρβαση της κορυφής του δεξιού ώμου.

    ΑΛΦΑ

    Σεπτέμβριος 22

    Μακροπρόθεσμη τάση: Καθοδική

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τεχνικός σχηματισμός: –

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τιμή-στόχος: –

    Εκτίμηση: Ολοκληρώθηκε η ανοδική αντίδραση και η μετοχή συνεχίζει καθοδικά υπό την πίεση του ΕΜΑ30. Δεν υπάρχει προς το παρόν σηματοδότηση αντιστροφής της μακροπρόθεσμης τάσης.

    ΔΕΗ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 30/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση του ΕΜΑ50 και των 5,48€ (κλείσιμο).

    Η μετοχή συνεχίζει σχεδόν οριζόντια. Είναι πλέον αρκετά πιθανό να αναζητηθεί στήριξη στα 4,85€ ενώ οποιαδήποτε ανοδική αντίδραση εμφανιστεί δεν αξιολογείται θετικά αν δεν έχει ως αποτέλεσμα σε πρώτη φάση την επιβεβαιωμένη υπέρβαση του ΕΜΑ50 ο οποίος συνεχίζει να ασκεί πίεση στη μετοχή.

    ΔΕΗ

    Σεπτέμβριος 22

    Μακροπρόθεσμη τάση: καθοδική

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τεχνικός σχηματισμός:  Διπλή κορυφή

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τιμή-στόχος: 4,60€ – Σχεδόν Επιτεύχθηκε

    Εκτίμηση: Συνεχίζει καθοδικά η μετοχή προς την πλήρη επίτευξη του καθοδικού στόχου χωρίς να υπάρχει κάποια θετική σηματοδότηση. Η τεχνική εικόνα αλλάζει με υπέρβαση του ΕΜΑ30 και της κατερχόμενης Κ

    ΕΛΠΕ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 30/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 6,90€ (κλείσιμο).

    Η μετοχή αναζήτησε στήριξη στη διπλή στήριξη στα 6,25€-6,34€ που ενώ αρχικά ανταποκρίθηκε με επιτυχία ανακόπτοντας την καθοδική πορεία της μετοχής στη συνέχεια διασπάστηκε καθοδικά. Η ανοδική αντίδραση της περασμένης εβδομάδας δεν πέτυχε την υπέρβαση της περιοχής 6,25€-6,34€ και έτσι δεν σηματοδότησε αντιστροφή της πορείας της μετοχής. Παραμένει πιθανή η κίνηση μέχρι την επόμενη περιοχή στήριξης στα 5,82€-5,89€.

    ΕΛΠΕ

    Σεπτέμβριος 22

    Μακροπρόθεσμη τάση: Ουδέτερη

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τεχνικός σχηματισμός:  Ανάποδος ΩΚΩ και ΩΚΩ

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τιμή-στόχος: 9,10€/5,30€ – Σε εξέλιξη

    Εκτίμηση: H μετοχή έχει ολοκληρώσει από τις αρχές του έτους έναν σχηματισμό ανάποδου ΩΚΩ που έχει ανοδικό στόχο στα 9,10€ που πλέον τίθεται σε αμφισβήτηση αφού από τα μέσα Ιουνίου έχει ολοκληρωθεί ένας δεύτερος σχηματισμός ΩΚΩ με αντίθετη πρόγνωση και ενεργό καθοδικό στόχο στα 5,30€.

    Η πορεία της μετοχής θα εξαρτηθεί από το ποιος από τους δύο σχηματισμούς θα επιβεβαιωθεί. Ο πρώτος είναι μεγαλύτερος και ισχυρότερος, ο δεύτερος όμως είναι πιο πρόσφατος αλλά μικρότερος και λιγότερος ισχυρός. Ο πρώτος ακυρώνεται με καθοδική διάσπαση των 5,50€ και ο δεύτερος με υπέρβαση των 7,25€.

    ΕΥΡΩΒ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 30/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 0,942€ (κλείσιμο).

    Η μετοχή στις αρχές του μήνα βρήκε στήριξη στα 0,865€ και αντέδρασε ανοδικά. Στη συνέχεια όμως διέσπασε την υπόψη στήριξη και πλέον βρίσκεται λίγο ψηλότερα από τον στόχο του τοπικού σχηματισμού διπλής κορυφής στα 0,84€. Η επίτευξη του καθοδικού στόχου δημιούργησε προϋποθέσεις για πιθανή εμφάνιση ανοδικής αντίδρασης παρότι η τάση διατηρείται καθοδική με τις πιθανότητες να μειώνονται με το πέρασμα του χρόνου.

