• Πολιτική

    ΝΔ: Οι πολίτες έχουν στοχοποιήσει τον διαγωνισμό παρωδία για τις άδειες

    • NewsRoom
    Τσίπρας


    Οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για τους Χρήστο και Βλαδίμηρο Καλογρίτσα προκάλεσαν νέο γύρο σκληρής αντιπαράθεσης κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, με τη Νέα Δημοκρατία να στοχοποιεί προσωπικά τον Πρωθυπουργό ως υπεύθυνο για την τροπή που δείχνει να παίρνει ο περιβόητος διαγωνισμός.

    Με αφορμή τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι όποιος από τους προσωρινούς υπερθεματιστές δεν πληροί τις προϋποθέσεις, απλούστατα δεν θα πάρει άδεια, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για μία ακόμη προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού από τον Πρωθυπουργό και μιλά για διαγωνισμό- παρωδία.

    “Οι πολίτες έχουν πλέον απαξιώσει τον διαγωνισμό – παρωδία που έστησε η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες” τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση  και σημειώνεται με νόημα πως ήδη ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, που ενέκρινε το υπ’ αριθ. 24/9.9.2016 πρακτικό της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού, έχει ανακηρύξει ως οριστικούς υπερθεματιστές τους τέσσερις πλειοδότες.

    Τέλος, η Νέα Δημοκρατία καλεί και πάλι τον  κ. Τσίπρα να αποδεχθεί το αίτημά της να κληθούν και να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο κ. Παππάς, οι πλειοδότες, καθώς και όσοι έχουν άμεση εμπλοκή στη διαγωνιστική διαδικασία, που -όπως αναφέρει- εξελίσσεται σε φιάσκο.

    Πληρωμένη απάντηση από Παππά

    Η απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ ήρθε από τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά με … μπόλικη δόση από το πρόσφατο perouka gate.  “Καμία πρωτοτυπία. Την ανακοίνωση της ΝΔ την έχουν γράψει οι φέροντες περούκα εδώ και τρεις μέρες”, ήταν η αιχμηρή του απάντηση σε όσα του καταλογίζει η αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

    Κυβερνητικό άδειασμα Καλογρίτσα

    Πάντως, λίγες ώρες μετά τη δήλωση Τσίπρα ότι όποιος από τους υπερθεματιστές δεν πληροί τα κριτήρια δεν θα πάρει και την τηλεοπτική άδεια, η κυβέρνηση μπροστά στο τσουνάμι αποκαλύψεων για πατέρα και υιό Καλογρίτσα, προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι της απόρριψης του εκλεκτού της. Ενδεικτικό της στάσης αυτής είναι και το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για το θέμα.

    Στο τηλεγράφημα από το κρατικό πρακτορείο επιβεβαιώνεται ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας και ο γιος του Ιωάννης Βλαδίμηρος, ελέγχονται για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα έπειτα από ελέγχους των οικονομικών εισαγγελέων στο πλαίσιο των ερευνών για τις λίστες φοροδιαφυγής που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2015.

    Ο επιχειρηματίας Ιωάννης -Βλαδίμηρος Καλογρίτσας πρόσφατα κατέβαλε στις φορολογικές αρχές ποσό 4 εκατομμυρίων καθώς είχε σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν επίσης αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.

    Η πληρωμή, ω στόσο, του καταλογιζόμενου φόρου οδηγεί σε απαλλαγή από το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, ενώ ο υπόχρεος μπορεί μετά την καταβολή του ποσού να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Πρακτορείο, μία από τις υποθέσεις που εξετάζονται από τις δικαστικές Αρχές αφορά τον κ. Χρήστο Καλογρίτσα, για ποσό περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ και εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για παραπομπή σε δίκη. Η δικογραφία αφορά φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς φαίνεται να προέκυψαν από ελέγχους των οικονομικών στοιχείων του επιχειρηματία αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων για ποσά περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/kalogritsas-gate-meta-ta-dania-tis-attikis-ke-forofigas-plirose-megala-posa/75454

     



    ΣΧΟΛΙΑ