Πολιτική

Χρήστος Σταϊκούρας: Ιδιαίτερα θετική η αναβάθμιση από τη Fitch αλλά δεν εφησυχάζουμε

  • NewsRoom

Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών


Την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνηση για την αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από τη Fitch εξέφρασε με δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, χαρακτηρίζοντάς την ως ιδιαίτερα θετική για την ελληνική οικονομία και τη χώρα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει, «δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε, με σταθερά και γοργά βήματα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και τη βιώσιμη ανάπτυξή της, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης».

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα: 

«O οίκος αξιολόγησης Fitch προχώρησε στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας. Επίσης, αναβάθμισε την προοπτική της Ελλάδας από «σταθερή» σε «θετική».

Η εξέλιξη αυτή τοποθετεί το αξιόχρεο της χώρας πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα. Η αναβάθμιση αυτή αντανακλά την βελτίωση των προοπτικών, την ενίσχυση της σταθερότητας και την τόνωση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου.

Η Ελληνική Κυβέρνηση σημείωσε ταχεία πρόοδο στη μείωση των φορολογικών συντελεστών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, έχει προχωρήσει στην ενίσχυση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, έχει προωθήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ακολουθεί μία συνετή, φιλο-αναπτυξιακή δημοσιονομική πολιτική και βελτιώνει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

Η αναβάθμιση αυτή είναι ιδιαίτερα θετική για την οικονομία και τη χώρα.

Όμως, δεν εφησυχάζουμε.

Συνεχίζουμε, με σταθερά και γοργά βήματα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και τη βιώσιμη ανάπτυξή της, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η χώρα πάει μπροστά, με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και ασφάλεια!».


ΣΧΟΛΙΑ