    ΕΥΡΩΒ

    Σεπτέμβριος 22

    Μακροπρόθεσμη τάση: Καθοδική

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τεχνικός σχηματισμός:  Διπλή κορυφή

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τιμή-στόχος: 0,37€-0,39€ υπό αμφισβήτηση

    Εκτίμηση: Η καθοδική διάσπαση των 0,77€ που αποτελούσε τη γραμμή λαιμού ενός σχηματισμού διπλής κορυφής που ολοκληρώθηκε έδωσε στην τεχνική εικόνα καθοδικά χαρακτηριστικά και ενεργοποίησε καθοδικό στόχο στην περιοχή 0,37-0,39€. Ο στόχος αμφισβητείται λόγω της άμεσης ανάκτησης του υπόψη επιπέδου.

    ΓΕΚΤΕΡΝΑ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 30/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 9,72€ (κλείσιμο).

    Η μετοχή μετά την απώλεια για δεύτερη φορά των ΕΜΑ50 – ΕΜΑ200 κατέρρευσε χάνοντας διαδοχικά τη στήριξη στα 9,25€ και στα 8,83€ σημειώνοντας και νέο χαμηλό 120 ημερών στα 8,26€. Στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας αντέδρασε ανοδικά χωρίς όμως κάποια θετική σηματοδότηση.

    ΓΕΚΤΕΡΝΑ

    Σεπτέμβριος 22

    Μακροπρόθεσμη τάση: Καθοδική

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τεχνικός σχηματισμός:  –

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τιμή-στόχος: –

    Εκτίμηση: Η μακροπρόθεσμη τάση γύρισε σε καθοδική μετά την απώλεια της ανερχόμενης Α ως στήριξης. Τυχόν απώλεια και του επιπέδου των 7,98€ θα ολοκληρώσει καθοδικό σχηματισμό και θα δημιουργήσει συνθήκες μακροχρόνιας συνέχισης της καθόδου.

    ΛΑΜΔΑ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 30/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση  είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική  με υπέρβαση  των 6,195 €.

    Η μετοχή μετά τη διάσπαση της στήριξης στα 5,52€ άνοιξε το δρόμο προς το χαμηλό των 120 ημερών. Παραμένει χαμηλότερα αυτού του επιπέδου χωρίς να υπάρχει ακόμη ένδειξη ανοδικής αντιστροφής.

    ΛΑΜΔΑ

    Σεπτέμβριος 22

    Μακροπρόθεσμη τάση: Καθοδική

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τεχνικός σχηματισμός:  ΩΚΩ

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τιμή-στόχος: 4,87

    Εκτίμηση: Σε καθοδική τάση η μετοχή αφού βρίσκεται υπό την πίεση του ΕΜΑ30 και της κατερχόμενης Κ. Από τον Φεβρουάριο του 2022 έχει ολοκληρωθεί καθοδικός σχηματισμός ΩΚΩ που έχει στόχο στα 4,87€ ο οποίος βρίσκεται σε ισχύ.

    ΟΤΕ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 30/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική, με υπέρβαση των 15,86€  (κλείσιμο).

    Η μετοχή όπως έχει αναφερθεί έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για μακροχρόνια καθοδική κίνηση. Η πρόσφατη ανοδική αντίδραση προς το παρόν είναι τεχνικού χαρακτήρα και δεν υπάρχει κάποια σηματοδότηση αντιστροφής της τάσης.

    ΟΤΕ

    Σεπτέμβριος 22

    Μακροπρόθεσμη τάση: Καθοδική

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τεχνικός σχηματισμός:  Διπλή κορυφή

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τιμή-στόχος: 12,80€

    Εκτίμηση: Διατηρείται ενεργός ο σχηματισμός διπλής κορυφής που έχει καθοδικό στόχο στα 12,80€. Σε εξέλιξη η κίνηση της τιμής της μετοχής προς επίτευξη του στόχου που ακυρώνεται μόνο με υπέρβαση της κορυφής του pullback.

    ΤΕΝΕΡΓ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 30/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 17,48 €.

