ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπορεί εδώ και ένα μήνα οι κάτοικοι του χωριού Χαλκειός στη Χίο να βρίσκονται στους δρόμους, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετήσει στην περιοχή τους νέους οικίσκους, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Χίου, στη ΒΙΑΛ, ωστόσο μια νέα εξέλιξη τους αναγκάζει να στρέψουν αλλού την προσοχή τους. Αιτία είναι η αναγγελία της επίσκεψης στο νησί των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε εκδήλωση του κόμματος για το προσφυγικό.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, οι κάτοικοι του Χαλκειού δήλωσαν πως διακόπτουν τις κινητοποιήσεις τους για 24 ώρες. Μάλιστα, στον πρόχειρο οικίσκο που έχουν τοποθετήσει ως εμπόδιο στα φορτηγά – προκειμένου να τα εμποδίσουν να προσεγγίσουν τον χώρο για τις απαραίτητες εργασίες πριν την τοποθέτηση των νέων οικίσκων για τους πρόσφυγες και μετανάστες – οι κάτοικοι τοποθέτησαν μια επιγραφή που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σήμερα κλειστόν».
Όπως αναφέρουν, και μέχρι της αναχώρησης των στελεχών της «Χρυσής Αυγής», στο χώρο θα υπάρχει μία μικρή ομάδα περιφρούρησης, για την οποία αποφασίστηκε να μην έχει καμία απολύτως επαφή με τα στελέχη της «Χρυσής Αυγής» σε περίπτωση που αυτοί κινηθούν στην περιοχή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με αποδοκιμασίες και πανό «αποχαιρέτησαν» οι κάτοικοι τον Γιάννη Μουζάλα από τη Χίο (video)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαρίνα Χατζημανώλη: Στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί Υπουργική Διάσκεψη για τη Ναυτιλία και τις Θαλάσσιες Μεταφορές τον Απρίλιο του 2026
- Βουλή: Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων αρχίζει σήμερα η επεξεργασία του ν/σ του υπουργείου Εργασίας
- Κωνσταντίνος Λυμπουσάκης: Να σταματήσει η προσαρμογή της νομοθεσίας των ρυμουλκών στα συμφέροντα μιας εταιρείας και στη δημιουργία μονοπωλίου
- Η Grimaldi πούλησε το πλοίο της Grande Roma Νοτιοκορεάτες
