• Κοινωνία

    Χρυσοχοΐδης: Σε προγραμματισμένη και ενδελεχή διαδικασία συντήρησης βρισκόταν το ρωσικό Beriev

    • NewsRoom

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη


    Απαντήσεις στην κριτική της αντιπολίτευσης και τα δημοσιεύματα σχετικά με την απουσία του ρωσικού Beriev κατά την πρώτη ημέρα των δύο νέων πυρκαγιών στην Αττική έδωσε κατά την ενημέρωση για την πορεία των πύρινων μετώπων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    Όπως εξήγησε ο κ. Χρυσοχοΐδης το ρωσικό Beriev Be-200, μετά τη συμπλήρωση του καθορισμένου ορίου ωρών πτήσης, βρισκόταν από τις 6.08 της 13ης Αυγούστου σε προγραμματισμένη διαδικασία συντήρησης.

    Μάλιστα, όπως εξήγησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, κρίθηκε απαραίτητο ο συγκεκριμένος έλεγχος να είναι πολύ πιο ενδελεχής, μετά το τραγικό δυστύχημα με παρόμοιο αεροσκάφος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς στην Τουρκία στις 14 Αυγούστου. Στο συγκεκριμένο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι.

    Αναφορικά με την κατάσταση στα μέτωπα των φωτιών, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 50 νέες δασικές πυρκαγιές, ενώ μαζί με αυτές που ξέσπασαν τις προηγούμενες ημέρες η πυροσβεστική διαχειρίζεται 98 πυρκαγιές.

    Στη Λαυρεωτική η φωτιά είναι οριοθετημένη, όμως οι οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένεουν εκεί ισχυρές για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων. Στα Βίλια η κατασίγαση είναι καλύτερη σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα, ενώ οι δυνάμεις πυρόσεβεσης αντιμετώπισαν πολλές αναζωπυρώσεις. Επί τόπου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις.

    Στο Λάυριο επιχείρησαν 19 εναέρια μέσα και στα Βίλια 21 εναέρια μέσα.

    Διαβάστε επίσης

    Πυροσβεστική: 50 νέες δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Ακόμα μια δύσκολη νύχτα στην φωτιά στα Βίλια
    Υπ. Υποδομών: Στις 360 έφτασαν οι επικίνδυνες για χρήση κατοικίες
    Καβάλα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Παγγαίο



    ΣΧΟΛΙΑ