    Η μετοχή ολοκλήρωσε αντιστρεπτικό σχηματισμό τριπλής κορυφής (μπορεί να χαρακτηριστεί και ως διπλή κορυφή ή σχηματισμός ΩΚΩ χωρίς διαφορά στην πρόγνωση)  που έχει καθοδικό στόχο στα 11,80€. Μετά την ενεργοποίηση του σχηματισμού ακολούθησε μια ανοδική αντίδραση που είχε ως αποτέλεσμα την ανάκτηση των επιπέδων στα 16,02€ και 16,33€. Ο καθοδικός σχηματισμός παραμένει ενεργός και η τιμή της μετοχής παραμένει υπό την πίεση του ΕΜΑ50.

    ΤΕΝΕΡΓ

    Σεπτέμβριος 22

    Μακροπρόθεσμη τάση: Καθοδική

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τεχνικός σχηματισμός:  Τριπλή κορυφή ή ΩΚΩ

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τιμή-στόχος: 11,80€

    Εκτίμηση: Η μακροπρόθεσμη τάση της μετοχής έγινε καθοδική αφού χάθηκε η στήριξη του ΕΜΑ30 και ολοκληρώθηκε καθοδικός σχηματισμός τριπλής κορυφής ή ΩΚΩ (δεν έχει διαφορά στην πρόγνωση για τη συνέχεια) που έχει καθοδικό στόχο στα 11,80€. Τελευταίο εμπόδιο στην κίνηση για επίτευξη του στόχου είναι η ανερχόμενη Α.

    Διεθνείς Αγορές

    DAX

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 30/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 13402 μονάδων (κλείσιμο).

    Μετά την πρόσκαιρη υπέρβαση του ΕΜΑ50 και την επαφή με την αντίσταση στις 13380 μονάδες η τιμή του δείκτη κινήθηκε έντονα καθοδικά και διέσπασε διαδοχικά τα επίπεδα των 12831 και 12401 μονάδων τα οποία πλέον υπολογίζονται ως αντιστάσεις. Συνέχισε καθοδικά και κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας πέτυχε ξανά νέο χαμηλό 120 (ημερών). Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένδειξη για αντιστροφή της κατεύθυνσης του δείκτη.

    DAX

    Σεπτέμβριος 22

    Μακροπρόθεσμη τάση: Καθοδική

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τεχνικός σχηματισμός:  ΩΚΩ

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τιμή-στόχος: 8750 μονάδες

    Εκτίμηση: Η μακροπρόθεσμη τάση του δείκτη διατηρείται καθοδική με την τιμή να βρίσκεται υπό την πίεση του ΕΜΑ30. Ολοκληρώθηκε ο μακροπρόθεσμος καθοδικός σχηματισμός που βρισκόταν υπό κατασκευή ο οποίος έχει καθοδικό στόχο στις 8750 μονάδες.

    S&P 500

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 30/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 4110 μονάδων (κλείσιμο).

    Η καθοδική κίνηση του δείκτη η οποία έχει πλέον αποκτήσει μεσοπρόθεσμα χαρακτηριστικά συνεχίστηκε και την περασμένη εβδομάδα.  Διέσπασε τη στήριξη στις 3666 μονάδες και πέτυχε νέο χαμηλό 120 ημερών (3584 μονάδες). Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένδειξη για αντιστροφή της κατεύθυνσης του δείκτη.

    S&P 500

    Σεπτέμβριος 22

    Μακροπρόθεσμη τάση: Καθοδική

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τεχνικός σχηματισμός: ΩΚΩ

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τιμή-στόχος: 3575 μονάδες – επιτεύχθηκε

    Εκτίμηση: Η μακροπρόθεσμη τάση του δείκτη διατηρείται καθοδική με την τιμή να βρίσκεται υπό την πίεση του ΕΜΑ30 και της κατερχόμενης Κ. Δεν υφίσταται σηματοδότηση για αντιστροφή της μακροπρόθεσμης τάσης.

    EURUSD

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 30/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 1.015$  (κλείσιμο).

    Η ισοτιμία βρήκε μια εύθραυστη προς το παρόν ισορροπία στην περιοχή των 0,95$ όπου και πέτυχε νέο χαμηλό 120 ημερών (0,954$) οπότε και εμφανίστηκε μια ανοδική αντίδραση τεχνικού χαρακτήρα. Παρά την ανοδική αντίδραση δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένδειξη για αντιστροφή της κατεύθυνσης.

