ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σαράντα γυναίκες κάθε μέρα κατά μέσο όρο καταγγέλλουν τον σύντροφο ή τον σύζυγό τους για βίαιη συμπεριφορά, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε αρχικά συντετριμμένος για τον θάνατο της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων
Ο υπ. Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε ότι το αποτέλεσμα της Διοικητικής Έρευνας θα βγει πολύ σύντομα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν προθεσμίες στο κράτος δικαίου και θα τις τηρήσουμε», αλλά και ότι στο τέλος της άλλης εβδομάδας «θα έχουμε συμπεράσματα».
Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι δεν εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο του 2021 για τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, επισημαίνοντας ότι το κυρίαρχο ζήτημα είναι η ασφάλεια του πολίτη που κινδυνεύει να πέσει θύμα επίθεσης, αλλά και πως «όταν έχεις έναν θάνατο σε ΑΤ δεν φαίνεται τα πράγματα να πήγαν καλά».
Διευκρίνισε πάντως ότι το τι ακριβώς συνέβη «θα το μάθουμε όταν τελειώσει η έρευνα».
«Υπάρχουν προβλήματα στην Αστυνομία η οποία έχει μείνει πίσω όσον αφορά τις εξελίξεις», παραδέχθηκε επίσης.
Μιλώντας για τη βία μεταξύ ανηλίκων, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως «εχουν συλληφθεί 300 παιδιά το τελευταίο τρίμηνο για επιθέσεις κατά άλλων ανηλίκων. Ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη».
Ανέφερε επίσης πως στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα καταφύγιο (safe house) σε κάθε περιοχή για γυναίκες που κινδυνεύουν. «Ήδη προχωράμε, την άλλη εβδομάδα θα υπάρχει σε κάθε περιοχή ένα safe house για όσες γυναίκες κινδυνεύουν που θα το ξέρει μόνο η αστυνομία και θα μπορεί να μένει 2-3 μέρες» πρόσθεσε.
Σχετικά με την τηλεδιάσκεψη που είχε νωρίτερα σήμερα, με 2.500 αστυνομικούς, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «το κρίσιμο ζήτημα είναι η ασφάλεια του θύματος. Τα άλλα (τα ποινικά) είναι λυμένα».
Όσον αφορά τις ανακοινώσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης που τον καλούσαν να παραιτηθεί, ο κ. Χρυσοχοΐδης σχολίασε: «Η αντιπολίτευση κάνει τη δουλειά της αλλά πρέπει να την κάνει υπεύθυνα».
Διαβάστε επίσης
Έλενα Ακρίτα: Δεν ζητώ συγγνώμη από την Μαρέβα Μητσοτάκη, θα τα πούμε στα δικαστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί για να προστατεύσουν τον πολίτη
Ένοπλες Δυνάμεις: Yπεγράφη η επιστολή για τα 35 ελικόπτερα Black Hawk
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τζένσεν Χουάνγκ (CEO της Nvidia): Το ξεπούλημα των μετοχών λογισμικού είναι «το πιο παράλογο πράγμα στον κόσμο»
- Έως 20 χρόνια κάθειρξη ζητά η εισαγγελία Κωνσταντινούπολης για τον Ιμάμογλου, για πολιτική κατασκοπεία
- Λύκειο Αριστοτέλη – Η φιλοσοφία συναντά την τεχνολογία για την εμπειρία των επισκεπτών
- Ευρωαγορές: Θετικά πρόσημα εν όψει νέων οικονομικών αποτελεσμάτων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.