• Πολιτική

    Χρυσοχοΐδης: Δρομολογούνται άμεσα προσλήψεις 250 ατόμων για πληρώματα ασθενοφόρων

    • NewsRoom
    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Υγείας

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Υγείας


    υτή θα είναι η 4ετία της Υγείας με ολιστική προσέγγιση και επίκεντρο τον πολίτη, είπε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων.

    Η κυβέρνηση, όπως είπε, δεν υπόσχεται θαύματα αλλά θα εργαστεί σκληρά, γιατί η πρόσκληση για την ποιοτική υγεία είναι ιστορική και εθνική ανάγκη.

    «Πρώτη προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας είναι οι προσλήψεις» υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης τονίζοντας ότι, 191 πληρώματα ασθενοφόρων από τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Πυροσβεστικό Σώμα τοποθετούνται σε 61 τουριστικές περιοχές για να καλύψουν ανάγκες έκτακτων περιστατικών για διακομιδή.

    Όπως είπε ο Υπουργός Υγείας, ολοκληρώνεται σήμερα η πρόσληψη 20 επιπλέον ατόμων για ασθενοφόρα της Αττικής από ψηφιακή πλατφόρμα, ενώ εντος των επομένων ημερών ανοίγει η πλατφόρμα για προσλήψεις 250 ατόμων ως πληρώματα ασθενοφόρων, για την άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ. Μεταξύ αυτών και 40 δικυκλιστές για άμεση και ταχύτερη πρόσβαση.

    Στο πλαίσιο της παρουσίασης του οδικού χάρτη των αλλαγών στο χώρο της Υγείας, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι :

    Οι στόχοι της εθνικής πολιτικής για το φάρμακο θα πρέπει να προάγουν την αποτελεσματικότητα και την ισότητα στην πρόσβαση σε νέα, καινοτόμα φάρμακα.

    Θα προχωρήσουμε, είπε ο Υπουργός Υγείας, στην επαναχάραξη των γεωγραφικών δραστηριοτήτων του χάρτη της χώρας στον τομέα της Υγείας.

    Θα δοθούν από τον φετινό προϋπολογισμό, 5,2 δις. για την Υγεία, ενώ έρχεται η αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών για τον Πολίτη, με το Ψηφιακό Φάκελο του Ασθενούς.

    Αναφορικά με τις Υγειονομικές Περιφέρειες, ο Υπουργός Υγείας, σημείωσε ότι, θα γίνει επαναχάραξη των ΥΠΕ ανά γεωγραφική αρμοδιότητα. Γεγονός που σημαίνει ότι θα αλλάξουν οι περιοχές που θα ελέγχουν οι ΥΠΕ αλλά και ο αριθμός τους, ώστε να γίνουν πιο αποδοτικές στο συντονιστικό έργο που εκτελούν.
    Ψυχική Υγεία

    Στον τομέα της Ψυχικής υγείας, Θα υλοποιηθούν προγράμματα για την ψυχική υγεία του γενικού πληθυσμού και ευάλωτων ομάδων. Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται η ανάπτυξη νέων δομών ψυχικής υγείας, δομές ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών και εφήβων, δημιουργία 106 νέων μονάδων ψυχικής υγείας και η ίδρυση νέων κοινωνικών συνεταιρισμών περιορισμένης ευθύνης, με στόχο την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση μέσω της παροχής απασχόλησης σε άτομα με χρόνια προβλήματα. Προβλέπεται η ανάπτυξη προγραμμάτων για τους επαγγελματίες και εργαζόμενους για την ψυχική υγεία.

    Σε σχέση με τις υπηρεσίες υγείας, ανασχεδιάζεται ο χάρτης υγείας, θα αποτυπωθούν οι ανάγκες του πληθυσμού ανά Περιφέρεια και περιοχή, θα προσδιορίζεται το είδος της φροντίδας κάθε νοσοκομείου, θα υπάρξει διασύνδεση των δομών και των υπηρεσιών υγείας, θα αξιοποιηθεί η τηλεϊατρική, θα ελέγχονται δείκτες ποιότητας, θα καθοριστεί ο απαιτούμενος αριθμός γιατρών.

    Σε σχέση με τα νοσοκομεία, θα υπάρξει εκσυγχρονισμός 96 νοσοκομείων στη χώρα, με εμβληματικές παρεμβάσεις όπως η επέκταση της ογκολογικής κλινικής και το νέο κέντρο ακτινοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας κα η προσθήκη νέας ογκολογικής πτέρυγας στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, η ίδρυση κέντρου ακτινοθεραπείας στο Νοσοκομείο Σωτηρία, η ανέγερση κτηρίου στο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης για γονιδιακές και κυτταρικές θεραπείες και εργαστήρια αιματολογικής κλινικής στο ίδιο νοσοκομείο.

    Θα υπάρξει ανάπτυξη δομών μετανοσοκομειακής και μακροχρόνια φροντίδας υγείας, ανάπτυξη δομών ανακουφιστικής φροντίδας και γηριατρικές μονάδες. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν σύγχρονα κέντρα αποκατάστασης και θα αναπτυχθούν υπηρεσίες κατ΄οίκον. Το νέο πλαίσιο αφορά μεγάλος εύρος ασθενών και αφορά κυρίως παιδιά

    Πηγή: healthstories.gr

    Διαβάστε επίσης

    Μενδώνη: Μεταρρυθμίσεις, νέα νομοσχέδια και ολοκλήρωση έργων για την επόμενη τετραετία

    Άδωνις Γεωργιάδης: Κατάργηση του πέναλτι 30% στους εργαζόμενους συνταξιούχους

    Λευτέρης Αυγενάκης: Μαγικό ραβδάκι δεν έχουμε – Έχουμε υπομονή και στοχοπροσήλωση



    ΣΧΟΛΙΑ