    EURUSD

    Σεπτέμβριος 22

    Μακροπρόθεσμη τάση: Καθοδική

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τεχνικός σχηματισμός: ΩΚΩ

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τιμή-στόχος: 1,108 – Επιτεύχθηκε από τον Μάρτιο 22

    Εκτίμηση: Η μακροπρόθεσμη τάση διατηρείται καθοδική με την τιμή να βρίσκεται υπό την πίεση του ΕΜΑ30. Δεν υφίσταται σηματοδότηση για αντιστροφή της μακροπρόθεσμης τάσης.

    WTI

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 30/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 88,48$ (κλείσιμο).

    Η τιμή του πετρελαίου έχασε την προσωρινή στήριξη στο επίπεδο των 84,65$ και συνέχισε καθοδικά επιτυγχάνοντας νέο χαμηλό 120 ημερών (76,25$). Από την αρχή της περασμένης εβδομάδας (Τρίτη) εμφανίστηκε μια ανοδική αντίδραση τεχνικού χαρακτήρα η οποία πιθανόν να έχει ήδη τερματιστεί. Διατηρείται η καθοδική προοπτική αφού παραμένει ενεργός ο σχηματισμός διπλής κορυφής όπως και ο καθοδικός στόχος στα 57$.

    APPLE

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 30/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 163.4$ (κλείσιμο).

    Η διάσπαση του ΕΜΑ50 ήταν καθοριστική για την απώλεια της μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης. Η μετοχή αναζήτησε στήριξη στα 150,6$ μετά την καθοδική διάσπαση του ΕΜΑ200 αρχικά με επιτυχία αφού κατάφερε να εκδηλώσει μια ανοδική αντίδραση που έφερε την υπέρβαση του ΕΜΑ200 και την επαφή με τον ΕΜΑ50. Στη συνέχεια όμως γύρισε ξανά καθοδικά, έχασε τη στήριξη του ΕΜΑ200 και διέσπασε οριακά την στήριξη στα 150,6$.  Αυτή η οριακή διάσπαση ήταν η αφορμή για την κατάρρευση που ακολούθησε την περασμένη εβδομάδα που έφερε την μετοχή να διασπά καθοδικά και την στήριξη στα 139,1€. Δεν υπάρχει ένδειξη για ανοδική αντιστροφή.

    APPLE

    Σεπτέμβριος 22

    Μακροπρόθεσμη τάση: Καθοδική

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τεχνικός σχηματισμός: Διπλή κορυφή

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τιμή-στόχος: 117$

    Εκτίμηση: Η μακροπρόθεσμη τάση της μετοχής είναι ξανά καθοδική. Υφίσταται ενεργός μεσομακροπρόθεσμος σχηματισμός διπλής κορυφής που έχει στόχο στα 117$ του οποίου η ισχύς δεν αμφισβητείται πλέον λόγω της επιβεβαίωσης ότι η προηγηθείσα ανοδική αντίδραση μέχρι την περιοχή των 175$ ήταν pullback της διπλής κορυφής.

    NIKE

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 30/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 112,4$ (κλείσιμο).

    Η μετοχή αφού έφτασε στα 118$ εκδήλωσε μια διορθωτική κίνηση που συνεχίστηκε έντονα και έφερε την διάσπαση του ΕΜΑ50 και την ολοκλήρωση ενός καθοδικού σχηματισμού ΩΚΩ με καθοδικό στόχο στα 100,8$. Αφού πέτυχε τον καθοδικό στόχο χωρίς να εκδηλώσει κάποια ανοδική αντίδραση ως αποτέλεσμα αυτής της επίτευξης συνέχισε καθοδικά σημειώνοντας στην τελευταία συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας με ένα μεγάλο καθοδικό χάσμα νέο χαμηλό 120 ημερών (82,5$) πολύ χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 100$. Πιθανή η ανοδική αντίδραση λόγω της έντονης πίεσης αλλά χωρίς κάποια σηματοδότηση δεν αναμένεται ακόμη και αν εμφανιστεί να είναι μεγάλης διάρκειας.

