• Πολιτική

    Χίος: Οι κάτοικοι του Χαλκειού κήρυξαν ανεπιθύμητους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

    • NewsRoom


    Μπορεί εδώ και ένα μήνα οι κάτοικοι του χωριού Χαλκειός στη Χίο να βρίσκονται στους δρόμους, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετήσει στην περιοχή τους νέους οικίσκους, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Χίου, στη ΒΙΑΛ, ωστόσο μια νέα εξέλιξη τους αναγκάζει να στρέψουν αλλού την προσοχή τους. Αιτία είναι η αναγγελία της επίσκεψης στο νησί των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε εκδήλωση του κόμματος για το προσφυγικό.

    Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, οι κάτοικοι του Χαλκειού δήλωσαν πως διακόπτουν τις κινητοποιήσεις τους για 24 ώρες. Μάλιστα, στον πρόχειρο οικίσκο που έχουν τοποθετήσει ως εμπόδιο στα φορτηγά – προκειμένου να τα εμποδίσουν να προσεγγίσουν τον χώρο για τις απαραίτητες εργασίες πριν την τοποθέτηση των νέων οικίσκων για τους πρόσφυγες και μετανάστες – οι κάτοικοι τοποθέτησαν μια επιγραφή που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σήμερα κλειστόν».

    Όπως αναφέρουν, και μέχρι της αναχώρησης των στελεχών της «Χρυσής Αυγής», στο χώρο θα υπάρχει μία μικρή ομάδα περιφρούρησης, για την οποία αποφασίστηκε να μην έχει καμία απολύτως επαφή με τα στελέχη της «Χρυσής Αυγής» σε περίπτωση που αυτοί κινηθούν στην περιοχή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με αποδοκιμασίες και πανό «αποχαιρέτησαν» οι κάτοικοι τον Γιάννη Μουζάλα από τη Χίο (video)



    ΣΧΟΛΙΑ