• Πολιτική

  Χαρίτσης: Οι εξελίξεις στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνουν εκφυλισμό ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου

  • NewsRoom
  Ο πρόεδρος της ΚΟ «Νέα Αριστερά» Αλέξης Χαρίτσης

  Ο πρόεδρος της ΚΟ «Νέα Αριστερά» Αλέξης Χαρίτσης


  «Η Νέα Αριστερά είναι εδώ. Συγκροτήθηκε για να μπορέσει να εκφράσει την αγωνία και την ελπίδα των αριστερών πολιτών για μια εναλλακτική διέξοδο», τόνισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Ξάνθη.

  Πρόσθεσε πως είναι «η διέξοδος της σοβαρότητας, της αξιοπιστίας, του μαχητικού αριστερού λόγου που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία απέναντι στην μονοκρατορία της δεξιάς του κ. Μητσοτάκη».

  Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «οι τελευταίες εξελίξεις στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνουν τον πλήρη εκφυλισμό ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου. Επιβεβαιώνουν την κριτική την οποία ασκήσαμε εγκαίρως διαβλέποντας αυτό τον εκφυλισμό».

  Χαρίτσης: Δέσμευση ότι το έγκλημα στα Τέμπη θα διαλευκανθεί

  Σχολίασε ότι «δεν αξίζει σε αριστερούς, σε προοδευτικούς, σε δημοκράτες πολίτες, αυτή η απαξίωση της ιστορίας τους, της διαδρομής τους και των προσδοκιών τους για ένα καλύτερο μέλλον».

  Τόνισε ότι «σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη» και πως «δική μας δέσμευση είναι ότι το έγκλημα αυτό θα διαλευκανθεί».

  «Θα αποδοθούν ευθύνες στους ενόχους παρά τις προσπάθειες συγκάλυψης που είδαμε να γίνονται τις τελευταίες ημέρες με χυδαίο τρόπο στην εξεταστική επιτροπή με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «η ελληνική κοινωνία ζητά δικαιοσύνη και αυτή θα αποδοθεί».

  Διαβάστε επίσης:

  Κασσελάκης: Αρχίζει ένας νέος κύκλος στον ΣΥΡΙΖΑ – Θα είμαι αρχηγός έως τις εθνικές εκλογές

  Ανδρουλάκης: Γίνονται συνταγματικοί ακροβατισμοί για διευθέτηση συμφερόντων

  Γεραπετρίτης: Η τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα πρέπει να είναι αυστηρή και ακέραια



  ΣΧΟΛΙΑ