    NIKE

    Σεπτέμβριος 22

    Μακροπρόθεσμη τάση: Καθοδική

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τεχνικός σχηματισμός: Διπλή κορυφή

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τιμή-στόχος: 106-110$ – Επιτεύχθηκε

    Εκτίμηση: Η μακροπρόθεσμη τάση της μετοχής διατηρείται καθοδική με την τιμή να βρίσκεται υπό την πίεση του ΕΜΑ30. Δεν υφίσταται σηματοδότηση για αντιστροφή της μακροπρόθεσμης τάσης. Μετά την επίτευξη του στόχου του σχηματισμού διπλής κορυφής στα 106-110$ η τιμή της μετοχής βρήκε ισορροπία και ταλαντώθηκε για 4 σχεδόν μήνες πέριξ της τιμής – στόχου όμως τον περασμένο μήνα κατέρρευσε πολύ χαμηλότερα.

    NVIDIA

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 30/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 145,2$ (κλείσιμο).

    Η μετοχή αφού πέτυχε τον στόχο στα 142,5$ του σχηματισμού διπλής κορυφής και επιβεβαίωσε το επίπεδο των 145,2$ ως αντίσταση συνέχισε καθοδικά και πέτυχε για ακόμη μία εβδομάδα  ξανά νέο χαμηλό 120 ημερών (119,4$). Προς το παρόν δεν υπάρχει  σηματοδότηση για ανατροπή της καθοδικής πορείας.

    NVIDIA

    Σεπτέμβριος 22

    Μακροπρόθεσμη τάση: Καθοδική

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τεχνικός σχηματισμός: ΩΚΩ

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τιμή-στόχος: 64-66$

    Εκτίμηση: Η μακροπρόθεσμη τάση της μετοχής διατηρείται καθοδική με την τιμή να βρίσκεται υπό την πίεση του ΕΜΑ30. Δεν υφίσταται σηματοδότηση για αντιστροφή της μακροπρόθεσμης τάσης οπότε παραμένει ενεργός ο καθοδικός στόχος στα 64-66$ και αναμένεται η συνέχιση της καθοδικής κίνησης μέχρι την επίτευξη του στόχου ή την εμφάνιση κάποιου ανοδικού αντιστρεπτικού σχηματισμού που θα προκαλέσει την ακύρωσή του.

    PFIZER

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 30/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 47,8$ (κλείσιμο)

    Η μετοχή από την αρχή του έτους βρισκόταν σε μια φαρδιά ζώνη συσσώρευσης 45-55$. Τις τελευταίες εβδομάδες διασπάστηκε το κάτω όριο αυτής της ζώνης επιβεβαιώνοντας την   καθοδική χροιά που είχε επισημανθεί παρατηρώντας το γεγονός ότι οι διαδοχικές κορυφές και οι διαδοχικοί πυθμένες βρισκόταν σταθερά όλο και χαμηλότερα. Η τιμή της μετοχής συνέχισε καθοδικά πετυχαίνοντας νέο χαμηλό 120 ημερών (43,5$) όμως την περασμένη εβδομάδα φαίνεται να βρήκε κάποια ισορροπία λίγο ψηλότερα από το χαμηλό των 120 ημερών. Παρόλα αυτά προς το παρόν δεν υπάρχει ένδειξη αντιστροφής της καθοδικής τάσης.

    PFIZER

    Αύγουστος 22

    Μακροπρόθεσμη τάση: Καθοδική

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τεχνικός σχηματισμός: Διπλή κορυφή

    Ενεργός μακροπρόθεσμος τιμή-στόχος: 29$

    Εκτίμηση: Η μακροπρόθεσμη τάση της μετοχής διατηρείται καθοδική με την τιμή να βρίσκεται υπό την πίεση του ΕΜΑ30 και της κατερχόμενης Κ. Δεν υφίσταται σηματοδότηση για αντιστροφή της μακροπρόθεσμης τάσης. Διατηρείται ενεργός ο καθοδικός σχηματισμός διπλής κορυφής που έχει ενεργό στόχο στα 29$. Οι πιθανότητες επίτευξης του στόχου αυξήθηκαν μετά την καθοδική διάσπαση της ανερχόμενης Α.

    Η παρούσα ανάλυση είναι προϊόν των αναλυτών της vitalfinance.gr και vifita.gr

    Σημείωση: Τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.



    ΣΧΟΛΙΑ