• Πολιτική

    Χωρίς συνωστισμό η επόμενη μέρα για την Ακρόπολη – Αυτοψία Λίνας Μενδώνη

    Ο ιερός βράχος αλλιώς! Σήμερα με κόκκινες παπαρούνες


    Αν υπάρχει ένα σοβαρό θέμα επίσκεψης της Ακρόπολης αυτό είναι η είσοδος και έξοδος από τον αρχαιολογικό χώρο, λόγω της στενότητας που δημιουργείται στα Προπύλαια. Εκεί όπου συνωστίζονται εκατοντάδες άνθρωποι, καθώς ανεβαίνουν στον ιερό βράχο ή αποχωρούν από αυτόν, με σοβαρό κίνδυνο ακόμη και ατυχήματος. Πώς μπορεί να αντιμετωπισθεί αυτό, καθώς ισχύουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όταν πρέπει να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ των επισκεπτών;

     Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι θα έρθουν τουρίστες, και μάλιστα τόσοι πολλοί ώστε να δημιουργείται συνωστισμός, κάτι επί του παρόντος εξαιρετικά δύσκολο…

     Την εξέταση πάντως αυτών και άλλων προβλημάτων που ανακύπτουν στην Ακρόπολη έκανε σήμερα το πρωί η υπουργός Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη, συνοδευόμενη από τον γεν. γραμματέα Πολιτισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου και υπηρεσιακούς παράγοντες. Σκοπός ήταν να εξεταστεί ο χώρος για την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων προστασίας, προσωπικού και επισκεπτών, τα οποία θα πρέπει να ληφθούν ως τις 18 Μαΐου οπότε και θα επαναλειτουργήσουν οι  αρχαιολογικοί χώροι. Έτσι εξετάστηκαν τα ζητήματα που ανακύπτουν στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου αλλά και στη διαχείριση του χρόνου αναμονής των επισκεπτών στην ακύρωση των εισιτηρίων.

     Αναγκαία εξάλλου θεωρήθηκε η αύξηση του αριθμού των φυλάκων για την διευκόλυνση και καθοδήγηση των επισκεπτών ενώ η υπουργός έδωσε οδηγίες για την αυστηρή εφαρμογή των πρωτοκόλλων, που αναμένονται να καθοριστούν μετά τις οδηγίες της Ειδικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, εντός της εβδομάδος αλλά  και για το γενικότερο ευπρεπισμό του αρχαιολογικού χώρου.

    Συνωστισμός στα Προπύλαια της Ακρόπολης τις παλιές καλές μέρες

    Έγινε επίσης αυτοψία και στο Παλαιό Μουσείο για το οποίο αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να δημοσιοποιηθεί η πρόσκληση ανάδειξης αναδόχου για την αποκατάσταση του κτηρίου. Παράλληλα συζητήθηκε στο θέμα των χρήσεων που θα φιλοξενηθούν στο κτήριο ώστε να συμβάλλουν στη μέγιστη εμπειρία των επισκεπτών.

     Η κυρία Μενδώνη έλεγξε και τα έργα για την εγκατάσταση του ανελκυστήρος –για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ και ατόμων τρίτης ηλικίας ενώ όπως ενημέρωσε  θα ξεκινήσει άμεσα την διαδικασία για την προμήθεια δυο ηλεκτροκίνητων αμαξιδίων των δύο ατόμων, ώστε να διευκολυνθεί ακόμη περισσότερο η πρόσβαση.

    Η υπουργός Πολιτισμού σε αυτοψία στην κατασκευή του νέου ανελκυστήρα



    ΣΧΟΛΙΑ